זה האזור האלים ביותר בעולם לנשים
אונס ואלימות בגלל מגדר "ברמה של מגפה": אמריקה הלטינית והקריביים, לפי דו"ח של האו"ם, הם האזור המסוכן ביותר בעולם לנשים מחוץ לאזורי סכסוך
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
2,731 נרצחים: מקסיקו שברה את שיא הרציחות מאז 1997
"תוכנית הפיתוח של האו"ם" (UNDP) הציגה בפנמה את הדו"ח שחיברה שבו נטען שתקיפות של נשים נמשכות באזורים שצוינו למרות החוקים הנוקשים שנחקקו במטרה לעצור את התופעה.
"הנושא של אלימות נגד נשים באמריקה הלטינית הוא קריטי. זה האזור הכי אלים בעולם לנשים מחוץ לקונטקסט של אזורי סכסוך", אמרה יוג'ינה פיזה-לופס, ראש משימת UNDP למגדר באמריקה הלטינית, לסוכנות הידיעות הצרפתית.
הכי הרבה מקרי אונס של נשים וילדות בעולם - בקריביים
שיעור האלימות המינית נגד נשים מחוץ למערכות יחסים הוא הגבוה ביותר בעולם באזור אמריקה הלטינית והקריביים, ושיעור האלימות המינית נגד נשים שנמצאות או היו במערכת יחסים הם בן זוג הוא השני בגובהו בעולם באזור זה.
שלוש מעשר המדינות בעולם עם השיעור הגבוה ביותר של מקרי אונס של נשים וילדות נמצאות בקריביים, נכתב בדו"ח של האו"ם. רצח נשים (באנגלית: Femicide), פשע שנאה המבוסס על מגדר, מתרחש "בסדר גודל הרסני" במרכז אמריקה, כתבו מחברי הדו"ח. לדבריהם, שתיים מתוך שלוש נשים באזור נרצחו בגלל המגדר שלהן.
"בכמה מדינות זה הפך למשבר חמור. במשולש הצפוני (הונדורס, אל סלבדור וגואטמלה) ובמקסיקו הבעיה של רצח נשים ואלימות נגד נשים הגיעה לרמות של מגפה, עם מקרים רבים שקשורים לפשיעה המאורגנת", אמרה פימה-לופס.
אזור המשולש הצפוני במרכז אמריקה נחשב לאזור המסוכן ביותר בעולם מחוץ לאזורי מלחמה, בעיקר בגלל הכנופיות האלימות וקרטלי הסמים שפועלים בו.
הדו"ח של האו"ם ציין שב-24 מתוך 33 מדינות באמריקה הלטינית ובקריביים יש חוקים נגד אלימות המשפחה, אבל 9 מהן העבירו חוקים שמתמודדים עם שורה של סוגי אלימות נגד נשים בפומבי ובאופן פרטי. עוד נכתב בדו"ח של הארגון הבינלאומי שב-16 מתוך 33 המדינות יש חוקים נגד רצח נשים, אך מעט מאוד מדינות מענישות על פשעי אלימות חדשים יחסית נגד נשים כמו פשיעת סייבר, אלימות פוליטית או תקיפות חומצה.
אף שמדינות האזור מבצעות התקדמות בתחום, נכתב בדו"ח, "מגפת" האלימות ממשיכה להוות איום לזכויות אדם, לבריאות הציבור ולביטחון הציבורי.
האו"ם המליץ לחזק את המוסדות ואת מדיניות הממשלות בנושא אלימות נגד נשים באזורים במדוברים, ולהקצות משאבים לצורך העצמת נשים. הוא גם הציע לטפל בנורמות ה"פטריארכאליות" התרבותיות שמשמרות את חוסר השוויון המגדרי. עוד נכתב בדו"ח ששליש מהנשים בעולם היו קורבן לאלימות על ידי בן הזוג שלהן או לאלימות מצד אנשים מחוץ למערכות היחסים שלהן.