שתף קטע נבחר

 

היסטוריה באוסטריה: העליון הורה לאשר נישואי גייז

בית המשפט החוקתי הורה לשנות את חוקי הנישואים באוסטריה ולאפשר נישואים של זוגות חד-מיניים החל מ-2019: "מפר את עקרון אי האפליה"

זוגות חד-מיניים ברמזור בווינה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
זוגות חד-מיניים ברמזור בווינה(צילום: AFP)

זוגות חד-מיניים יוכלו להינשא באוסטריה החל משנת 2019. כך פסק היום בית המשפט העליון במדינה שהסביר שהחוק הנוכחי שאוסר נישואים חד-מיניים מפר את עקרון אי האפליה. צעד זה מעמיד את אוסטריה בשורה אחת עם מדינות אירופיות רבות אחרות, בהן, גרמניה, צרפת, בריטניה וספרד, שאישרו נישואי גייז.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ 

 

באוסטריה חיים כ-8.7 מיליון תושבים - רובם נוצרים קתולים. בית המשפט החוקתי באוסטריה בחן את החוק מ-2009 שמאשר רישום של זוגות חד-מיניים, אולם מונע מהם להתחתן, בעקבות עתירה שהגישו שתי נשים שביקשו להינשא, אולם נדחו על ידי הרשויות המקומיות בבירה וינה.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
בית המשפט האוסטרי פסק שאין לעשות עוד הבחנה בין ברית זוגית שנמצאת ברשומות לבין נישואים משום שהדבר מהווה אפליה נגד זוגות חד-מיניים. עוד קבע בית המשפט שהמילים "שני אנשים ממין שונה" יוסרו מחוק הנישואים עד סוף 2018 משום שהבחנה זו מפלה. זוגות חד-מיניים יוכלו לפיכך להינשא החל מ-2019, אלא אם הממשלה המקומית תחליט לשנות את חוקי הנישואים קודם לכן.

 

בית המשפט החוקתי פסק שבריתות זוגיות אזרחיות יישארו כאופציה לאחר שינוי חוק הנישואים ויהיו פתוחים גם לסטרייטים.

 

הלמוט גראופר, עורך דינן של שתי העותרות, כתב בפייסבוק שלו ש"היום הזה הוא בהחלט יום היסטורי". הוא אמר שבית המשפט באוסטריה היה הראשון באירופה שדחה את האיסור לנישואי גייז, בשעה שבמדינות אחרות אושרו נישואים חד-מיניים דרך המערכת הפוליטית.

 


חוק הנישואים מפלה. נשיא בית המשפט החוקתי באוסטריה גרהרט הולצינגר (צילום: AP) (צילום: AP)
חוק הנישואים מפלה. נשיא בית המשפט החוקתי באוסטריה גרהרט הולצינגר(צילום: AP)

"מפלגת העם" השמרנית ומפלגת הימין הקיצוני "מפלגת החירות", שמנהלות בימים אלה משא ומתן לכניסה לקואליציה, מתנגדות לנישואים חד-מיניים באוסטריה. בינתיים לא נמסרה תגובת שתי המפלגות לפסיקת בית המשפט העליון. הסוציאל-דמוקרטים מהשמאל, שעומדים בראש הממשלה היוצאת, תומכים בנישואי גייז.

 

ארגון "היוזמה ההומוסקסואלית של וינה" (HOSI) בירך על פסיקת בית המשפט. "אנחנו מאושרים", מסר יו"ר הארגון כריסטיאן הוגל. "אנחנו רוצים לנצל את ההזדמנות כדי לקרוא מחדש לרפורמה יסודית בסוגיית הנישואים".

 

נישואים חד-מיניים כבר אושרו בחקיקה ב-15 מדינות במערב אירופה, בהן גרמניה, שעד השנה עוד אסרה נישואים אלה. מספר דומה של מדינות באירופה כבר מאשרות סוג של בריתות אזרחיות לזוגות חד-מיניים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
רמזור בווינה עם דמויות של זוגות חד-מיניים
צילום: AFP
מומלצים