קים בנאום לשנה החדשה: "הכפתור לשיגור הנשק הגרעיני נמצא תמיד על שולחני"
שליט צפון קוריאה אמר כי הנשק הגרעיני של מדינתו מגיע לכל שטח ארה"ב: "זה לא איום, זו המציאות. הם לא יכולים לפתוח במלחמה נגדנו". לצד זאת, הביע נכונות להשתתפות ארצו באולימפיאדת החורף שתתקיים בדרום קוריאה: "מאחל הצלחה למשחקים"
שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און הצהיר הלילה (ב') שארצות הברית לעולם לא תוכל לפתוח במלחמה נגד ארצו וכי צפון קוריאה פיתחה את היכולת לפגוע בכל שטח ארצות הברית עם הנשק הגרעיני שלה. קים אמר בנאום הטלוויזיוני השנתי לרגל השנה החדשה כי מדינתו הגיעה ל"הישג היסטורי" כשהשלימה את כוחותיה הגרעיניים. הוא הוסיף: "כל ארצות הברית נמצאת בטווח נשקינו הגרעיניים, הכפתור לשיגור הנשק נמצא תמיד על שולחני". לדבריו, "זוהי המציאות, זה לא איום".
"השנה אנחנו נתמקד בייצור המוני של ראשי נפץ גרעיניים וטילים בליסטיים לשיגור מבצעי", הוסיף קים. "כלי הנשק ישמשו אותנו אם ביטחוננו יעמוד בפני איום". צפון קוריאה ניסתה בשנה החולפת טילים בליסטיים בין-יבשתיים וביצעה בחודש ספטמבר האחרון את הניסוי השישי והעוצמתי ביותר שלה עד כה בנשק גרעיני. הניסוי בוצע אל מול הסנקציות שהוטלו עליה וההצהרות מצד הקהילה הבינלאומית נגד המהלך, והעלה חששות לעימות חדש בחצי האי הקוריאני.
למרות המתחים שגאו בשנה האחרונה עם כל ניסוי שביצעה צפון קוריאה, קים אמר בנאומו כי זה הכרחי לצמצם את המתח הצבאי בחצי האי ולשפר את היחסים עם השכנה מדרום. קים הוסיף כי "הדרך לדו-שיח פתוחה" והודיע כי ישקול לשלוח משלחת צפון קוריאנית לאולימפיאדת החורף שתתקיים בעוד כחודש בעיר פיונגצ'אנג שבדרום קוריאה.
"השתתפותה של צפון קוריאה באולימפיאדת החורף תהווה הזדמנות טובה להראות את אחדות העם ואנו מאחלים כי המשחקים ינחלו הצלחה רבה", אמר קים. "גורמים רשמיים משתי הקוריאות ייפגשו בדחיפות כדי לדון באפשרות של השתתפותנו", הוסיף.
נשיא דרום קוריאה מון ג'יאה-אין אמר כי השתתפותה של צפון קוריאה תבטיח את ביטחונה של אולימפיאדת החורף בפיונגצ'אנג והציע בחודש שעבר שוושינגטון וסיאול יידחו תרגילים צבאיים רחבי היקף, שהצפון גינה ואמר כי הם מהווים "הכנה למלחמה", לימים שאחרי אולימפיאדת החורף.
לפני כחודש הודיעה צפון קוריאה כי ביצעה ניסוי מוצלח בטיל בין-יבשתי חדש מסוג "הוואסונג 15" שיכול להגיע לכל שטחי ארצות הברית. על פי הודעת הטלוויזיה הממלכתית, הטיל טס למרחק של כ-950 קילומטרים במשך 53 דקות והגיע לגובה של 4,475 קילומטרים. בהודעת פיונגיאנג נמסר: "השגנו את מטרתנו ההיסטורית - להפוך למדינה גרעינית".