שתף קטע נבחר

 

מלחמת גרסאות: מי רכש את היצירה של דה וינצ'י ב-450 מיליון דולר?

כלי תקשורת ברחבי העולם חשפו כי יורש העצר הסעודי, מוחמד בן סלמאן, הוא העומד מאחורי התשלום הגבוה ביותר בהיסטוריה עבור יצירת אמנות. הממלכה מכחישה את הדיווחים וטוענת בתוקף כי בן דודו הרחוק, שאינו ידוע כאספן אמנות או כחובב היסטוריה - הוא הרוכש

מלחמת גרסאות: כלי תקשורת ברחבי העולם דיווחו כי הרוכש האמיתי של היצירה "מושיע העולם" של האמן לאונרדו דה וינצ'י הוא לא אחר מאשר יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן. ה"ניו יורק טיימס" דיווח הלילה (שבת) כי הממלכה הסעודית ממשיכה להכחיש את הטענות. על פי שגרירות סעודיה בוושינגטון, היצירה נרכשה בסכום הבלתי נתפס של 450.3 מיליון דולר באמצעות בן דוד רחוק של יורש העצר.

 

יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן(צילום: רויטרס)

"מושיע העולם" (צילום: EPA) (צילום: EPA)
"מושיע העולם"(צילום: EPA)

בהודעת השגרירות נכתב כי בן דודו של יורש העצר, הנסיך באדר בן עבדאללה בן מוחמד בן פרחאן אל-סעוד, רכש את היצירה בשם משרד התרבות של איחוד האמירויות עבור השלוחה החדשה של מוזיאון ה"לובר" באבו דאבי. בטיימס דווח כי על אף ששמו של אל-סעוד מופיע כזוכה במכירה הפומבית, הוא אינו מוכר כאספן אמנות או כחובב היסטוריה. על אף שמקור עושרו אינו ידוע - בני מלוכה סעודים אינם נוהגים להסתיר רכישות יקרות במיוחד.

 

באדר בן עבדאללה בן מוחמד בן פרחאן אל-סעוד ()
באדר בן עבדאללה בן מוחמד בן פרחאן אל-סעוד

אל סעוד מכהן כדירקטור בחברת Energy Holdings International שמושבה בטקסס. באתר החברה מתואר הנסיך כ"אחד היזמים הצעירים בסעודיה, פעיל במגזרים כמו נדל"ן, טלקומוניקציה ומחזור".

 

גורמים ערביים ואמריקנים רשמיים שמעורים בפרטי הרכישה התעקשו כי היצירה נרכשה ע"י בן סלמאן, למרות ה"מלחמה" שהכריז על המתעשרים והחשודים בשחיתות בארצו. בחודש שעבר הכריז בן סלמאן על מבצע שבמסגרתו נעצרו עשרות בני דודיו ומאות אנשי עסקים ובכירים נוספים בריאד.

 

 

 

הדיווחים אודות רכישת דיוקנו של ישו ע"י הנסיך עוררו תמיהה מאחר וסעודיה אוסרת על אחזקת דיוקנים ויצירות של דמויות מדתות אחרות. על פי הדיווחים, אל-סעוד מחזיק בהשקפות מודרניות יחסית, והוא שומר על יחסים קרובים עם יורש העצר בן סלמאן.

 

היצירה שברה שיא עולמי לאחר שנמכרה בסכום גדול פי שניים מהציור של פיקאסו "נשות אלג'יר", שנמכר בשנת 2015 תמורת 179.4 מיליון דולר. מוכר היצירה הוא המיליארדר דימיטרי ריבולובלב, שרכש את אותה בשנת 2013 תמורת 127.5 מיליון דולר. על אף ש"מושיע העולם" אינו מאופיין בפרטים המדוייקים, כמו יצירות מפורסמות אחרות של דה וינצ'י, בהן ה"מונה ליזה", התמונה משכה רבבות מבקרים לתצוגת טרום המכיה לונדון, הונג קונג וסן פרנסיסקו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מוחמד בן סלמאן
צילום: רויטרס
מומלצים