שתף קטע נבחר

 

ניצול השואה שריגש את שחקני צ'לסי: "לעולם לא נוכל להבין את מה שעבר"

שחקני מועדון הפאר הלונדוני פגשו את הארי ספירו, ניצול שואה בן 89, ושמעו ממנו את סיפור חייו המצמרר מהשואה, שבמהלכה נרצחה כל משפחתו. המפגש - חלק מקמפיין של צ'לסי נגד אנטישמיות וגזענות במגרשים ומחוצה להם. קפטן הקבוצה ל-ynet: "מרגיש מחויב להעביר את המסר של ספירו הלאה"

 

מועדון צ'לסי נגד האנטישמיות    (באדיבות מועדון הכדורגל צ'לסי)

מועדון צ'לסי נגד האנטישמיות    (באדיבות מועדון הכדורגל צ'לסי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

כששחקני מועדון הפאר צ'לסי מתקבצים לצילום משותף עם הארי ספירו, הוא נוזף בהם בחביבות: "אתמול בלילה כמעט גרמתם לי התקף לב". ספירו מתכוון למשחק שהתקיים אמש (יום ד') בין צ'לסי לבין נוריץ' במסגרת הגביע האנגלי שהסתיים, בקושי רב ורק אחרי פנדלים, בניצחונה של צ'לסי.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

אבל במפגש עם ספירו, שחקני הקבוצה שכחו לשעה את משחק הגביע או את משחק הליגה הקרב. הם היו המומים, כשספירו, ניצול שואה בן 89 המתגורר בלונדון, סיפר להם את סיפור חייו המצמרר מתקופת השואה, שבמהלכה נרצחו כל בני משפחתו. ספירו, אחד היהודים הבודדים ששרדו את השואה מעיר מולדתו פיוטרקוב, שהפכה לגטו היהודי הראשון בפולין, התארח הבוקר במתקן האימונים של קבוצת הפאר הלונדונית, בקובהאם.

 

שחקני צ'לסי היו המומים מסיפור של ניצול השואה ()
שחקני צ'לסי היו המומים מסיפור של ניצול השואה

הביקור של ניצול השואה היה במסגרת יוזמה חשובה מעין כמותה של צ'לסי - להילחם באנטישמיות. הביקור של ספירו היה למעשה הסנונית הראשונה בקמפיין בינלאומי רחב, במסגרתו יוצאת צ'לסי נגד אנטישמיות במגרשי הכדורגל ומחוץ להם. היוזמה החדשה, בתמיכתו ההדוקה של בעלי הקבוצה, רומן אברמוביץ' ובראשות יו”ר הקבוצה, סטיב באק, תושק באופן ציבורי רשמי ב-31 בינואר, במסגרת משחק הבית של צ'לסי מול בורנמות בסטמפורד ברידג'.

 

הפלטפורמה הכי טובה בבריטניה למלחמה באנטישמיות

גזענות ואנטישמיות אינן זרות למגרשי הכדורגל. אוהדים רבים, במדינות רבות, קוראים קריאות גזעניות מכוערות נגד שחקני או אוהדי הקבוצה היריבה, ולעתים אף נגד שחקני קבוצתם. אבל לפרויקט של צ'לסי יש חשיבות רבה במיוחד באקלים הנוכחי באירופה ובבריטניה: כמעט מדי שנה נשבר השיא המספרי של התקריות האנטישמיות בבריטניה.

 

האינטרנט הפך לזירה מועדפת וקלה, קלה מדי, להפגנת דעות אנטישמיות מכוערות. נסו לחפש בגוגל "ממים יהודים" ותגלו שם קריקטורות, תמונות וממים שנראים כאילו נלקחו מחשבון המדיה החברתית של אדולף היטלר, לו הצורר הנאצי היה חי היום. הקלות שבה יכול כל אדם להפיץ את דברי השנאה הללו מרתיחה ומתסכלת בו זמנית. ואם יש פלטפורמה אחת בבריטניה, שאפשר להשתמש בה על מנת להפיץ מסר חריף של התנגדות לאנטישמיות, זה עולם הכדורגל.


הארי ספירו עם שחקני הקבוצה הלונדונית ()
הארי ספירו עם שחקני הקבוצה הלונדונית

 


"אנחנו זוכרים". הבעלים של הקבוצה רומן אברמוביץ' ()
"אנחנו זוכרים". הבעלים של הקבוצה רומן אברמוביץ'

קפטן צ'לסי ונבחרת אנגליה גארי קייהיל עם כתב ynet בלונדון יניב חלילי ()
קפטן צ'לסי ונבחרת אנגליה גארי קייהיל עם כתב ynet בלונדון יניב חלילי

כדורגל הוא הדת הרשמית בבריטניה. בסופי שבוע תמצאו יותר בריטים צופים במשחקי כדורגל במגרשים ובפאבים מאשר בריטים שפוקדים כנסייה. היכולת להעביר את המסר באמצעות קבוצת פאר כמו צ'לסי היא לא רק פריבילגיה, אלא הזדמנות אדירה. תחשבו על כל אותם צעירים, שצפויים לראות את הגיבורים שלהם בחודשים הקרובים, יוצאים בלהט נגד אנטישמיות וקוראים לאוהדים לזנוח את הדעות הללו. אי אפשר להפריז בחשיבות הפרויקט הזה ואל מולו, צריך להסיר את מעטה הציניות.

 

את התוצרים של הפרויקט הזה, שיצא לדרך רק היום, אפשר כבר היה לראות על פניו של גארי קאהיל, קפטן צ'לסי ונבחרת הכדורגל של אנגליה. בראיון שקיימתי איתו, דקות ספורות אחרי שקאהיל וחברי קבוצתו האזינו לעדות של ספירו, קאהיל נראה אמוציונלי. זמן קצר לפני תחילת הראיון אמר לי אחד מאנשי צ'לסי שקאהיל מתעכב מעט כי הוא נסער בעקבות העדות. גם בראיון, שמובא כאן, אפשר לראות על פניו של קאהיל שהעדות של ספירו הותירה בו רושם עמוק. הידיעה שקפטן אחת הקבוצות הגדולות בעולם הולך להיות שגריר של הנושא, מעודדת. אנטישמיות אי אפשר למגר ביום אחד, אבל כל צעד בכיוון - הוא צעד מבורך. “אני לעולם לא אוכל להבין כיצד סיפור כמו זה של הארי ספירו קרה במציאות", אמר קאהיל, “אבל אני מרגיש מחויב להעביר את המסר שלו הלאה". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ניצול השואה עם שחקני צ'לסי
מומלצים