שתף קטע נבחר

 

פרס בינלאומי למייסד עמותת "נגישות ישראל"

יובל וגנר הוא אחד מ-8 מנהיגים שקיבלו את פרס "ויקארדי" מבין מאות מועמדים מכל העולם. זה שני עשורים הוא פועל לשיפור איכות חייהם של בעלי מוגבלויות. "אנו לא עובדים במטרה לזכות בפרסים, אבל ההכרה מרגשת", אמר

 

בטקס הענקת הפרס

בטקס הענקת הפרס

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

נשיא ומייסד עמותת "נגישות ישראל", יובל וגנר, קיבל הלילה (בין שני לשלישי) בניו יורק את הפרס היוקרתי ע"ש הנרי ויסקארדי, המוענק למנהיגים בינלאומיים הפועלים לשיפור איכות חייהם של אנשים עם מוגבלות, על ידי עיצוב עמדות, העלאת המודעות והנהגת יוזמות. וגנר הוא אחד משמונה זוכים שנבחרו מבין מאות מועמדים מרחבי העולם.

 

הפרס, שהוענק לו במעמד הקונסול הישראלי בניו יורק דני דיין, הוענק ביום המודעות לזכויותיהם של אנשים עם מוגבלות המצוין ברחבי העולם. וגנר הוא הזוכה הישראלי הראשון בפרס זה, והוא קיבל אותו על פעילות העמותה, השפעתה על קידום הנגישות, יצירת אהדה חיובית וקידום המודעות.

 

"שמחתי והתרגשתי ללמוד על הבחירה בי ובעמותת נגישות ישראל", אמר וגנר. "העמותה מובילה את מהפכת הנגישות לכל סוגי המוגבלויות בכל תחומי החיים. אני וכל צוות העמותה עובדים קשה לקידום הנגישות שלא במטרה לזכות בפרסים, אך עם זאת ההכרה מרגשת ומעוררת מוטיבציה".

יובל וגנר (צילום: נגישות ישראל) (צילום: נגישות ישראל)
יובל וגנר(צילום: נגישות ישראל)


הטקס הלילה ()
הטקס הלילה

 

נטע רוטמן, מנהלת מחלקת יעוץ בעמותה קיבלה את האות בשם וגנר. "כאשה עם מוגבלות הייתה לי את הזכות לקבל בשמו את הפרס יובל שינה את חיי וחייהם של רבים כמותי והפך אותם באמצעות הנגישות לשוויונים, מכובדים ועצמאים", אמרה.

 

הקונסול דיין נשא נאום שבו הגדיר את פועלו של וגנר כאחד מהמשמעותיים ביותר לחברה הישראלית. "מדינת ישראל חוקקה חוקים ויובל וגנר דאג להטמיע אותם"', אמר דיין. "יובל הפך את מדינת ישראל לנגישה יותר עבור אנשים עם מוגבלות ואותנו כחברה לטובה יותר.

 

וגנר החל את שירותו הצבאי כטייס מסוקי קרב בחיל האוויר. תאונה בטיסת אימונים ב-18 במרס 1987 שינתה את חייו מן הקצה אל הקצה אחרי שהפך משותק מהצוואר ומטה ומרותק לכיסא גלגלים.

 

חיל האוויר בחר שלא לשחרר אותו משירות בצבא קבע למרות המגבלה הקשה, והציע לו לשנות מקצוע - מטייס לתכניתן. מאז הוא יזם, פיתח וניהל פרויקטים רבים בצבא, ובמקביל למד לתואר במנהל עסקים. בספטמבר 2014, לאחר 31 שנות שירות, השתחרר וגנר בדרגת סא"ל.

 

בסוף שנות ה-90, על רקע המצוקה בתחום הנגישות בארץ, הוא פעל להקמת עמותת "נגישות ישראל". היא הושקה ביוני 1999 ועוסקת מאז בקידום הנגישות ושילוב אנשים עם מוגבלות ומשפחותיהם בחברה בישראל.

 

היא עסקה מאז בקידום חקיקת הנגישות בכנסת, תעסוקת אנשים עם מוגבלות, קידום טכנולוגיות נגישות, חינוך, טיפול בתלונות ועוד.

 

הנרי ויסקארדי שעל שמו מוענק הפרס היה דמות ידועה בארה"ב כמוביל קידום זכויות ותעסוקת אנשים עם מוגבלות. הוא שימש יועץ בתחום לשמונה נשיאים וייסד את מרכז ויסקארד - ארגון ללא כוונת רווח הפועל להעצמת אנשים עם מוגבלות והפיכתם למנהיגים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נגישות ישראל
יובל וגנר
צילום: נגישות ישראל
מומלצים