הנסיך הבלגי זועם: "קיצוץ בתקציב שלי - הפרת זכויות אדם"
בעקבות השתתפותו של הנסיך לורן באירוע רשמי של שגרירות סין ללא אישור ולאחר שורה ארוכה של מעידות דיפלומטיות, ממשלת בלגיה החליטה לקצץ 15-10 אחוזים מתקציבו השנתי. "כופים עליי בידוד חברתי" רטן "אחיו הסורר" של פיליפ מלך בלגיה. "בית הדין לזכויות אדם יטפל בזה במהרה"
הנסיך הבלגי לורן, שתואר לא פעם בתקשורת האירופית כ"אחיו הסורר" של פיליפ מלך בלגיה, טוען כי ממשלת בלגיה "מפרה את זכויות האדם" שלו לאחר שהוחלט לקנוס אותו ולקצץ 15-10 אחוזים מתקציבו השנתי העומד על 308 אלף אירו, זאת בעקבות השתתפותו, ללא אישור, באירוע רשמי של שגרירות סין בבריסל.
ראש הממשלה שארל מישל זימן את הנסיך לשיחת נזיפה לאחר שזה השתתף בקיץ האחרון בטקס לרגל 90 שנה להולדתו של מייסד צבא השחרור של העם הסיני. הנסיך לא קיבל אישור רשמי, כנדרש, לפני שנכח באירוע, והכעיס מאוד את הממשלה שכבר נאלצה להתמודד כמה וכמה פעמים עם הנסיך שאוהב לערוך מפגשים רשמיים עם נציגי מדינות זרות ללא כל תיאום. הנסיך לורן, אגב, פטר את עצמו מהפגישה עם ראש הממשלה מישל בעזרת אישור מחלה.
ב"גרדיאן" הבריטי דווח כי בעקבות התנהלותו של הנסיך, החליטה הממשלה הבלגית לקנוס אותו לקצץ מתקציבו השנתי. אחיו של המלך הגיב על כך במכתב בן שבעה עמודים שהוגש לראש הממשלה הבלגי על ידי עורך דינו, ובו תקף את ניסיונות הממשלה למנוע ממנו להיפגש עם גורמים זרים. הוא הלין כי הסנקציות של הבלגים נגדו הן הפרה של סעיף 8 לאמנה האירופית לזכויות אדם, שכן קיצוץ שכרו יכפה עליו "בידוד חברתי".
במכתב, שדלף לתקשורת, גם נטען כי הודעת הממשלה לציבור על הפעולות שננקטות נגד הנסיך עוד לפני שהוא הספיק להגיב לדברים או להגן על עצמו אינה חוקית. "זה ברור שבית הדין לזכויות אדם יטפל במהרה בהפרות כאלה למשפט הוגן", נכתב.
הנסיך לורן, בנם הצעיר של המלך אלבר השני והמלכה פאולה, הסתבך כבר כמה פעמים בעבר והביך את משפחת המלוכה. במסגרת מסעותיו הדיפלומטיים העצמאיים הוא בין היתר טס לרפובליקה הדמוקרטית של קונגו, שם נפגש עם הנשיא ז'וזף קבילה – שמסרב אחרי 16 שנות שלטון לפנות את הכיסא למישהו אחר בטענה שבחירות זה יקר מדי ואין למדינה כסף בשביל זה.
הוא גם ביקר כמה פעמים בלוב בין השנים 2010-2008, וניסה לעשות עסקים עם אחד מבניו של השליט דאז מועמר קדאפי. הנסיך לורן קיבל "אזהרה אחרונה" מהממשל הבלגי בדצמבר של השנה שעברה לאחר שנפגש, ללא אישור, עם ראש ממשלת סרי לנקה, רניל ויקרמסינגה.
עוד בשנה שעברה, לאחר דו"ח ביקורת חריף של הרשויות בבלגיה, לורן נאלץ להחזיר 16 אלף אירו לממשלה לאחר שתבע את הסכום עבור חופשת סקי, הוצאות על מצרכים בסופר ושכר לימוד לשלושת ילדיו.