דוקטרינת טראמפ נחשפת: "ישראל היא לא הבעיה"
מדינות במצב יריבות קבוע, התמודדות מול "כוחות רוויזיוניסטיים כמו רוסיה וסין" ובלי איום אקלימי: נשיא ארה"ב יחשוף מסמך אסטרטגיה באורך 70 עמודים, שהוכן על פי תוכנית "אמריקה תחילה". על המזה"ת: "האיום מאיראן ומארגוני טרור הוביל להבנה - ישראל אינה הבעיה"
ריבונות לאומית לפני בריתות: נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ יחשוף הערב (יום ב') את האסטרטגיה הביטחונית הלאומית החדשה של ארה"ב, "אמריקה תחילה". על פי המסמך שיפורסם, הממשל האמריקני החדש מצב קבוע של יריבוּת בין מדינות, מבטל את אזהרות ממשל אובמה מפני שינוי האקלים ומצמצם את החשיבות של הסכמים רב-לאומיים, שהיו מרכז המדיניות החוץ-האמריקנית מאז המלחמה הקרה.
תוכנית "אמריקה תחילה" עשויה לשנות לחלוטין את מערכת היחסים של ארצות הברית עם שאר העולם אם תיושם במלואה. על פי גורמים בממשל, לתוכנית - שעל פיה הוכן מסמך באורך 70 עמודים - ארבעה נושאים מרכזיים: הגנה על המדינה ואורח חייה; קידום השגשוג האמריקני; שלום באמצעות כוח; וקידום המטרות האמריקניות בעולם תחרותי תמידית.
במסמך, שגורמים חשפו את חלקו בפני סוכנות הידיעות AP, תהיה גם התחזקות מפורטת למזרח התיכון, ומצוין בו הניסיון לקדם את האינטרסים האמריקניים באזור: "כמה מהשותפים שלנו עובדים ביחד כדי לדחות את האידאולוגיה הקיצונית, ומנהיגים מרכזיים קוראים לדחיית הקיצוניות האיסלאמית והאלימות. עידוד יציבות פוליטיות ושגשוג בר-קיימא יובילו להבשלת התנאים שמאפשרים זאת".
המסמך האסטרטגי קובע כי "במשך דורות סברו שהסכסוך הישראלי-פלסטיני היה הדבר המרכזי שמונע שלום ושגשוג באזור. כיום האיומים מצד ארגוני טרור איסלאמי קיצוני ומאיראן מובילים להבנה שישראל אינה הגורם לבעיות באזור. מדינות מגלות אינטרסים משותפים עם ישראל בהתמודדות עם האיומים המשותפים הללו".
על פי דוקטרינת טראמפ, המדינות השונות נמצאות במצב של תחרות תמידית, וארצות הברית חייבת לנצח בכל החזיתות ולהגן על הריבונות שלה מפני ידידים ואויבים כאחד. הממשל אומנם אמר כי משמעות "אמריקה תחילה" אינה "אמריקה לבד", אך אסטרטגיית הביטחון הלאומי שיציג טראמפ מבהירה כי ארצות הברית תעמוד ברשות עצמה גם אם משמעו של דבר שתפעל באופן חד-צדדי בנושאים של סחר, שינוי אקלים והגירה.
מסמך האסטרטגיה האחרון, שהכין הנשיא הקודם ברק אובמה ב-2015, הכריז על שינוי האקלים כעל "איום דחוף וגובר לביטחון הלאומי". גורם בכיר אמר כי טראמפ מתכוון להסיר הגדרה זו, לאחר האיום של הממשל לצאת מהסכם פריז, אבל יציין את החשיבות של תקני איכות סביבה.
טראמפ, על פי גורמים בכירים, צפוי גם לדון באיומים שהגדיר כ"משטרים בלתי נשלטים" כמו צפון קוריאה, וב"כוחות רוויזיוניסטיים" כמו רוסיה וסין, כוחות שמאיימים לשנות את הסטטוס קוו (מוסקבה באוקראינה ובגאורגיה ובייג'ינג בדרום ים סין). טראמפ מתכוון גם לחדש את קריאתו לקרוא לחברות באו"ם ובנאט"ו להגביר את ההוצאות הביטחוניות. בכירים אמרו כי סין מכונה במסמך "מתחרה אסטרטגית". הנשיא יבהיר כי הביטחון הלאומי והביטחון הכלכלי יובטחו באמצעות עוצמה צבאית.
במסמך לא נכתב על ההתערבות הרוסית לכאורה במערכת הפוליטית האמריקנית, אבל גורם אמר כי תצוין בו החשיבות של שימור החוסן של המוסדות הדמוקרטיים בארצות הברית. הביקורת כלפי רוסיה מגיעה דווקא לאחר יממה של ברכות הדדיות מצד שני המנהיגים - טראמפ ונשיא רוסיה ולדימיר פוטין. הנשיא הרוסי הודה לאמריקנים על שסייעו לסכל פיגוע בסנט פטרבורג, וטראמפ התקשר בחזרה והודה לפוטין על המילים החמות.