שתף קטע נבחר

 

"ראשים כרותים" ברשות ההגירה: מחריף המאבק בגירוש מבקשי המקלט

פרסום ראשון: לאחר שורת הפגנות ועצומות, הושחתה יחידת הפליטים של רשות האוכלוסין וההגירה בת"א. במקום הושלך צבע אדום והושארו פתקים: "הדם שלהם על הידיים שלכם". רשות ההגירה: "מעשה של טירוף שקורא לאלימות בנוסח העולם התחתון. הפחדנים ייתפסו"

 

ההשחתה בלשכת רשות האוכלוסין וההגירה בת"א    (צילום: מוטי קמחי, איתי בלומנטל)

ההשחתה בלשכת רשות האוכלוסין וההגירה בת"א    (צילום: מוטי קמחי, איתי בלומנטל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המאבק בגירוש מבקשי המקלט עולה מדרגה: לאחר שורת הפגנות ועצומות נגד תוכנית הגירוש המתוכננת של מבקשי המקלט מסודן ואריתריאה לרואנדה, הושחתה היום (שבת) הכניסה ליחידת הפליטים של רשות האוכלוסין וההגירה בשכונת פלורנטין שבתל אביב.

 

במקום הושלך צבע אדום, לצד "ראשים כרותים" - רמז לגורל הצפוי למבקשי המקלט שיגורשו, לטענת מתנגדי התוכנית. על פתקים שפוזרו בכניסה לבניין נכתב: "הדם שלהם על הידיים שלכם", "זה לא יעבור לכם בשתיקה, זו רק ההתחלה". ההשחתה אירעה בעת שהכניסה למשרדים ברחוב אברבנאל הייתה סגורה. שוטרי מרחב יפתח הגיעו למקום והמשטרה פתחה בחקירת האירוע. "אנו רואים בחומרה רבה פגיעה במשרדי ממשלה וסמלי שלטון ותינתן עדיפות לחקירה זו", אמרו במשטרה.

ההשחתה בלשכת האוכלוסין וההגירה בשכונת פלורנטין (צילום: איתי בלומנטל) (צילום: איתי בלומנטל)
ההשחתה בלשכת האוכלוסין וההגירה בשכונת פלורנטין(צילום: איתי בלומנטל)

השוטרים בכניסה לבניין (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
השוטרים בכניסה לבניין(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: איתי בלומנטל) (צילום: איתי בלומנטל)
(צילום: איתי בלומנטל)

 (צילום: איתי בלומנטל) (צילום: איתי בלומנטל)
(צילום: איתי בלומנטל)

 (צילום: איתי בלומנטל) (צילום: איתי בלומנטל)
(צילום: איתי בלומנטל)

מרשות האוכלוסין וההגירה נמסר בתגובה: "מדובר במעשה שפל כלפי עובדי ממשלה שעושים עבודתם, מעשה שאין לו כל קשר למאבק לגיטימי או למחאה מקובלת. מעשה של טירוף שקורא לאלימות בנוסח העולם התחתון ואין בכוונתנו לעבור עליו לסדר היום. היום נחצה קו אדום וכאן הוא ייעצר. הוגשה תלונה במשטרה והפחדנים ייתפסו". בהמשך נמסר מרשות האוכלוסין וההגירה כי במחאה לא תתקיים במקום מחר קבלת קהל.  

שר הפנים, אריה דרעי, אמר במוצאי שבת: "השחתת לשכת רשות האוכלוסין וההגירה ברחוב סלמה בתל אביב היא צעד מסוכן של פורעי חוק שמנסים באיומים ואלימות להלך אימים. אני פונה אל כל עובדי רשות האוכלוסין ואומר להם - המשיכו לבצע את עבודתכם כפי שהנחתה אתכם ממשלת ישראל, יש לכם את מלוא הגיבוי".

 

"אל תשלחו אותי אל המוות"

לפני כשבועיים התקיים בכנסת דיון בעקבות המחאה שפרצה אחרי החלטת הממשלה לגרש את מבקשי המקלט. עוד לפני הדיון הפגינו כמה מבקשי מקלט מחוץ למשכן והזהירו כי גירוש משמעו מוות. בכנס הוצגו נתונים שלפיהם 8,588 בקשות מקלט עדיין ממתינות לבדיקה במדינת ישראל. מכלל הבקשות רק 11 מבקשי מקלט קיבלו מעמד פליט בארץ.

 

עמנואל ימאנה, מבקש מקלט מאריתריאה שנמצא כבר עשר שנים בישראל, הבהיר כי הוא וחבריו לא יסכימו לגירוש והאשים את הממשלה בגזענות. "אישה סודנית בהיריון יכולה לעמוד בתור למשרד הפנים במשך ימים בזמן שבתור הסמוך איש בהיר בחליפה ועניבה ייכנס מיד", טען. "תרחיבו את מתקן סהרונים, כי אנחנו נשב בכלא. אל תשלחו אותי אל המוות", ביקש.

 

הפגנה בסמינר הקיבוצים נגד הגירוש (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
הפגנה בסמינר הקיבוצים נגד הגירוש(צילום: מוטי קמחי)

מבקשי מקלט מפגינים מול שגרירות רואנדה בארץ (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מבקשי מקלט מפגינים מול שגרירות רואנדה בארץ(צילום: AFP)
 

שולה קשת, תושבת שכונת נווה שאנן שבדרום תל אביב, טענה בדיון כי הסיבה לגירוש אינה ניסיון להיטיב את מצבם של שכניה, כפי שטוענת הממשלה. "מאחורי הגירוש של מבקשי המקלט מסתתר כיבוש של דרום תל אביב על ידי טייקונים", אמרה. "כשנתניהו הגיע אלינו ואמר 'נחזיר את דרום תל אביב לתושבים', הוא שיקר. הוא מתכנן לגרש אותנו. את כולנו. בונים מגדלי פאר לעשירים. יש כאן פשע של גירוש המוני של אלפים. יהודים ולא יהודים. מרתיח אותי שמשתמשים במצוקה שלנו, תושבות ותושבי דרום תל אביב, כדי לתת לגיטימציה לגירוש".

 

כ-400 אנשי צוות רפואי, מהם כ-300 רופאים, חתמו בשבוע החולף על מכתב נגד גירוש מבקשי המקלט  שיועבר למנכ"ל רשות האוכלוסין וההגירה, פרופ' שלמה מור יוסף. בפנייה, ביוזמת עמותת "רופאים לזכויות אדם", שעליה חתומים בין היתר עשרות מנהלי מחלקות בכירים בבתי החולים בישראל, נכתב כי "הגירוש הוא הפרה של שבועת הרופא". בימים האחרונים הופצו עצומות דומות של אנשי אקדמיה, סופרים ומנהלי בתי ספר. כמו כן כמה טייסים ב"אל-על" הודיעו כי יסרבו לשתף פעולה עם הגירוש.

 

ביום חמישי האחרון 36 ניצולי שואה שלחו מכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו, בקריאה לבטל את הגירוש המתוכנן לרואנדה של עשרות אלפי מבקשי מקלט מסודן ומאריתריאה. "אנו, שיודעים מה זה להיות פליט, מה זה להיות חסרי בית וחסרי מדינה שתשמור עלינו ושתגן עלינו מאלימות ומסבל - איננו יכולים להבין כיצד יכולה ממשלה יהודית לגרש פליטים ומבקשי מקלט למסע של סבל, ייסורים ומוות", כתבו ניצולי השואה.

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איתי בלומנטל
המחאה בלשכת האוכלוסין וההגירה
צילום: איתי בלומנטל
מומלצים