שתף קטע נבחר

 

"מטריות נגד השחיתות" בת"א: ההפגנה ממבט הרחפן

כ-1,500 איש מחו בכיכר הבימה והמשיכו משם לעזריאלי. "במקום שהשלטון מושחת לא יהיה צדק חברתי", אמר מוטי אשכנזי, מוביל המחאה אחרי מלחמת יום הכיפורים

  

ממבט הרחפן: ההפגנה נגד השחיתות    (צילום: אבי חי, עמית הובר, איתי בלומנטל, מני נפתלי)

ממבט הרחפן: ההפגנה נגד השחיתות    (צילום: אבי חי, עמית הובר, איתי בלומנטל, מני נפתלי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

משנים מיקום: ההפגנה השבועית נגד "השחיתות השלטונית" ו"הסחבת בחקירות ראש הממשלה בנימין נתניהו" שינתה הערב (שבת) את מתכונתה. במקום לקיים צעדת מחאה בשדרות רוטשילד צעדו המשתתפים מרחבת כיכר הבימה עד לרחבת קריית הממשלה בתל אביב, ליד מגדלי עזריאלי. כ-1,500 מפגינים התאספו בכיכר הבימה. בין היתר מונפים שלטים שעליהם נכתב בין היתר "crime minister" ו-"לכל מושחת יש מוצש". המפגינים צעקו בין היתר: "מנדלבליט תתפטר, גם חבר וגם חוקר", "מושחתים הביתה", ו-"הון שלטון עולם תחתון". 

 

"הגעתם למחות כדי שהמושחתים ילכו הביתה", אמר בנאומו מני נפתלי, בעבר אב הבית במעון ראש הממשלה. "אתם רואים בחדשות את ילדי ראש הממשלה וזה לא מעניין אותנו. אותנו מענין ראש הממשלה ומנדלבליט. כולנו נלחמים למען אותה מטרה".

מטריות "מבול של שחיתות", בהפגנה בתל אביב (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מטריות "מבול של שחיתות", בהפגנה בתל אביב(צילום: מוטי קמחי)

המחאה בכיכר הבימה (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
המחאה בכיכר הבימה(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: יובל חן) (צילום: יובל חן)
(צילום: יובל חן)

 (צילום: יובל חן) (צילום: יובל חן)
(צילום: יובל חן)

ההפגנה בחיפה (צילום: דודי מיבלום) (צילום: דודי מיבלום)
ההפגנה בחיפה(צילום: דודי מיבלום)

מוטי אשכנזי, שהוביל את המחאה נגד השלטון לאחר מלחמת יום הכיפורים: "במקום שהשלטון מושחת לא יהיה צדק חברתי, זאת בושה לדמוקרטיה. כאשר נבחר ציבור יושב עם מאעכר ולא עובר לכאורה שקל מיד ליד שם נקבעת השחיתות ושם נפגעים עקרונות הדמוקרטיה. לא יכול להיות שם שוויון הזדמנויות ולא יכול להיות שם שוויון בפני החוק ואסור שתיהיה אפליה. אלו דרישות בסיסיות של דמוקרטיה. הגיע הזמן שנפתח בעידן חדש, שבו אפשר יהיה להגיע לצדק חברתי, שבו לא תהיה שחיתות. נשנה את העתיד שלנו ושל נכדינו".

 

פרופ' עוזי ארד, יועצו בעבר של נתניהו וראש המועצה לביטחון לאומי לשעבר, שנאם גם בהפגנה קודמת, אמר על פרשת הצוללות: "רבותיי, הגיע השעה שבתיק 3000 ייקרא ראש הממשלה לחקירה או לעדות. יש אי סדרים באירוע שבו ראש ההמשלה היה מעורב בישירות - ביטול מכרז לספינות להגנה על אסדות גז בשביל טיסנקרופ. שוב עורך דינו של ראש הממשלה פעל בצורה של מאכער". 

 

הרב גלעד קריב, מנכ"ל התנועה ליהדות מתקדמת בישראל: "העצרות הללו עדות לדאגה של ישראלים רבים לעתיד המדינה. לפני 70 שנים לא רחוק מכאן חתמו על הכרזת העצמאות והם לא העלו על רוחם את נביאי השקר שמשמיעים לאוזני המלך חדשות לבקרים את אשר הוא חפץ לשמוע. השחיתות לא פוגעת רק בשלטון, אלא בחיי המוסר של כולנו. צריך לדכת שמנהיגי הציבור שלנו נוהגים בניקיון כפים ולא דואגים לאינטרסים של החנפנים שלהם. יש כאלה שמכנים את העצרות האלה 'תעשיית הדכדוך' ואנחנו מכנים את פעולות חלק מחברי הממשלה 'תעשיית הסכסוך'".

ההפגנה הערב (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
ההפגנה הערב(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

אבי ארזי, שהוצג כחושף השחיתות בעיריית ראשון לציון, אמר בהפגנה: "נתניהו בנה מסביבו בובות חקירה ואנחנו לא נסכים להיות עבדים במשחק הזה. אנחנו נדרוש את תחושת השייכות, אנחנו נקבע את העתיד שלנו, את טוהר המידות ברשויות המקומיות, רק ביחד נצליח"

 

ההפגנה שהתקיימה הערב היא השישית ברציפות בתל אביב. בשבוע שעבר הייתה הפגנה סוערת שבמהלכה הונף שלט הנושא את הכיתוב "בוגדיהו". כחלק מתנאי הרישיון של מחוז תל אביב במשטרה למארגני ההפגנה השבועית צוין כי "חל איסור על הנפת שלטים, כרזות או נשיאת נאומים, שיש בהם משום דברי הסתה, המרדה או דרבון לביצוע פעולות אלימות או מנוגדות לחוק".

 

בשעות הצהריים היום מארגן ההפגנה אלדד יניב העביר מסר למפגינים ברשתות החברתיות: "לכל המדוכאים שאומרים 'לא קורה כלום', תגיעו להפגנה כי יש לנו נאומים של אנשים שעברו ימים קשים יותר". יניב התייחס לשלט שהונף בהפגנה האחרונה ולמיצג ה"גיליוטינה" ואמר: "אסור להתרגש משלטים דביליים של אנשים, אנחנו חייבים להתעלם מרעשי רקע".

 

במקביל להפגנה המרכזית, התקיימו הפגנות גם במוקדים אחרים. ברחבת האודיטוריום בחיפה מחו כ-100 מפגינים נגד השחיתות כשהם אוחזים מטריות לבנות שעליהן כתוב "מבול של שחיתות". בצומת כרכור הפגינו כ-200 איש.


פורסם לראשונה 06/01/2018 19:30

 

אחיה ראב"ד ורענן בן צור השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודי מיבלום
ההפגנה בחיפה, הערב
צילום: דודי מיבלום
מומלצים