שתף קטע נבחר

 

יש הסכם: הפליטים המוסלמים יחזרו למדינה שלא רוצה לתת להם אזרחות

בנגלדש ומיאנמר חתמו על הסכם להשבת מאות אלפי בני רוהינגה שברחו ממיאנמר בעקבות הדיכוי של הצבא. ארגוני זכויות אדם חוששים מכך שלא נתנו להם ערובה לביטחונם, ואילו הפליטים לא רוצים לחזור אם לא יזכו לאזרחות

 

פליטים בני רוהינגה במיאנמר    (צילום: רויטרס)

פליטים בני רוהינגה במיאנמר    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בנגלדש ומיאנמר חתמו על הסכם להשבתם של מאות אלפי פליטים מוסלמים בני רוהינגה שברחו ממיאנמר בעקבות רדיפת הצבא.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

בנגלדש מסרה שמדובר ב"צעד ראשון" לקראת פתרון המשבר ההומניטרי החריף שפרץ בסוף חודש אוגוסט, אז תקפו מורדים בני רוהינגה כמה עשרות עמדות של צבא מיאנמר, וזה הגיב במבצע צבאי גדול במדינת ראקין שהוביל לבריחתם של מאות אלפי בני אדם מבתיהם.

 

גבר בן רוהינגה נושא אישה קשישה לאחר שהגיעו לחופי בנגלדש בסירה (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
גבר בן רוהינגה נושא אישה קשישה לאחר שהגיעו לחופי בנגלדש בסירה(צילום: gettyimages)

מיאנמר מסרה שהיא מוכנה לקלוט את המוני הפליטים המוסלמים "במהירות האפשרית". אלא שארגוני זכויות אדם הביעו חשש מחזרתם הכפויה של בני הרוהינגה למיאנמר מבלי שניתנה ערובה לביטחונם.

 

"מוכנים לקבל את הפליטים אחרי שימלאו את הטפסים"

"אנחנו מוכנים לקחת אותם בחזרה במהירות האפשרית לאחר שבנגלדש תשלח לנו את הטפסים בחזרה", אמר מינט קיינג, שר העבודה, ההגירה והאוכלוסייה של מיאנמר, בהתייחסו לטפסים שצריכים הפליטים המוסלמים למלא עם פרטיהם האישיים בטרם ייצאו מבנגלדש.

 

בני הרוהינגה הם מיעוט חסר מדינה משום שמיאנמר לא רואה בהם אזרחים שלה, אלא מהגרים בנגלים. יותר מ-600 אלף בני רוהינגה ברחו מאזור מדינת ראקין מאז פרוץ האלימות הקשה באזור וחצו את הגבול לבנגלדש השכנה. "אני לא סומכת על ממשלת מיאנמר. בעלי עזב (את המדינה) שלוש פעמים וזו הפעם השנייה שאני עוזבת. ממשלת מיאנמר תמיד מתנהגת כך", אמרה נוראשה, פליטה בת רוהינגה שהגיעה לבנגלדש לפני חודשיים. "נחזור למדינה שלנו רק אם הדרישות שלנו ייענו. הדרישות שלנו הן שייתנו לנו אזרחות. הם גם צריכים להחזיר לנו את האדמה שלנו", אמר הפליט המוסלמי סאלי מוללה שברחו ממיאנמר לפני יותר משבועיים. סעייד חוסיין, שהגיע לבנגלדש לפני חודשיים אמר: "נחזור אם הם לא יטרידו אותנו ואם נוכל לחיות כמו הבודהיסטים ומיעוטים אתניים אחרים. הילדים שלנו שרכשו השכלה צריכים לעבוד במשרות ממשלתיות כמו האחרים".

