גרמניה נגד המפגינים: אסור לשרוף דגלי ישראל
משטרת ברלין הודיעה כי היא אוסרת על מפגינים פרו-פלסטיניים להביא דגלי ישראל וארה"ב להפגנה נגד החלטת טראמפ - על רקע שריפת הדגלים והקריאות האנטישמיות בשבוע שעבר. שר המשפטים של גרמניה: "לחייב את המהגרים לעבור מבחן על השואה. לא נסבול אנטישמיות מיובאת"
משטרת ברלין הודיעה אתמול (ו') כי היא אוסרת על הפעילים הפרו-פלסטיניים המשתתפים בהפגנה נגד ישראל וארה"ב להביא להפגנה את דגליהן של שתי המדינות. המשטרה חוששת שמפגינים ישרפו שוב את דגלי ישראל וארה"ב, כפי שעשו בהפגנה נגד ישראל בשבוע שעבר.
ההפגנה נועדה למחות שוב על החלטת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ להכיר בירושלים כבירת ישראל ולהעביר אליה את שגרירות ארה"ב. בהפגנות מחאה שנערכו על רקע זה ברחבי גרמניה בשבוע שבוע הושמעו קריאות אנטישמיות, ומשטרת ברלין הודיעה כי בהפגנה הערב היא מתכוונת להילחם גם בקריאות האלה. היא הזמינה מבעוד מועד את שירותיהם של מתרגמים ובכוונתה להקליט קריאות המנוגדות לחוקי גרמניה.
משטרת ברלין מסרה כי המפגינים הוזהרו בגרמנית ובערבית שלא להפר את התנאים שהציבה המשטרה. היא הדגישה גם כי בכוונתה לצלם את ההפגנה כדי לאפשר הענשה של מפירי החוק.
שר המשפטים של גרמניה אמר היום כי ללימודים על השואה חייב להיות מוקדש חלק גדול יותר בקורסי השילוב שמועברים למהגרים המגיעים למדינה. הדברים נאמרו כשברקע האי-נוחות שמביעים פוליטיקאים בכירים משורת מעשים אנטישמיים של מהגרים ובני מהגרים בגרמניה בתקופה אחרונה, בכלל זה שריפת דגל ישראל. יותר ממיליון מהגרים הגיעו לגרמניה בשלוש השנים האחרונות. רבים מהם נמלטו ממלחמות במזרח התיכון.
שר המשפטים הייקו מאס אמר לשבועון "דר שפיגל" כי השואה ומשמעותה צריכות להפוך לחלק חשוב עוד יותר בקורסים המועברים למהגרים כדי לשלבם בחברה הגרמנית. הוא אמר כי הנושא הזה צריך להיכלל בבחינה הנערכת למהגרים בסוף הקורסים שלהם.
"הלקחים מהשואה חייבים להיות מהקווים המנחים בשיעורים האלה ולא רק איזה פרק בהיסטוריה של גרמניה", אמר מאס. "לגזענות אין מקום בגרמניה, כך שכל מי שרוצה להישאר בגרמניה בטווח הארוך צריך להבין שאנחנו נלחמים באנטישמיות של הניאו-נאצים ולא נסבול שום אנטישמיות מיובאת, גם לא ממהגרים".
ינס ספאהן, בכיר במפלגתה של הקנצלרית אנגלה מרקל, אמר ל"דר שפיגל" כי הוא חושב שההגירה מארצות האיסלאם היא אחת הסיבות להפגנות האנטישמיות שנערכו לאחרונה בברלין. לדבריו האירועים שהתרחשו בימים האחרונים "קשורים להגירה של אנשים המשתייכים לתרבות שבה אנשים אינם מקפידים במיוחד בנוגע לאופן שבו הם מתייחסים ליהודים ולהומואים".
נשיא גרמניה, פרק וולטר שטיינמאייר, אמר אתמול באירוע לציון 70 שנה להקמת ישראל כי גרמניה צריכה לזכור את אחריותה ההיסטורית, בכלל זה הלקחים שהופקו משתי מלחמות העולם והשואה. הוא הביע מחויבות לביטחון ישראל והתנגדות לכל סוג של גזענות ואנטישמיות. "אין סוף לאחריות שיש לאנשים שנולדו אחר כך, והמהגרים לא יכולים להיות מוחרגים מכך", אמר. הוא אמר כי המהגרים ששרפו את דגל ישראל לא הבינו מה פירוש הדבר להיות גרמני ואינם מכבדים את ההגדרה הזו.
סטפן קרמר, ראש סוכנות המודיעין באזור תורינגיה שבמזרח גרמניה הזהיר בדברים ל"דר שפיגל" כי האנטישמיות נעשית יותר ויותר שלוחת רסן וכי יהודים רבים פוחדים מדי היום להזדהות כיהודים.