שתף קטע נבחר

מסימני המשבר בעזה: הופסקה פעילות בי"ח, שביתה באונר"א

מנופי הלחץ של חמאס על הרשות ועל הקהילה הבינלאומית הובילו ככל הנראה את משרד הבריאות בעזה לסגור בית חולים באזור בית חאנון, דבר המותיר 60 אלף אזרחים ללא שירותים רפואיים. במקביל, אלפי עובדי אונר"א השביתו את הפעילות במחאה על הקיצוץ בכספי הסיוע האמריקניים

 

המשבר ההומניטרי בעזה נמשך בכמה גזרות ונראה כי חמאס מנסה להפעיל מנופי לחץ על הרשות הפלסטינית ועל הקהילה הבינלאומית כדי לפתור אותו. משרד הבריאות ברצועה, שמרביתו עדיין כפוף לחמאס, הודיע היום (ב') על הפסקת פעילותו של בית חולים בצפון עזה והעברת כל המאושפזים בו לבתי חולים אחרים באזור.

 

מדובר על בית חולים שנמצא באזור העיירה בית חאנון. גורמים בעזה שמזוהים עם חמאס טענו היום כי השבתת בית החולים מותירה 60 אלף איש בצפון הרצועה ללא שירותים רפואיים.

 

ההחלטה התקבלה אחרי שחמאס הודיע כי מלאי הסולר בבית החולים שמיועד להפעלת הגנרטורים שלו אזל. בשבוע שעבר הורה שר הבריאות הפלסטיני להקצות מיליון שקל לקניית סולר לכלל בתי החולים ברצועה, אולם לטענת חמאס סכום זה מספיק להפעלת הגנרטורים לעשרה ימים בלבד. משרד הבריאות ברמאללה דחה את הטענות מעזה ואמר כי הסכום הועבר לרצועה לפני שלושה ימים ולפיכך הוא אמור עדיין להספיק לקניית סולר.

 

בחמאס הבהירו כי בימים האחרונים ננקטו צעדים שונים שנועדו להפחית את השימוש במלאי האוזל של הסולר ובכללם מעבר להפעלת גנרטורים קטנים יותר אשר צורכים כמות קטנה יותר של סולר.

 

הצורך בהפעלת גנרטורים בבתי החולים נובע מהפסקות החשמל הקבועות ברצועה בכל יממה. לא ברור לפי שעה אם מדובר במשבר אמיתי או שמא בצעד של חמאס שנועד להפעיל לחץ על ממשלת האחדות הפלסטינית שיושבת ברמאללה.

 

הפגנת עובדי אונר"א

ובתוך כך, ההחלטה האמריקנית על קיצוץ התקציב לסוכנות אונר"א הוציאה אלפים לרחובות עזה. כמה אלפי עובדי סוכנות הסעד לפליטים פלסטינים ברצועה השביתו היום את פעילותה במחאה על ההחלטה לקצץ בתרומה המוענקת לסוכנות. ההשבתה כללה גם את בתי הספר של אונר"א ברצועת עזה. כלל עובדי הסוכנות קיימו בצהריים הפגנת מחאה ברצועה שאליה הצטרפו גם תושבים ברצועה הנעזרים בשירותי אונר"א.

מחאת עובדי אונר"א בעזה, היום (צילום: AP) (צילום: AP)
מחאת עובדי אונר"א בעזה, היום(צילום: AP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

יו"ר איגוד עובדי אונר"א ברצועת עזה אמר במהלך ההפגנה כי היא מבטאת את הדרגה הגבוהה ביותר של הכעס. הוא הבהיר כי עובדי אונר"א לא יסכימו לכך שתתקבל תוכנית אשר תפגע בפעילות הסוכנות ובסוגיית הפליטים. "נכשיל זאת בדיוק כמו שאבותינו הכשילו ב-70 השנים האחרונות את כל התוכניות שנועדו להביא לסגירתה של אונר"א". השביתה מתקיימת ליום אחד בלבד, אולם נראה כי גל המחאות ברצועת עזה ובהמשך גם בגדה המערבית, לא צפוי לדעוך.

 

במחאה על הקיצוץ האמריקני, הודיעו כמה מדינות אירופיות כי הן יתרמו לסוכנות סכומי כסף נוספים כדי להקטין את הפער התקציבי שאליו נקלעה אונר"א.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
הפגנת אלפים בעזה, היום
צילום: AP
מומלצים