התקיפה באיכילוב: מאסר לחמישה מהמעורבים
ביהמ"ש גזר את דינם של המעורבים בתקיפת המאבטחים בבית החולים לאחר שהורשעו במסגרת הסדר טיעון: "בריונות לשמה". דודו אמויאל, בן זוגה של הדוגמנית אליה קדוש, נידון ל-25 חודשי מאסר. היתר יירצו מאסר שינוע בין 22-17 חודשים. עונשה של קדוש יינתן במועד אחר
שופט בית משפט המחוזי בתל אביב, צבי גורפינקל, גזר הבוקר (יום ד') את דינם של חמישה מורשעים בפרשת תקיפת המאבטחים באיכילוב והם ייכלאו לתקופות שבין 17 ל-25 חודשים. גזר דינה של הנאשמת השישית בפרשה, הדוגמנית אליה קדוש, יינתן במועד אחר. הצדדים הגיעו בשבוע שעבר להסדר טיעון בפרשה.
העבריין דודו אמויאל, בן זוגה של קדוש, נשפט ל-25 חודשי מאסר, לאחר שהורשע בחבלה חמורה, תקיפה הגורמת חבלה ממשית ואיומים. אברהם יוספוב (29) נידון ל-22 חודשי מאסר, חנן אלפסי (50) ל-19 חודשי מאסר ואילו רוסלן מיסייב (29) ומור ביטון (23) יירצו מאסר של 17 חודשים.
"אין להרבות מילים על חומרת המעשים בתיק זה", אמר השופט גורפינקל. "אין מדובר כאן במקרה שגרתי של חולה ובני משפחה זועמים על טיפול, אלא בקבוצה שחברה יחד לאירוע מובהק של בריונות לשמה. הם באו לסגור חשבון עם הצוות הרפואי ואין להשלים אם תופעה זו. תפקיד בית המשפט הוא להבהיר לציבור שלא תהיה כל סובלנות לאלימות כלפי צוות רפואי".
גורפינקל הוסיף כי "לאחרונה נשמעים קולות שמגנים הסדרי טיעון. הסדר טיעון איננו מילה גסה, אלא הכרח. בית המשפט מכבד בדרך כלל הסדרי טיעון, אך הוא איננו חותמת גומי. כאן ההגעה להסדר היא רצויה ועונשי המאסר עומדים באמות המידה".
קדוש הורשעה בתקיפת שוטרים, הפרת הוראה חוקית, ואיומים בבית החולים וולפסון ובתקיפת שוטר בבית החולים אברבנאל, שאליו נשלחה במסגרת תנאי המעצר. היא נשלחה לתסקיר מבחן והפרקליטות הסכימה לבקש עונש מאסר שאותו ניתן יהיה להמיר בעבודות שירות. עוד הוסכם כי המאבטחים יפוצו בסכום של 120 אלף שקלים.
בפרקליטות הסבירו כי ההסדר נחתם משיקולים של חיסכון בזמן, הימנעות מחשיפת העדים, הבעת החרטה של הנאשמים והסכמתם של נפגעי העבירה להסדר. לגבי קדוש התחשבו גם במצבה הרפואי והנפשי. את הנאשמים ייצגו הסנגורים נס בן נתן ואושרי בן ישי. את הפרקליטות ייצגה עורכת הדין לבנת מלמד.
על פי כתב האישום המקורי, ב-28 בספטמבר 2017 הגיעו אליה קדוש ונאשם נוסף לבית החולים לקבלת טיפול רפואי. נטען שבמהלך שהותה בחדר המיון של בית החולים החלה קדוש לגדף את הצוות הרפואי בטענה כי היא אינה זוכה לטיפול ראוי. אחד המאבטחים הרחיק את הצעירה מדלפק המיון, לאחר שהבחין כי הצעירה ניסתה למשוך שפופרת טלפון מידיה של אחות במיון. בעוד המאבטח אוחז בה, פנתה קדוש למלווה שלה ואמרה לו: "תחזיר לו. אם בעלי היה פה הוא היה מפרק אותם".
לאחר מכן, הגיעו לבית החולים חמשת הנאשמים האחרים. אמויאל איים על המאבטח בכניסה: "אני השטן שלך. חכה, חכה. אני אתפוס אותך בחוץ, לא מול המצלמות". אז פרץ עימות אלים בין הנאשמים למאבטחים בו הוכו המאבטחים, והאירוע תועד במצלמות האבטחה. קדוש, לא הייתה מעורבת פיזית בתקיפת המאבטחים.
אמויאל, תושב ראשון לציון, עזב את הארץ שעתיים לאחר המקרה, הוא נעצר לפני שבועות ספורים כשנחת בנתב"ג.
בני משפחתה של קדוש טוענים מנגד כי נעשה לה עוול וכי קדוש סובלת ממחלה נדירה. לאחר הגשת כתב האישום נגדה אמרה קדוש ל-ynet: "בסך הכול ביקשתי לדבר עם האחות, אבל המאבטחים חשבו שתקפתי אותה. המתנתי ארבע שעות לטיפול של 20 דקות. אני קורבן".
עורך הדין נס בן נתן, שמייצג כמה מהנאשמים, מסר בתגובה: "בית המשפט קיבל את הסדר הטיעון וציין במפורש שאכן יש מצוקה בבתי החולים ואנשים באים נסערים וזה גורם לאלימות. כמובן שאין הצדקה לאלימות". עו"ד אושרי בן ישי הוסיף: "בית המשפט ציין את המחדלים החקירתיים, את העומס הרב שיש בבית החולים וכמובן שהאלימות לא הייתה במקום. גזר הדין מאזן נכונה בין חומרת האירוע לנסיבות התיק ומחדליו".
עו"ד לבנת מלמד מפרקליטות מחוז ת"א אמרה:"בית המשפט הבהיר את חומרת המעשים והצורך בהרתעה בסופו של דבר. אנו מברכים על גזר הדין".