פרסום ראשון: הופסקה השביתה בעיריית ירושלים
משרדי האוצר והפנים סיכמו עם עיריית ירושלים על הקמת צוות שידון בחודש וחצי הקרוב במחלוקות בנושא "מענק הבירה", שהוביל לקמפיין של ראש העיר ניר ברקת נגד שר האוצר משה כחלון. העירייה התחייבה להשהות את הפיטורים ולהפסיק את השביתה
שביתה שנמשכה פחות מיממה: עיריית ירושלים התחייבה למשוך את כל מכתבי הפיטורים ליותר מ-2,000 עובדים ולהקפיא את מהלכי השביתה שבה החלה אתמול, כדי לדון בצוות משותף עם משרדי הממשלה ולפתור את המשבר סביב "מענק הבירה". כך נודע היום (א') ל-ynet.
במסגרת ההסכמות הקימו עיריית ירושלים ומשרדי האוצר והפנים צוות שידון ב-45 הימים הקרובים בכל הסוגיות השנויות במחלוקת בין העירייה למשרד האוצר, מחלוקת שהובילה לקמפיין של ראש העיר ירושלים ניר ברקת נגד שר האוצר משה כחלון.
בצוות יהיו חברים מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד, הממונה על התקציבים שאול מרידור, מנכ"ל משרד הפנים מרדכי כהן ומנכ"ל עיריית ירושלים אמנון מרחב.
ברקת הודה ליו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן ובירך על התערבותו בפתרון המשבר: "ישבנו במשך כשעתיים והצגנו בפניו את הבעיות והאתגרים של ירושלים הדורשים סיוע תקציבי. בעקבות כך ובמהלך הפגישה הושג סיכום עם האוצר להקמת צוות משותף לעירייה ולאוצר בליוויו של יו"ר ההסתדרות, במטרה שיימצא מתווה לפתרון. אני מאמין ביכולתו של יו"ר ההסתדרות לגשר ולהביא לפתרון המשבר".
עופר ברקוביץ, יו"ר "התעוררות" ומועמד לראשות העיר ירושלים, תקף את ברקת: "סחתיין על הקמפיין האישי של ברקת, שהצליח לתפוס כותרות על גבם של תושבי ירושלים בלי אף הישג. הוא עשה סיבוב על ירושלים בלי להציע חלופה או שינוי, מילא את ירושלים בערימות זבל ואיים בפיטורים. מה קיבל? הקמת צוות מו"מ. זו לא הדרך לנהל את ירושלים".
היום כבר הצטברו ערימות אשפה בשל השביתה, ורחוב אגריפס בכניסה לשוק מחנה יהודה נחסם בערימות הזבל. כל שירותי העירייה הושבתו: טיפות חלב לא פעלו וגם לא ניתנו שירותים בעירייה. מערכת החינוך בעיר הוחרגה מהשביתה ופעלה כסדרה.
סלע המחלוקת: מענק הבירה
ברקת טען כי הפיטורים נובעים מאפליה מצד משרד האוצר, שאינו מגדיל את "מענק הבירה" השנתי - אף שהמענק זינק בשנים האחרונות בעשרות אחוזים. למשל, בשנה הקודמת עמד המענק על 700 מיליון שקלים, עלייה של יותר מ-200 מיליון שקלים מהמענק שקיבלה עיריית ירושלים בשנת 2016.
הקמפיין של ברקת הפך לאגרסיבי יותר עם פרסום שלטי חוצות ברחבי ירושלים נגד כחלון. בסוף השבוע שעבר פרסם ברקת מודעות בעיתונות נגד כחלון, שאותן מימן מכיסו הפרטי, ובתחילת השבוע עבר הקמפיין לשלב מעשי, ועובדי התברואה של עיריית ירושלים חסמו את הכניסה למשרד האוצר בערימות זבל ומשאיות לפינוי אשפה.
אופוזיציה לברקת
לחלק מהתושבים נמאס מהמהלכים של ברקת, וביום שישי בערב הם החליטו לפזר אשפה מחוץ לביתו. "ניר ברקת מתנהג בוולגריות. זה התחיל עוד בשביתות בשנה שעברה ובפיזור האשפה בעיר. כעת לא רק שהאשפה לא מפונה, אלא שיש גם הוראה מברקת להשליך אשפה באופן מכוון בשוק ולטנף את העיר", נמסר מהמוחים.
פעילי תנועת התעוררות שינו את הכיתוב על גבי השלטים שתלתה עיריית ירושלים על גשר המיתרים. בכל מקום שבו נכתב "כחלון" הוחלף הכיתוב ל"ניר וברקת". עלות השלטים לעיריית ירושלים נאמדה ב-90 אלף שקלים. "אין בכוונתנו לשבת בחיבוק ידיים כשניר ברקת מנצל באופן ציני את עובדי העירייה, מכניס לשבי את כלל תושבי ירושלים במסגרת קמפיין אישי ולא ערכי", אמרו בתנועה. "ברקת הופך לנטל על העיר ותושביה, והגיע הזמן לשחרר אותה ממנו. פעילי התעוררות העבירו הבוקר מסר ברור: בפעולותיו ניר ברקת פוגע בירושלים ובתושביה ומהווה נטל על העיר".
משה ליאון, חבר הנהלת העיר, אמר בעקבות הפסקת השביתה: "אני שמח שהשביתה הסתיימה ושנמשכו מכתבי הפיטורים. ירושלים היא העיר הגדולה והענייה בישראל, וזו חובה להתגייס עבורה כדי לדאוג לתקציב ראוי ומתאים כדי שתושבי העיר יזכו לשירותים מתאימים וכדי שלא נצטרך לפטר עובדים".