השופט בדימוס רובינשטיין: "אין צורך בחקיקה חדשה להקלטות סתר"
ברקע סערת ההקלטות של יאיר נתניהו, התייחס המשנה לשעבר של נשיאת בית המשפט העליון הקודמת לבקשתו של ראש הממשלה לבחון חקיקה בסוגיה. "החוק הקיים מספיק לטפל בהאזנות הסתר", אמר השופט רובינשטיין. יחד עם זאת, באופן אישי הוא מתנגד להקלטות כאלה: "בעיניי זה מקומם"
המשנה לנשיאת בית המשפט בעליון בדימוס, השופט אליקים רובינשטיין, הביע הבוקר (יום א') את הסתייגותו מפניית ראש הממשלה בנימין נתניהו לשרת המשפטים איילת שקד לבחון חקיקה בסוגיית הקלטות במקום העבודה, לאחר שבנו יאיר הוקלט בשיחה מביכה. "אני לא בעד חקיקות", אמר השופט שכיהן כיועץ המשפטי של ממשלת נתניהו הראשונה.
רובינשטיין אמר עוד בנושא בריאיון לאולפן ynet כי "יש שאלה אם ההקלטות היו כסדרן או לא, אני לא מכיר את העובדות מספיק. החוק הקיים מספיק לטפל בהאזנות סתר, אם הן באמת האזנות סתר. לא חסרה חקיקה. בכלל, בזמן האחרון יש איזו תזזתיות של חקיקה, שכמעט כל אלה שעוסקים בהן יודעים שהן לא נחוצות. צריך לחשוב היטב על האיזונים".
על החשש שעיתונאים לא יוכלו להשתמש בכלי עבודה כל כך נחוץ אמר השופט רובינשטיין: "היום יש חקיקה לגבי האזנות סתר אם אתה משתתף בשיחה. בעיניי, אני מוכרח להודות, אני נגד שאדם יקליט את הזולת גם אם הוא משתתף בשיחה. בעיניי זה מקומם. אם יושב מולי אדם ושואל את רשותי להקליט אותי, למה לא? אני אתן את הרשות או לא אתן. אבל להקליט מישהו שלא בידיעתו? אני באופן כללי נגד זה. זה לא קשור לתקשורת, זה קשור לבן אדם לחברו".
בהתייחסו למאבק בין שרת המשפטים שקד לנשיאה אסתר חיות על זהות השופטים הבאים שייבחרו לבית המשפט העליון אמר רובינשטיין כי "הרשימה היא מאוד מכובדת. היות ויש רק שני מקומות ויש 20 וכמה מועמדים, אז רובם לא יהיו שם כמובן. בסך הכול אני חושב שיצטרכו להגיע להסכמות. אבל דבר אחד צריך לזכור: בית המשפט העליון, עם כל זה שהוא בתור גוף אנושי לא מושלם, הוא נכס אסטרטגי, גם לאומי וגם בינלאומי למדינת ישראל. ולכן כדאי לכבד אותו ולא כדאי להחליש אותו".
השופט רובינשטיין, שנמנה עם מייעצי קונגרס עתיד העם היהודי, אמר בנושא כי "הצטרפתי כי הרגשתי התחברות לדאגה אמיתית של אנשים מחוגים שונים למדינה ולמה שנעשה בה. אנשים שאכפת להם ממדינת ישראל העלו על סדר היום נושאים שבעיניי, אילו השכל הישר פעל והייתה גישה כלל ישראלית, היה אפשר להגיע לפתרונות שווים להרבה מאוד אנשים. אני רוצה מאוד לקוות שליוזמה הזאת תהיה המשכיות".
רובינשטיין גם ספד לשופט העליון בדימוס אליהו וינוגרד, שהלך אתמול לעולמו בגיל 91. לדבריו, "הוא היה באמת אדם מיוחד, שכל ישר אפיין אותו וזה דבר שבעיניי עומד גבוה מעל הרבה דברים אחרים. הייתה לי הזכות להכיר אותו כשלימדנו בבר אילן לפני 40 שנה. עצם זה שאחרי פרישה מכהונה מוצלחת כנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב הוא גם הוזמן לעמוד בראש ועדות מרכזיות וחשובות - מעידה על ההערכה שהייתה כלפיו. לא מוצאים הרבה כאלה".