שתף קטע נבחר

 

כך נראה רצח עם: "נעלו משפחות בתוך בתים ושרפו אותן למוות"

ארגון "רופאים ללא גבולות" ראיין בני רוהינגה ששוהים במחנות פליטים בבנגלדש וחזר עם ממצאים מצמררים: בחודש הראשון של האלימות שפרצה במיאנמר באוגוסט נהרגו 6,700 בני אדם, בהם כ-730 ילדים מתחת לגיל חמש. באו"ם הזהירו: כוחות הביטחון של מיאנמר עשויים להיות אשמים ברצח עם

 

בני רוהינגה בורחים ממיאנמר בדרך לבנגלדש

בני רוהינגה בורחים ממיאנמר בדרך לבנגלדש

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לפחות 6,700 בני רוהינגה מוסלמים, בהם ילדים רבים, נהרגו בחודש הראשון של האלימות שפרצה בצפון מיאנמר בחודש אוגוסט. כך מסר היום (יום ה') ארגון "רופאים ללא גבולות".

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

אונס קבוצתי כשיטה: הנשים ששרדו לספר על הזוועות

 

ארגון הסיוע מסר שהמחקר הגדול הראשון שבדק את היקף מקרי המוות הוא "האינדיקציה הברורה לאלימות הנרחבת" שהחלה ב-25 באוגוסט וגרמה ליותר מ-600 אלף בני רוהינגה, המיעוט המוסלמי במיאנמר, לברוח לבנגלדש השכנה.

 

כפר שרוף של בני רוהינגה במדינת ראקין, מיאנמר (צילום: AFP) (צילום: AFP)
כפר שרוף של בני רוהינגה במדינת ראקין, מיאנמר(צילום: AFP)
ארגון "רופאים ללא גבולות" ערך ראיונות רבים במחנות הפליטים של בני הרוהינגה במחוז קוקס בזאר בבנגלדש. הממצאים שהתקבלו קשים - לפחות 6,700 בני רוהינגה, בהם כ-730 ילדים מתחת לגיל חמש - נהרגו מהאלימות במדינת ראקין בין 25 באוגוסט ל24 בספטמבר. לפי הארגון, מדובר במספרים שמתבססים על הערכות "שמרניות ביותר".

 

גורם המוות מספר 1 - יריות רובה

"נפגשו ושוחחנו עם ניצולי האלימות במיאנמר, שחוסים כעת במחנות צפופים ביותר ובעלי תברואה לקויה בבנגלדש", מסר המנהל הרפואית של "רופאים ללא גבולות" סידני וונג. "מה שגילינו היה מזעזע, גם במונחים של מספר האנשים שדיווחו על בן משפחה שמת כתוצאה מאלימות וגם מהדרכים המחרידות שלדבריהם בני משפחתם נהרגו או נפצעו קשה".

 

יריות רובה הן הסיבה העיקרית למוות של בני רוהינגה ברוב המקרים. אחרים הוכו או נשרפו למוות בבתיהם במדינת ראקין. "שמענו דיווחים על משפחות שלמות שנספו אחרי שננעלו בתוך הבתים שלהם בזמן שהעלו אותם באש", אמר וונג.

 

מחנה פליטים של בני רוהינגה בקוקס בזאר, בנגלדש (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מחנה פליטים של בני רוהינגה בקוקס בזאר, בנגלדש(צילום: רויטרס)
מיאנמר, מדינה שרוב אוכלוסייתה בודהיסטית, מכחישה בתוקף את הטענות לזוועות שבוצעו בבני הרוהינגה המוסלמים. לטענתה קרוב ל-400 בני אדם נהרגו בלחימה באזור מדינת ראקין, רובם מורדים בני רוהינגה.

 

גורם בכיר בנציבות זכויות האדם של האו"ם אמר בשבוע שעבר שכוחות הביטחון של מיאנמר עשויים להיות אשמים ברצח עם נגד בני הרוהינגה.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

בנגלדש ומיאנמר הסכימו לשתף פעולה בהשבתם של בני הרוהינגה העקורים לבתיהם, אולם ארגוני זכויות אדם הזהירו מפני שיבה חפוזה על הפליטים המוסלמים לפני שהשקט והיציבות ישובו לאזור מגוריהם.

 

ארגון Save the Children התייחס לנתונים שהציג ארגון "רופאים ללא גבולות" ומסר שהוא מזועזע מאובדן החיים הגדול במיאנמר. "הקהילה הבינלאומית חייבת לעבוד כדי לשים סוף לאלימות, להעמיד את העבריינים לדין ולהתעקש על הענקת גישה מיידית ומלאה לסיוע הומניטרי לכל האנשים הנזקקים במדינת ראקין", מסר מנהל הארגון בבנגלדש, מרק פירס. "אי אפשר לסבול אלימות נגד ילדים ואי אפשר לפטור מעונש מי שנוקט אלימות מסוג זה", הוא הוסיף.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
פליט בן רוהינגה בבנגלדש
צילום: רויטרס
מומלצים