 

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)
ארצות הברית כינתה אתמול לראשונה את המבצע של צבא מיאנמר נגד אוכלוסיית הרוהינגה במדינה "טיהור אתני" ואיימה להטיל סנקציות נגד אלו האחראים ל"זוועות המחרידות" שבוצעות נגד המיעוט המוסלמי. "המצב במדינת ראקין הצפונית מהווה טיהור אתני של בני הרוהינגיה", מסר מזכיר המדינה האמריקני רקס טילרסון בהודעה רשמית, והשתמש בתיאור החמור שממנו דווקא נמנע בעת ביקורו במדינה האסייתית בשבוע שעבר. "ארה"ב תפעל, דרך החוק האמריקני, להטיל אחריות על מי שצריך, לרבות על ידי סנקציות אפשריות" נגד אלו שמעורבים בהתעללויות המדווחות.

 

צבא מיאנמר: לא הרגנו, לא שרפנו כפרים ולא אנסנו נשים

צבא מיאנמר מכחיש בתוקף את ההאשמות נגדו וטוען שלא הרג את בני הרוהינגה, לא שרף את הכפרים שלהם, לא אנס את נשותיהם ובנותיהם ולא גנב את רכושם. אלא שהכחשה זאת לא מסתדרת עם הראיות בשטח שהגיעו לידי סוכנויות הידיעות, כלי תקשורת שונים וארגוני זכויות אדם.

 

הממשלה במיאנמר, שבהנהגתה עומדת זוכת פרס נובל לשלום אונג סן סו צ'י, ספגה ביקורות קשות מרחבי העולם בעקבות תגובתה הרפה למשבר, אף שבפועל אין לממשלה כל שליטה על הגנרלים שאיתם היא חולקת את השלטון במדינה. "זה לא מצב שלגמרי נמצא תחת הסמכות שלה, אבל אנחנו בהחלט סומכים עליה להראות מנהיגות ולעבוד יחד עם הצבא כדי להתמודד עם המשבר הזה", אמר גורם אמריקני בכיר על הממשלה במיאנמר במסיבת עיתונאים.

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

מדיניות אפרטהייד במדינת ראקין, טען ארגון זכויות האדם "אמנסטי אינטרנשיונל" (צילום: Amnesty International) (צילום: Amnesty International)
מדיניות אפרטהייד במדינת ראקין, טען ארגון זכויות האדם "אמנסטי אינטרנשיונל"(צילום: Amnesty International)

 (צילום: Amnesty International) (צילום: Amnesty International)
(צילום: Amnesty International)

 (צילום: Amnesty International) (צילום: Amnesty International)
(צילום: Amnesty International)
 

דו"ח חדש שפרסם ביום שלישי ארגון זכויות האדם "אמנסטי אינטרנשיונל" קבע כי מדינת ראקין במיאנמר מנהלת אפרטהייד נגד בני הרוהינגה. "בני הרוהינגה סובלים ממדיניות של הפרדה, נישול והתעללות ב'כלא באוויר הפתוח', וסובלים ממערכת של אפליה שנחשבת אפרטהייד - שהוא פשע נגד האנושות", נמסר מארגון סכויות האדם. הדו"ח חשף את האופן שבו הרשויות במיאנמר מטילות מגבלות חמורות כמעט על כל תחומי החיים של בני הרוהינגה ותחמו אותם לחיי גטאות, בהן קשה להשיג טיפול רפואי וחינוך.

 

במסיבת עיתונאים שערך הארגון בבנגקוק, נחשפו תוצרי חקירה בת שנתיים "אשר ירדה לשורשי המשבר הנוכחי במדינת ראקין", לשון ההודעה. "בני הרוהינגה שבמיאנמר לכודים במערכת אכזרית שמובילה המדינה, אשר כוללת אפליה ממוסדת שנחשבת לאפרטהייד. הדו"ח 'כלואים ללא קורת גג' מציב הקשר לגל האלימות הנוכחי במיאנמר, שבו כוחות הביטחון הרגו בבני הרוהינגה, העלו באש כפרים שלמים והובילו לעקירתם בכפייה של יותר מ-600 אלף פליטים שחצו את הגבול על מנת להציל את חייהם אל בנגלדש השכנה. המצב הנוכחי עונה על כל סעיפי ההגדרה החוקית של פשע האפרטהייד נגד האנושות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
פליטים בני רוהינגה באזור בנגלדש
צילום: gettyimages
מומלצים