שתף קטע נבחר
 

רק מסווה של יציבות: הקשר בין התקציב לחקירות נתניהו

שר האוצר כחלון דחף לאישור תקציב המדינה בממשלה כדי לשדר יציבות למערכת, אך ההיסטוריה מלמדת שממשלות לא נפלו בישראל בגלל תקציב. העבודה המשובשת בוועדת השרים והקושי של הקואליציה לשרוד הצבעות בכנסת מעידים שהעסק משותק

 

נתניהו וכחלון (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
נתניהו וכחלון(צילום: אלכס קולומויסקי)

על פניו, אישור תקציב המדינה לשנת 2019, ימים ספורים בלבד אחרי שהתחלנו את 2018, אמור לסמן שקט קואליציוני ארוך טווח. אלא שהמציאות, וגם העבר, מלמדים מעט אחרת. ביום יום, למרות הנחת, לפחות כלפי חוץ על הקואליציה של ראש הממשלה בנימין נתניהו אחרי אישור התקציב בממשלה ואחרי ששר האוצר, משה כחלון, הצהיר שלא יפרוש מהממשלה לאחר פרסום המלצות המשטרה בתיקי ראש הממשלה, הרי שהעסק משותק לחלוטין.

 

ועדת השרים לענייני חקיקה בקושי מתפקדת זה שבוע שני ברציפות ובמליאת הכנסת מתקשה הקואליציה בהצבעות. הכול, כך נראה, הולך קשה והראשון שיעיד על כך הוא יו"ר הקואליציה הטרי דודי אמסלם שקיבל לידיו ירושה קשה מאוד מדוד ביטן שהסתבך בפלילים.

 

כחלון לאחר אישור התקציב    (צילום: דוברות משרד האוצר)

כחלון לאחר אישור התקציב    (צילום: דוברות משרד האוצר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

גם בצד ההיסטורי, העברת התקציב אינה מבשרת בהכרח על שקט העתיד לבוא. בניגוד לאגדות, לתקציב מדינה יש מעט מאוד משמעות לגבי יציבות הממשלה. ב-30 שנים פלוס האחרונות, ממשלות לא נפלו בגלל תקציב. הממשלה הקודמת, למי שהספיק לשכוח, נפלה אחרי שתקציב אושר בממשלה ועוד הספיק לצלוח את הקריאה הראשונה בכנסת.

 

מי שדחף לאשר את תקציב 2019 הוא לא נתניהו, אלא כחלון. חושיו הפוליטיים של יו"ר כולנו הביאו אותו לחוקק תקציב בזק על מנת לשדר יציבות למערכת לקראת המלצות המשטרה בעניין נתניהו. כי אחרי נתניהו, כחלון הוא האיש השני הכי מוטרד מההמלצות האלה.

יש לו עבודה קשה. יו"ר הקואליציה אמסלם (צילום: יואב דודקביץ') (צילום: יואב דודקביץ')
יש לו עבודה קשה. יו"ר הקואליציה אמסלם(צילום: יואב דודקביץ')

אך לא רק בקואליציה שורר שקט מדומה. במפלגת העבודה, מתחת לפני השטח, מתקיימת בימים האחרונים בדיקה נקודתית, חרישית, סביב האפשרות להחליף את אבי גבאי אם ימשיך להיחלש בסקרים. במפלגת העבודה, באופן לא מאוד מפתיע, יש מי שממתינים בדריכות להזדמנות לסיבוב פוליטי נוסף.

 

הבעיה של גבאי והשחיקה שנוצרה כתוצאה ממנה, אומרים במפלגת העבודה, נוגעת להיעדר אסטרטגיה. בשעה שסדר היום הציבורי שנגע לחוקי השבת ולשחיתות שיחק לידיו של לפיד, גבאי נשאר בלי טיקט.



 

חגיגות החרדים על ההישגים האדירים שהביאו לציבור שלהם, מחזקים את ה"בייס" של לפיד שגם צירף אליו השבוע, את המשנה לראש המוסד לשעבר, רם בן ברק, בעיצומו של משבר אחר, עם ראש השב"כ לשעבר, יעקב פרי. התחזקות של לפיד על פני גבאי הן חדשות לא טובות לנתניהו, שהיה מעדיף שהקולות בין שניהם יתפצלו בצורה מאוזנת.

 

אבל בתוך כל הסבך הפוליטי הזה, דבר אחד טוב בכל זאת קרה השבוע (לפוליטיקאים שלנו). האם הייתם רוצים להתכנס פעם בשנה עם כל החברים במשרד ולהחליט ביניכם על העלאת שכרכם ב-5,000 שקל? כי יש מקום עבודה אחד שבו כך זה מתנהל. קוראים לו כנסת ישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מורן אזולאי
צילום: ירון ברנר
מומלצים