ארה"ב: עלייה ראשונה במספר ההומלסים מאז 2010
554 אלף בני אדם חיים ברחובות ארה"ב. זינוק משמעותי בלוס אנג'לס ובחוף המערבי, שם אוהלים ליד הכבישים הפכו למראה שכיח. ברקע - עלייה במחירי הדירות שגורמת לעובדים להישאר ללא קורת גג. מזכיר השיכון של טראמפ: "הממשלה לא תפתור את זה לבד, זאת בעיה של כולם"
מספר חסרי הבית בארה"ב עלה השנה בפעם הראשונה משנת 2010, בין השאר בגלל זינוק במספר האנשים ללא קורת גג ברחובות לוס אנג'לס וערי החוף המערבי. בדו"ח השנתי של מחלקת השיכון והפיתוח העירוני נכתב כי ברחובות אמריקה חיים כיום קרוב ל-554 אלף בני אדם – עלייה של כמעט אחוז לעומת 2016.
מבין מאות אלפי חסרי הבית (553,742) ל-193 אלף אין גישה למקלטי לילה והם ישנים ברחוב, בכלי רכב, באוהלים ובמקומות מאולתרים אחרים. מדובר בעלייה של יותר מתשעה אחוזים בהשוואה לנתונים מלפני שנתיים.
העלייה במספר חסרי הבית גבוהה במיוחד בערי החוף המערבי, שם עשר ערים וממשלות מחוזיות לפחות הכריזו על מצב חירום משנת 2015. כל הגורמים הצביעו על סיבה מרכזית: צמיחה כלכלית באזור שהביאה לזינוק במחירי הדירות להשכרה, וגרמה לעובדים שמקבלים שכר נמוך להישאר ללא קורת גג.
"הרבה אנשים באמריקה לא מבינים שהם עלולים להיות במרחק של שניים, שלושה או ארבעה צ'קים מלהפוך לחסרי בית", אומר תומאס באטלר ג'וניור, שחי באוהל בלוס אנג'לס. באטלר סיפר שלמרות שהוא נמצא בתוכנית "מעבר", שנועדה להכין את חסרי הבית לקראת העברתם לדירה קבוע, בשנים האחרונות הוא גר בעיקר ברחוב.
במחוז לוס אנג'לס עלה מספר חסרי הבית השנה ל-55 אלף – עלייה של יותר מ-13 אלף בשנה. לארבעה מכל חמישה חסרי בית אין מקום מחסה לישון בו והם ישנים ברחובות או בפארקים. בניו יורק עלה מספר חסרי הבית ליותר מ-76 אלף – אך רק ל-5% אין מקום מחסה בלילה.
המספר בדו"ח משקפים את מה שתושבים רבים בקליפורניה, וושינגטון ואורגון רואים מדי יום: מחנות אוהלים ליד הנהרות והכבישים המהירים. הרשויות מתקשות למצוא פתרונות ארוכי טווח, ומתלבטות בשלל סוגיות, כולל אם לגרש אותם מהרחובות – ואפילו אם להאכיל אותם.
לפי AP, ההשלכה המטרידה ביותר מהתופעה בחוף המערבי היא התפרצות של צהבת A בלוס אנג'לס, סנטה קרוז וסן דייגו. בעקבות המקרה הכריזו באוקטובר הרשויות בקליפורניה על מצב חירום.
בן קרסון, מזכיר השיכון והפיתוח העירוני בממשל טראמפ, מסר אחרי פרסום הדו"ח: "זאת לא בעיה פדראלית. זאת הבעיה של כולם". קרסון הוסיף: "אנחנו צריכים להתרחק קצת מהמחשבה שרק הממשלה יכולה לפתוח את הבעיה הזו".