שתף קטע נבחר

 

קיצוץ הסיוע לאונר"א: "נגישות למזון ולבריאות אינה קלף מיקוח"

גורמים מדיניים פלסטיניים מתריעים כי הקפאת הסיוע לסוכנות שמספקת שירותים בסיסיים לתושבי הרצועה והגדה - לא תקדם שום מהלך: "לא תהיה פשרה לגבי זכויות הפליטים הפלסטינים בעקבות החלטה פיננסית". אונר"א: נפתח בקמפיין עולמי לגיוס תרומות

 

 

עזה נגד הקיצוץ בסיוע לאונר"א    (צילום: רויטרס)

עזה נגד הקיצוץ בסיוע לאונר"א    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

נגישות של פלסטינים לשירותים הומניטריים בסיסיים כמו אוכל, רפואה וחינוך אינה קלף מיקוח, אלא חובה אמריקנית ובינלאומית. כך הבהיר הבוקר (יום ד') ראש המשלחת הפלסטינית לוושינגטון חוסאם זומלוט נוכח ההחלטה האמריקנית להקפיא את תקציב סוכנות אונר"א של האו"ם. ברשות הפלסטינית שומרים לפי שעה על טון דיפלומטי בנושא.

 

זומלוט הסביר: "לקחת מפליטים פגיעים אוכל וחינוך - זה מהלך שלא יוביל לשלום כולל. ההקשבה למשחק סכום אפס של ראש הממשלה בנימין נתניהו בנוגע להורדת סוגיית ירושלים מהשולחן וכעת הניסיון לפרק את אונר"א, מתוך מחשבה שזה יוביל לוויתור של הפליטים הפלסטינים על זכויותיהם - מועדים לכישלון". הוא הבהיר כי "לא תהיה פשרה לגבי זכויות הפליטים הפלסטינים בעקבות החלטה פיננסית".

 

לדבריו, אונר"א הוקמה בעקבות החלטת או"ם בשנת 1949 שזכתה לתמיכה של ארה"ב, ומאז כל ממשל אמריקני כיבד את המחויבות כלפיה. ראש סוכנות אונר"א, פייר קראנבול, אמר כי הארגון יפנה למדינות תורמות אחרות בבקשה לסיוע כספי ויפתח ב"קמפיין עולמי לגיוס תרומות" במטרה להשאיר את בתי הספר של הפליטים והמרפאות פתוחים גם ב-2018 ואחריה.

 

הקפאת סיוע אמריקני לאונר"א

הקפאת סיוע אמריקני לאונר"א

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
מפגינים בעזה נגד הקיצוץ בכספי הסיוע לאונר"א (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מפגינים בעזה נגד הקיצוץ בכספי הסיוע לאונר"א(צילום: EPA)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
אונר"א מחזיקה כלכלית את מחנות הפליטים הפלסטינים בגדה המערבית וברצועת עזה, אבל גם במדינות השכנות, בעיקר בירדן, סוריה ולבנון. הסוכנות מספקת למחנות הפליטים שירותי בריאות, סניטציה, חינוך, מזון לנזקקים ופעילויות שונות לאוכלוסייה - מילדים ועד קשישים. מספר העובדים הישירים שהיא מעסיקה עומד על 30 אלף. לא ברור עדיין אם תמשיך להעסיק את כולם, אך אנשיה הבטיחו כי יעשו ככל יכולתם כדי להגן עליהם ועל פרנסתם.

 

תקציב אונר"א מורכב כולו מתרומות של מדינות וארגונים בינלאומיים. בשנת 2016 עמד תקציב הארגון מתרומות ישירות על סכום של 623 מיליון דולר. עם זאת, יחד עם תרומות שאינן כלולות באופן ישיר לתקציב ומיועדות לפרויקטים שונים, עמד תקציב אונר"א בשנת 2016 על 1.2 מיליארד דולר.

 

חלוקת מזון על ידי אונר"א לתושבים בעזה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
חלוקת מזון על ידי אונר"א לתושבים בעזה(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
"לקחת מפליטים פגיעים אוכל וחינוך - זה מהלך שלא יוביל לשלום כולל" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"לקחת מפליטים פגיעים אוכל וחינוך - זה מהלך שלא יוביל לשלום כולל"(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

ארצות הברית הינה התורמת העיקרית לארגון. בשנת 2016 עמדה תרומתה הישירה על סך 152 מיליון דולר ויחד עם התרומות הלא ישירות עמד התקציב שהוקצה לה מארצות הברית על 370 מיליון דולר. התקציב האמריקני מהווה מעט יותר מרבע כלל התרומות לסוכנות. התורם הגדול ביותר אחרי ארצות הברית הוא האיחוד האירופי עם סכום שעמד בשנת 2016 על 160 מיליון דולר ואחריו סעודיה עם 150 מיליון דולר.

 

ראש אונר"א, פייר קראהנבול, מסר כי ארצות הברית תרמה לארגון בשנת 2017 כ-350 מיליון דולר. "זו לא הפעם הראשונה שאונר"א עומדת מול אתגר שמקשה עליה ליישם את המנדט שלה", אמר בעקבות ההחלטה האמריקנית. "הקיצוץ בתרומה משפיע גם על הביטחון האזורי, בזמן שבו המזרח התיכון עומד בפני סיכונים ואיומים רבים". קראהנבול פנה באופן ישיר לפליטים הפלסטינים ואמר להם שאונר"א פועלת בנחישות להבטיח כי תמשיך לספק את שירותיה כרגיל. 

 

חבר הוועד הפועל של אש"ף האחראי על ענייני הפליטים הפלסטינים, זכריא אל-ארא, התייחס גם הוא לנושא ואמר כי מדובר בסחיטה אמריקנית של ההנהגה הפלסטינית. זאת בשל סירובה לקבל את ההכרה האמריקנית בירושלים כבירת ישראל ואת כוונתה להעביר את השגרירות שלה לעיר. "ההחלטה הזאת מגיע במסגרת צעדים אמריקנים שמטרתם לחסל את הסוגייה הפלסטינית מבלי להתחשב בהחלטות הבינלאומיות ובהן ההחלטות הקשורות לפליטים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים