שתף קטע נבחר

 

השגריר דנון: "דיאלוג עם 12 שגרירי מדינות ערביות"

שגריר ישראל באו"ם סיפר לקראת אירוע שחזור ההצבעה בכ"ט בנובמבר, כי הוא משתף פעולה בקביעות עם שגרירי המדינות, אף שהם עדיין "מצביעים נגדנו, אבל אנחנו מזהים שינוי בטונים ותזוזה של חלק מהמדינות"

השגריר דנון והשגרירה היילי באו"ם (צילום: שחר עזרן) (צילום: שחר עזרן)
השגריר דנון והשגרירה היילי באו"ם(צילום: שחר עזרן)
שגריר ישראל באו"ם דני דנון מקיים דיאלוג שקט עם שגרירים של 12 מדינות איסלאמיות וערביות, שלא מקיימות קשרים דיפלומטיים עם ישראל. כך גילה בראיון ל-ynet, לקראת שחזור ההצבעה בכ"ט בנובמבר, החלטת החלוקה, שהתקבלה לפני 70 שנה באו"ם

 

בעבר חלק משגרירי המדינות הללו היו עוברים לצד השני של המסדרון באו"ם כאשר היו רואים אותו. היום הם לוחצים ידיים ואפילו מחליפים צ'פחות וחיבוקים. עם חלק מהשגרירים האלה הוא אפילו משתף פעולה מאחורי הקלעים ביוזמות משותפות.

 

"הם עדיין לא מצביעים איתנו. אבל אני יכול להגיד שאנחנו מקיימים איתם יחסים על בסיס שוטף", אמר דנון. "מדובר על תריסר מדינות איסלאמיות ובכללן מדינות ערב שמבינות את הפוטנציאל הגלום ביחסים עם ישראל. פעם היינו מוקצים מכל דיון ואירוע של שגרירי המדינות האלה, אבל היום אנו משתפים איתם פעולה על בסיס שבועי. האתגר שלי הוא ששיתופי הפעולה האלה ייצאו מהחדרים הסגורים ויזכו לפומביות. מדינת ישראל היא לא הבעיה האזורית, היא הפתרון האזורי. לכן אנו מחזקים את שיתוף הפעולה הזה".

 

איפה היית בכ"ט בנובמבר?    (צילום: אורי דוידוביץ'. הפקה ותחקיר: שני שדמה)

איפה היית בכ"ט בנובמבר?    (צילום: אורי דוידוביץ'. הפקה ותחקיר: שני שדמה)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:


כ"ט בנובמבר, 1947 ()
כ"ט בנובמבר, 1947
 

לדברי דנון, "עדיין מתקבל מספר לא פרופורציונלי של החלטות נגד ישראל, אבל אנו מזהים שינוי בטונים ותזוזה של חלק מהמדינות שלא מצטרפות באופן אוטומטי להחלטות נגדנו. יש לציין את השינוי באווירה עם כניסתה של שגרירת ארה"ב באו"ם, ניקי היילי. תמיכת ארה"ב בישראל היום היא פומבית ומגיעה למקומות שלא הגיעו בעבר. גם בנושאים שבהם ברור שיש לערבים רוב נגדנו ארה"ב מתעקשת על הרוב המוסרי, כמו לדוגמה ההחלטה השערורייתית שמאפשרת כל שנה תיקצוב של פעילות הסברה אנטי ישראלית ב-6 מליון דולר במסגרת ועידת פלסטין של האו"ם. ארה"ב הודיעה השנה שתביע את מחאתה ותתנגד".

 

עוד הוסיף, "אני חושב על הצירים הציונים שפעלו למען ההצבעה ההסטורית בכ"ט בנובמבר אם הם היו מדמיינים ש-70 שנה אחרי זה שגריר ישראל ינהל את ישיבת העצרת ויזמין את ראש ממשלת ישראל לנאום בפני העצרת".

 

החגיגות הישראליות יקדימו את אירועי "יום הסולידריות עם העם הפלסטיני" המתקיימים מדי שנה באו"ם ב-29 בנובמבר ובהם מעבירים הפלסטינים החלטות אנטי-ישראליות. האירוע יגיע לשיאו בשחזור היסטורי של ההצבעה, ובסיומה יפצחו רקדנים בריקודי הורה, בדומה לריקודי היישוב היהודי בארץ לאחר ההצבעה. האורחים יזכו גם בהופעה מיוחדת של נינט, שתבצע את "ירושלים של זהב" ואת המנון התקווה.

 

שגריר ישראל באו"ם סיפר לקראת האירוע, שיזם יחד עם נשיא הקונגרס היהודי העולמי רונלד לאודר: "מדברים רבות על המעמד של ישראל בעולם. זאת הזדמנות מצויינת להראות לאן הגענו עד היום. זאת הצבעה היסטורית, לפני 70 שנה העם היהודי קושש קולות כדי להשיג את הרוב הנדרש. היום אנחנו מעצמה אזורית שלה יחסים דיפלומטיים עם כ-160 מדינות".

 

הוא סיפר כי לאירוע יגיעו נציגי מדינות שאז הצביעו נגד ההחלטה, כמו הודו, "שהיום היא ידידה גדולה שלנו ששינתה את דפוסי ההצבעה שלה וכבר לא מצביעה אוטומטית נגד ישראל. או מצרים, שהייתה מדינת אוייב והיום אנו משתפים פעולה נגד הטרור האזורי. כך גם לגבי טורקיה ויוון". ואילו ונצואלה ובוליביה שבכ"ט בנובמבר הצביעו בעד תוכנית החלוקה, לא ישלחו נציגים לאירוע לאחר החרפת היחסים עם ישראל. 

 

האירוע יתקיים בשיתוף עם "קרן היסוד" ועם ארגוניים יהודיים מרחבי העולם, בהם מרכז שמעון ויזנטל Stand with Us, הקואליציה האירופית למען ישראל וארגונים נוספים.

 

לקראת האירוע אמר לאודר כי "ביום זה לפני 70 שנה, 33 מדינות הכירו בזכותו של העם היהודי להקמת מדינה משלו. מדובר בהחלטה חסרת תקדים אשר קיבצה יחדיו יהודים רבים מכל רחבי הגלות".

 

לאודר התייחס גם למציאות הפוליטית השוררת כיום באו"ם. "בשנים האחרונות היינו עדים לצעדיהן של מדינות רבות אשר ניסו לחטוף את אותו הגוף (האו"ם), בעזרת מניפולציות פוליטיות, אנטי-ציוניות ואנטישמיות כאחד. עלינו לזכור כי היה זה האו"ם, הגוף המייצג את כל מדינות העולם, אשר אישש את הלגיטימיות של מדינת ישראל".

 

בדבריו, התייחס לאודר גם לקשר שבין מדינת ישראל לבין יהדות התפוצות וקרא להמשיך ולהגן על זכותה להתקיים. "הן עבור היהודים במדינת ישראל והן עבור היהודים בגולה, ישראל היא בית וחוף מבטחים. בין אם הם בוחרים לגור בה ובין אם הם בוחרים להביע את תמיכתם בה מעבר לים - עלינו להמשיך ולהגן על זכותה של ישראל להתקיים בשלום ובביטחון ולהבהיר לעולם כי היום, כמו גם לפני שבעה עשורים, הלגיטימיות של מדינת ישראל היא עובדה שלא ניתן לערער עליה".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שחר עזרן
דנון והיילי באו"ם
צילום: שחר עזרן
מומלצים