שתף קטע נבחר

 

ארה"ב: צפון קוריאה עומדת מאחורי מתקפת הסייבר העולמית

היועץ לביטחון המולדת של הנשיא טראמפ הטיל על המדינה המבודדת את האחריות למתקפת הסייבר הענקית "WannaCry" שפגעה לפני כחצי שנה בכ-150 מדינות. לדבריו, נמצאו עקבות שקושרות אותה למתקפה. "עזות מצח מוחלטת. ארה"ב תבוא חשבון עם כל מי שפגע בה"

"צפון קוריאה עומדת מאחורי מתקפת הסייבר". קים ג'ונג און ודונלד טראמפ (צילום: EPA, MCT) (צילום: EPA, MCT)
"צפון קוריאה עומדת מאחורי מתקפת הסייבר". קים ג'ונג און ודונלד טראמפ(צילום: EPA, MCT)

טום בוסרט, היועץ לביטחון המולדת בממשל נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, אמר הלילה (ג') כי צפון קוריאה היא האחראית למתקפת הסייבר העולמית "WannaCry" שפגעה ביותר מ-300 אלף מחשבים בכ-150 מדינות ברחבי העולם במאי האחרון. במאמר שפרסם בעיתון "וול סטריט ג'ורנל" הוסיף בוסרט כי יש ראיות מוצקות שקושרות את המתקפה אל המדינה המבודדת, וכי "ארצות הברית תבוא חשבון עם כל מי שפוגע בה".

 

מתקפת סייבר בינלאומית בחודש מאי

מתקפת סייבר בינלאומית בחודש מאי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"ארצות הברית תבוא חשבון עם כל מי שפוגע בה". טום בוסרט (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"ארצות הברית תבוא חשבון עם כל מי שפוגע בה". טום בוסרט(צילום: רויטרס)

במאמר שפורסם תחת הכותרת "זה רשמי: צפון קוריאה עומדת מאחורי WannaCry", כתב בוסרט כי חברת מיקרוסופט עלתה על עקבות שקושרות את המתקפה אל האקרים מטעם ממשלת צפון קוריאה. "המתקפה התפשטה באופן נרחב וגרמה נזק במיליארדים, וצפון קוריאה אחראית לכך באופן ישיר", הוסיף בוסרט. "ארצות הברית תמשיך להפעיל את מלוא כובד משקלה כדי לרסן את יכולתה של פיונגיאנג להוציא מתקפות - סייבר או אחרות".

 

בוסרט הסביר במאמר כי ההודעה מתפרסמת "לאחר חקירה יסודית. אנחנו לא מוציאים את ההאשמה הזו בקלות, היא מבוססת על ראיות מוצקות". הוא הוסיף כי "אנחנו לא לבד עם המסקנות הללו. ממשלות אחרות וגם חברות פרטיות מסכימות. גם בריטניה מייחסת את המתקפה לצפון קוריאה".

 

הוא הוסיף: "צפון קוריאה פעלה באופן חמור במיוחד. כמעט שלא פיקחו עליה במשך יותר מעשור, והתנהגותה הזדונית הופכת להיות יותר ויותר שערורייתית. WannaCry הייתה עזות מצח מוחלטת".

כ-150 מדינות ברחבי העולם נפגעו במתקפת הסייבר ()
כ-150 מדינות ברחבי העולם נפגעו במתקפת הסייבר

האשמת צפון קוריאה במתקפת הסייבר מגיעה בשעה שהמתיחות בין וושינגטון לפיונגיאנג היא החריפה ביותר זה עשרות שנים. בחודשים האחרונים איימה צפון קוריאה לתקוף את ארה"ב בטילים בליסטיים ובנשק הגרעיני שהיא מפתחת, והנשיא טראמפ איים מנגד להמיט על צפון קוריאה חורבן שכמותו העולם לא ראה.

 

בעקבות סדרה של שיגורי טילים וניסויים גרעיניים שצפון קוריאה עשתה לאחרונה הטילה עליה מועצת הביטחון של האו"ם סנקציות נוספות, והפעם גם סין ורוסיה, השומרות על יחסים קרובים יחסית עם פיונגיאנג, תמכו במהלך.

 

"WannaCry": מתקפת הכופר הגדולה בהיסטוריה

מתקפת הסייבר האדירה בחודש מאי, שנחשבת למתקפת הכופר הגדולה בהיסטוריה, פגעה בבתי חולים, משרדי ממשלה, אוניברסיטאות, בתי ספר, חברות תקשורת, עסקים ובתים פרטיים במדינות רבות. בתקשורת האמריקנית דווח כי המתקפה בוצעה באמצעות תוכנת פריצה שהודלפה ברשת על ידי קבוצה שמכנה את עצמה "Shadow Brokers", שהפיצה בשנה שעברה כלי פריצה שנגנבו מהסוכנות לביטחון לאומי של ארצות הברית (NSA).

כך זה נראה: "אופס, הקבצים מוצפנים" ()
כך זה נראה: "אופס, הקבצים מוצפנים"

פגיעת מתקפת הסייבר בבריטניה ()
פגיעת מתקפת הסייבר בבריטניה

בתי חולים בבריטניה נפגעו (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
בתי חולים בבריטניה נפגעו(צילום: רויטרס)

המתקפה הנרחבת בוצעה באמצעות נעילה של הגישה למחשבים בדרישה לכופר תמורת שחרור הנעילה, שלפי דרישת ההאקרים – ישולם בביטקוין. תחילה דווח כי בתי חולים בבריטניה נפלו למתקפת סייבר, ובהמשך התברר כי גם לפחות 1,000 מחשבים ברוסיה, ובהם במשרד הפנים הרוסי, נפגעו, כמו גם ענקית התקשורת הספרדית "טלפוניקה", חברת השילוח האמריקנית FedEx, יצרנית הרכב הצרפתית "רנו", מערכת הבנקאות ברוסיה, אוניברסיטאות ביוון ובאיטליה וארגונים רבים נוספים בכל העולם.

 

ברשת התפרסמו תמונות של המתקפה על מחשבי שירות הבריאות העולמי, ובהן נראה כי ישנה דרישה לכופר בגובה 300 דולר בביטקוין לצד הכיתוב: "אופס, הקבצים שלך הוצפנו!".

 

הדרישה הייתה שהתשלום יועבר בתוך שלושה ימים ולא גובה הכופר יוכפל, ואם דבר לא יתקבל בתוך שבוע ימים – כל הקבצים יימחקו, כך לפי ההודעה שקיבלו המשתמשים שנפלו קורבן למתקפה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
מתקפת הסייבר WannaCry
צילום: EPA
מומלצים