"מצדיעים לרן פקר". אזכרה ל"טייס הקרב מספר 1"
במלאות שנה למותו של רן פקר, מבכירי חיל האוויר לדורותיו, נחנכה בהרצליה כיכר על שמו. באזכרה לפקר אמר ראש העיר פדלון: "הוא חי ונשם ביטחון - וגם את הנושא החברתי"
בני משפחה, חברים, טייסים ומתנדבים השתתפו הערב (יום ג') בטקס מרגש לתא"ל רן פקר בהרצליה, במלאות שנה למותו. פקר, מבכירי חיל האוויר לדורותיו, היה בן 80 במותו.
בהרצליה קראו כיכר על שמו של פקר, כביטוי להערכת העירייה לתרומתו לביטחון הלאומי והפעילות לחברה. המפגש בבית חיל האוויר בהרצליה נערך תחת הכותרת "מרן לא נפרדים", ולאירוע הגיעו מתנדבים רבים בארגון "צהלה" למען הנוער בישראל – שאותו ייסד פקר.
ראש העיר הרצליה משה פדלון נאם בטקס לזכרו של פקר. "רן פקר תמיד הקסים אותי בשילוב שהיה בו. מצד אחד איש חיל האוויר, שחי ונשם ביטחון, ומצד שני איש שחי ונשם את הנושא החברתי".
פדלון אמר שבפרויקט "צהלה" התמקד פקר בבני הנוער, "ופעל בכל דרך על מנת להביא לצמצום פערים בחברה, לשפר את הסיכויים של המשתתפים כדי שהם יוכלו בהמשך להשתלב ולהפוך לאזרחים ערכיים ותורמים. בכל פרק מפרקי חייו הוא הביט מעבר למה שיש, ידע מה צריך להיות והצליח להגשים את זה. אני מצדיע לך תא"ל רן פקר", אמר פדלון.
לאחר דבריו של פדלון עלה עמוס אטינגר על הבמה והנחה "חיים שכאלה" עם אורחים. פקר "ענה על שאלות" של אטינגר מתוך ראיונות שהיו איתו והוקרנו בווידאו על המסך.
פקר, שהלך לעולמו אחרי מחלה קשה, נחשב לאגדה בצה"ל. במשך 27 שנות שירותו בחיל האוויר הוא נותר אחד הטייסים הבודדים בעולם שביצעו רק תפקיד מטה אחד – עת שימש שמונה חודשים בלבד כראש מחלקת הדרכה במטיל חיל האוויר – והשאיר תפקידים מבצעיים.
פקר צבר כ-400 גיחות מבצעיות, הפיל שבעה מטוסי אויב, ונחשב לאחד מגיבורי מלחמת ששת הימים, בסיומה נחשבה טייסת מטוסי המיראז' עליה פיקד, כטובה ביותר בחיל, לאחר שהפילו במלחמה 19 מטוסי אויב, ואיש מאנשיה לא נהרג. הוא השני בחיל האוויר הישראלי שכונה "אלוף הפלות" - תואר המוענק לטייס המפיל לפחות חמישה מטוסי אויב.