שתף קטע נבחר

 

"חלום של כל דיפלומט": ההצלחה המסחררת של שגריר ישראל בגואטמלה

"רק הגיע וכבר הביא הישגים חשובים", אמר גורם במשרד החוץ על מתי כהן, שגריר ישראל בגואטמלה והונדורס ב-4 החודשים האחרונים. המדינות התנגדו לגינוי באו"ם על הכרזת ירושלים, והשיא נרשם כשגואטמלה הכריזה על העברת השגרירות. כהן: "גאה לשרת את ישראל בשתי המדינות הידידותיות ביותר באזור"

שגריר ישראל בגואטמלה והונדורס כהן (משמאל) עם נשיא גואטמלה מוראלס ()
שגריר ישראל בגואטמלה והונדורס כהן (משמאל) עם נשיא גואטמלה מוראלס


שגריר ישראל בגואטמלה ובהונדורס, מתי כהן, מכהן בתפקיד ארבעה חודשים בלבד - וכבר רשם הצלחות דיפלומטיות חשובות: בשבוע שעבר שתי המדינות נמנו על תשע המצביעות נגד החלטת עצרת האו"ם לבטל את ההכרה האמריקנית בירושלים כבירת ישראל, ואתמול (ב') הודיעה גואטמלה כי תעביר את השגרירות שלה לירושלים.

 

כהן, בן 52, פועל זה 26 שנים במשרד החוץ ובשש השנים האחרונות משמש ראש מערך ההדרכה במש"ב - הסוכנות הישראלית לסיוע ושיתוף פעולה בינלאומי במשרד. לכהן התמחות באמריקה הלטינית ובתפקידו האחרון בחו"ל היה שגריר ישראל באל סלבדור.

 

"מתי הוא שגריר עם מאה אחוזי הצלחה", אמר סמנכ"ל אמריקה הלטינית במשרד החוץ, מודי אפרים. "רק הגיע וכבר הביא שני הישגים חשובים כאלה. הוא יכול כבר לסיים את השליחות. זה בהחלט חלומו של כל שגריר להביא הישגים כאלה. במהלך הדרך היה חשש לגבי הונדרוס, לא הייתה ודאות שהיא תתנגד בהצבעה והייתה אפשרות שהיא תימנע, אבל בסוף היא הצביעה נגד".

 

 

ראש הממשלה נתניהו ונשיא גואטמלה מוראלס (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ראש הממשלה נתניהו ונשיא גואטמלה מוראלס(צילום: AFP)

 

כהן הוצף בשיחות והודעות ברכה מחבריו במשרד החוץ בארץ ובחו"ל. השגריר הודה לכל מברכיו בחשבון הפייסבוק שלו וכן הביע את שביעות רצונו מהחלטתו של נשיא גואטמלה: "אני גאה לשרת את מדינת ישראל בשתי המדינות הידידותיות ביותר שיש לנו באמריקה הלטינית, גואטמלה והונדורס. מאז הגעתי לשליחות שוחחתי עם שני המנהיגים על חשיבותה וסמליותה של ירושלים כבירת העם היהודי ומדינת ישראל. אני שמח ששתי המדינות היו מהבודדות בעולם שהצביעו נגד החלטת העצרת ביום חמישי שעבר ועוד יותר שמח מהחלטת נשיא גואטמלה להורות על העברת השגרירות לירושלים.

 

כהן הוסיף: "תודה גדולה לשתי המדינות בהן אני שגריר על ההצבעה האמיצה והצודקת שלהן בעצרת האו"ם. ירושלים הייתה, הינה ותישאר לעד הבירה הנצחית של העם היהודי ושל מדינת ישראל. חברים יקרים, אני שמח לבשר שלאחר מאמצים רבים, ששיאם היה שיחת טלפון בין ראש הממשלה נתניהו לנשיא גואטמלה ג'ימי מוראלס, החליט הנשיא להורות על העברת שגרירות גואטמלה לירושלים. אני גאה להיות השגריר במדינה הידידותית הזו, השנייה אחרי ארצות הברית הנוקטת בצעד ראוי ונכון זה".

 

 

נאומי שגרירת ארה"ב באו"ם היילי ושגריר ישראל דנון בעצרת    (צילום: רויטרס)

נאומי שגרירת ארה"ב באו"ם היילי ושגריר ישראל דנון בעצרת    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ההצבעה בעצרת האו"ם (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ההצבעה בעצרת האו"ם(צילום: AFP)
 

 

הנשיא הכי מצחיק והמדינה הכי שמנה: התומכות של ישראל באו"ם

 

נשיא גואטמלה ג'ימי מוראלס הודיע אתמול כי ארצו תעביר את מבנה השגרירות שלה בישראל מתל אביב לירושלים בעקבות הכרזתו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ. בפוסט שפרסם בחשבון הפייסבוק הרשמי שלו כתב מוראלס כי הורה על המעבר לאחר שיחה שניהל עם ראש הממשלה בנימין נתניהו בנושא. פרט לאותה שיחה, הסיבות הנוספות למהלך מצד גואטמלה הן רצון להגברת שיתוף הפעולה עם ישראל במגוון תחומים, רצון שארצות הברית תסייע לה כלכלית בעיקר בתחום המאבק בפשיעה ובסמים וכן העובדה שהאוונגליסטים במדינה מאוד חזקים - גם הנשיא ושרת החוץ נמנים עליהם והם נחשבים למאוד פרו-ישראלים.

 

"אזרחי גואטמלה היקרים", כתב מוראלס בפייסבוק, "שוחחתי היום עם ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו. שוחחנו על היחסים המצוינים של המדינות מאז שתמכנו בהקמתה. אחד הנושאים החשובים שעלו הוא העברת שגרירות גואטמלה לירושלים, ובכך אני מודיע כי הנחתי את אנשי השגרירות לתכנן את המעבר. שהאל יברך אתכם".

 

מעבר השגרירות לא צפוי לקרות בקרוב - גואטמלה הודיעה שתעביר את השגרירות אחרי ארצות הברית, ולכן זה צפוי להיות תוך כמה שנים. גואטמלה החזיקה שגרירות בבירה עד שנת 1980 ובעקבות חוק ירושלים הייתה אחת מ-13 מדינות שהעבירו כמחאה את השגרירויות שלהם מירושלים - כך שלמעשה היא "מחזירה" את השגרירות שלה לירושלים.

 

בישראל העריכו כי קיימת אפשרות שמדינה אחת או שתיים נוספות יודיעו על העברת השגרירות לירושלים. על פי ההערכה, מדובר בהונדורס ובפרגוואי.

 

גואטמלה הייתה אחת מ-9 המדינות שהצביעו נגד היוזמה הפלסטינית שגינתה את ההכרה האמריקנית ועלתה להצבעה בעצרת הכללית של האו"ם בשבוע שעבר. תחילה עלתה ההצבעה במועצת הביטחון של האו"ם, ועל אף ש-14 מדינות הצביעו בעדה, ארה"ב הטילה עליה וטו ובכך היא נדחתה. השגרירה האמריקנית באו"ם ניקי היילי שלחה מכתבים "מאיימים" למדינות המתנדנדות וכתבה כי "טראמפ ייקח את תוצאות ההצבעה באופן אישי".

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים