שוב קרסו שיחות השלום על סוריה: "איבדנו הזדמנות פז"
שליח האו"ם לסוריה הודה כי השיחות בין נציגי הממשלה בדמשק לאופוזיציה נכשלו: "אם הממשלה לא תיפגש עם בני אדם בעלי דעות שונות, יהיה קשה מאוד לקיים שיחות". נציגי אסד טענו כי האופוזיציה דרשה תנאי סף הגובלים בסחטנות. השלב הבא - שיחות ברוסיה תחת פיקוחו של פוטין
שיחות השלום בז'נבה שבשוויץ, שמטרתן סיום מלחמת האזרחים בסוריה קרסו אמש (ה'). שליח האו"ם המיוחד לאזור, סטפן דה מיסטורה, הודה כי קריסת השיחות היא פספוס של "הזדמנות פז". דה מיסטורה האשים בעיקר את משלחת ממשלת סוריה שהטילה תנאי סף על השיחות הישירות עם האופוזיציה.
דה מיסטורה אמר כי "אם הממשלה לא תהיה מוכנה להיפגש עם בני אדם בעלי דעות שונות, יהיה מאוד קשה לקיים שיחות עתידיות". דה מיסטורה אמר כי המשלחת הממשלתית סירבה לדון בשני נושאים חשובים, בהם תהליך חוקתי ובחירות לנשיאות, והתעקשה על כך שתדון רק בנושאי טרור.
דה מיסטורה הוסיף כי הוא ידווח על תוצאות השיחות בז'נבה למועצת הביטחון של האו"ם בשבוע הבא וכי הוא לא יפסיק לנסות לקדם את התהליך. הוא אמר כי ללא לחץ מצד רוסיה, התומכת בנשיא סוריה בשאר אסד, או שינוי לא סביר בשדה הקרב – אסד לא חש צורך לדון עם האופוזיציה השסועה וחסרת המשאבים.
דה מיסטורה פנה לרוסים בבקשה להפעיל לחץ על הסורים לאחר שסירבו להשתתף בדיונים בז'נבה, אך מוביל המשא ומתן מטעם הממשלה הסורית ונציג המדינה באו"ם, בשאר אל-ג'עפרי, אמר כי "זה בלתי אפשרי לקיים שיחות עם האופוזיציה".
אל-ג'עפרי אמר כי משלחת האופוזיציה פרסמה, ובה היא דרשה הליך פוליטי ללא השתתפותו של הנשיא אסד. הצהרה שאל-ג'עפרי דחה ואמר כי הוא לא יישא וייתן בתנאי סחיטה.
דה מיסטורה אמר כי מלבד הצהרה מוטעית אחת מצד הקואליציה, אנשיה לא הטילו תנאי סף, וכי קריאתה לנשיא אסד שלא לרוץ לנשיאות בבחירות שיפוקחו על ידי האו"ם הייתה רק הצעה ולא תנאי סף. אל-ג'עפרי האשים את דה מיסטורה במהלך השיחות בכך שהטעה אותו כששם את משלחת הממשלה הסורית בחדר סמוך לזה של האופוזיציה.
כישלון השיחות משאיר את היוזמה הפוליטית לפשרה במדינה בידיו של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, שאמר כי ייפגש עם "הקונגרס הסורי לשיח לאומי" בחודש פברואר בעיר סוצ'י שלחופי הים השחור. הממשלה הסורית תגיע לשיחות תחת פיקוחו של פוטין, במיוחד אם הרכב הקונגרס, שטרם נודע, ידלל את נוכחות האופוזיציה בשיחות.
ממשלו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הראה עניין דל בפשרה פוליטית בסוריה, כאשר אנשי ממשל שונים מציגים דעות שונות בנוגע להישארותו של אסד בשלטון ואורך הזמן שבו הוא אמור להישאר בשלטון. בבריטניה מחויבים לעזיבתו של אסד מכיוון שאין פתרון פוליטי שיאפשר החזרת פליטים כל עוד הוא בשלטון.