שתף קטע נבחר

 

תרגיל פינוי ראשון בטוקיו מאז מלחמת העולם

בעקבות האיום הצפון קוריאני השתתפו היום תושבים בבירת יפן בתרגיל שמדמה מתקפה: "שוגר טיל, נא להתפנות לבניין או מתחת לאדמה". מפגינים מחו: "התרגיל מעודד מלחמה גרעינית - ואתם לא תשרדו אותה"

צילום: רויטרס

צילום: רויטרס

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מאות מתנדבים בטוקיו השתתפו היום (ב') בתרגיל הפינוי הראשון בבירת יפן מאז מלחמת העולם השנייה, על רקע המתיחות הגוברת עם צפון קוריאה. "קיבלנו מידע על שיגור טיל", זעקו הרמקולים בתרגיל שנערך בגן שעשועים בטוקיו. "בבקשה תתפנו בשקט לבניין או מתחת לאדמה".

 

"טיל שוגר, טיל שוגר", צעק עובד בגן השעשועים בשעה ש-250 תושבים ועובדים התפנו לבניינים הסמוכים ולתחנת הרכבת התחתית. כמה דקות לאחר מכן הרמקולים רעדו פעם נוספת: "הטיל חלף. הוא ככל הנראה טס בשמי קאנטו (החבל שבו נמצאת טוקיו) לעבר האוקיינוס השקט".

תרגיל הפינוי בטוקיו (צילום: AFP) (צילום: AFP)
תרגיל הפינוי בטוקיו(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

תרגילי פינוי שמדמים אסונות טבע ושריפות לא זרים ליפן, שסובלת מרעידות אדמה רבות. מדובר בתרגילים שנערכים כמה פעמים בשנה כמעט בכל מקום במדינה – מבתי ספר ועד מקומות העבודה ובתי האבות. תרגיל שמדמה מתקפה צפון קוריאנית בטוקיו הוא רעיון חדש, למרות שתרגילים דומים נערכו בשנה שעברה באזורים אחרים ביפן.

 

"אני חושב שתרגיל כזה עדיף מכלום, אבל אני מתפלל שלא תהיה מתקפת טילים מצפון קוריאה", אמר סטודנט בן 20 שהיה בתחנת הרכבת ליד המקום שבו נערך התרגיל. סטודנט אחר, בן 19, הוסיף: "אני חושב שטוב לנקוט אמצעי זהירות, כמו תרגילים שמדמים רעידות אדמה".

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

כאמור, התרגיל נערך בתקופה מתוחה במיוחד בעקבות תוכניות הגרעין והטילים של צפון קוריאה. המדינה המבודדת איימה על יפן, בעלת ברית של ארה"ב באזור, ש"תטביע" אותה בים ושהיא תהפוך "לאפר". בשנה שעברה שיגרה פיונגיאנג שני טילים שחלפו בשמי יפן – מה שעורר ביפן זעם ובהלה.

 

בכל פעם שטיל צפון קוריאני חולף בשמי יפן מקבלים התושבים התרעות לטלפונים הניידים, וכמו כן נשמעות אזהרות ברמקולים ברחובות. אך רבים מאמינים שמערכת כזו חסרת ערך, שזמן ההתרעה להתפנות קצר מדי ושלמדינה אין את המתקנים שיאפשרו לשרוד מתקפה גרעינית.

מפגינים נגד התרגיל (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מפגינים נגד התרגיל(צילום: EPA)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

לפעמים יש גם התרעות שווא. בשבוע שעבר רשת השידור הציבורית ביפן פרסמה שצפון קוריאה שיגרה טיל, וקראה ליפנים לתפוס מחסה. כמה דקות אחר כך התנצלה על הטעות.

 

את התרגיל היום בטוקיו ליוו כמה מחאות. "אני לא רוצה להשתתף בתרגיל כזה – אני מתנגדת מכיוון שזו הדרך לקדם מלחמה", אמרה איקייה קמיוקה בת ה-77, מורה בגמלאות שהשתתפה בהפגנה נגד התרגיל. "אם תהיה מלחמה אתם לא תשרדו. מלחמה גרעינית הורסת הכול".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
מתפנים בטוקיו, היום
צילום: AFP
מומלצים