שתף קטע נבחר

 

תביעה נגד עיריית י-ם: "קונסים אופנוענים באופן בררני"

בהיעדר מקומות חניה שנדרשים לפי דין, בוחרת עיריית ירושלים לבצע אכיפה בררנית נגד בעלי דו-גלגלי שחונים על מדרכות. תושב העיר, שמאס במדיניות הסלקטיבית, הגיש תביעה ייצוגית נגד העירייה: "מסתכלים עלינו כמחלבת כספים". העירייה: "לא נותנים דו"חות כשאין חסימה של המדרכה"

 

המאבק על חניית אופנועים בירושלים    (צילום: יואב ללום)

המאבק על חניית אופנועים בירושלים    (צילום: יואב ללום)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אופנועים על מדרכות ירושלים הם מראה קבוע. לרוכבי הדו-גלגלי בבירה אין הרבה מקומות חניה, ולכן הם נאלצים לחנות לעתים על מדרכות. מי חוסם יותר את הדרך להולכי הרגל ומי פחות - והעירייה, כמדיניות, מעלימה עין. אלא שתושבים בעיר הופתעו לגלות כי בכמה מקומות במרכז ירושלים ניתנים דו"חות בניגוד למדיניות. עו"ד יואב ללום, אחד הנקנסים, הגיש תביעה ייצוגית נגד העירייה: "מסתכלים עלינו כמחלבת כספים".

 

בתביעה שהוגשה אתמול (יום א') לבית המשפט המחוזי בעיר, נטען כי הרשות המקומית קונסת בעלי כלי רכב דו-גלגליים מבלי "שהעירייה עומדת בתקני החניה הקבועים על פי החוק, בניגוד גמור למדיניותה של העירייה עצמה (שלא פורסמה בציבור) שלא לבצע אכיפה מלאה עד להסדרת מקומות החניה כנדרש, ללא כל מדיניות ברורה ושקופה, ללא תמרור מתאים המציין את השטחים האסורים והמותרים לחניית כלי רכב אלו, והכול באופן שרירותי תוך אכיפה בררנית ונקיטת אפליה פסולה ואסורה".  

אופנועים של עיריית ירושלים על המדרכה (צילום: יואב ללום) (צילום: יואב ללום)
אופנועים של עיריית ירושלים על המדרכה(צילום: יואב ללום)

עו"ד ללום, שנמנה כאמור עם המופתעים לקבל דו"חות בגלל חניית אופנועיהם במרכז העיר, סיפר: "במשך תקופה ארוכה אני מחנה את האופנוע במרכז העיר בלי להפריע להולכי הרגל, ופתאום התחלתי לקבל דו"חות חניה". רוכבים נוספים שקיבלו דו"חות וסירבו לשלם אותם - גילו בבית המשפט כי העירייה מוותרת על הקנסות.

 

בנוסף, התובע שם לב לכך שפקחי העירייה מתעלמים מאופנועים של העירייה שחנו על מדרכות, מטרים ספורים מהמקום שהוא בעצמו קיבל דו"ח. כשהדו"חות הצטברו לסכום של 1,200 שקלים נמאס לללום, ולכן הוא החליט להגיש את התביעה הייצוגית נגד העירייה.

 

סכום הפיצוי המבוקש טרם נקבע, אך הוא מוערך בכ-10 מיליון שקלים. לדברי עו"ד ללום, "מצער מאוד שבמקום לפתח את התשתיות שנועדו להגדיל את הכלכלה והעסקים בעיר, עיריית ירושלים מסתכלת על תושבי העיר כמחלבת כספים ומנסה למלא את הקופה הציבורית בכספי דו"חות שניתנים ללא דין וללא דיין תוך שפקחי העירייה נותנים דוגמה אישית שלילית".

בניגוד לירושלים, חניית אופנועים מוסדרת בתל אביב (צילום: יואב ללום) (צילום: יואב ללום)
בניגוד לירושלים, חניית אופנועים מוסדרת בתל אביב(צילום: יואב ללום)

 (צילום: יואב ללום) (צילום: יואב ללום)
(צילום: יואב ללום)

עו"ד מתן פריידין, ממשרד ולדמן-דוד-זוכוביצקי-פריידין שמייצג את ללום, אמר: "עיריית ירושלים הציבה בכל שטח העיר ירושלים 114 מקומות חניה לאופנועים בלבד, זה אפילו לא אחוז בודד ממספר מקומות החניה הנדרש על פי הדין. העירייה מודעת למחדל שלה ובמסמך פנימי שלה היא קבעה שהיא לא תטיל דו"חות על בעלי אופנועים שאינם חוסמים את המדרכה, אבל בפועל העירייה מבצעת אכיפה בררנית וסלקטיבית ומשיתה על הרוכבים דו"חות במיליוני שקלים. זו התנהלות שלא מתאימה לחברה פרטית, וקל וחומר שלא לרשות ציבורית - עליה הדין מטיל חובות תום לב מוגברות".

 

מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: "העירייה הרחיבה בשנים האחרונות באופן משמעותי את כמות החניות לאופנועים, ופועלת כל העת להכשיר מקומות נוספים. יצוין כי על פי מדיניות העירייה למען הרוכבים, לא ניתנים דו"חות במקרים שבהם אופנוע מחנה בחניה מוסדרת במקום רכב ובמקרים שבהם המקומות המוסדרים לאופנועים תפוסים או לא מוסדרים, ובתנאי שהחניה אינה מהווה הפרעה וחוסמת את המדרכה. העירייה תמשיך להרחיב את מקומות החניה לאופנועים לצד שמירה על המדרכות למען בטיחות הולכי הרגל ותגיב לעתירה בבית המשפט".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יואב ללום
אופנוע של עיריית ירושלים על המדרכה
צילום: יואב ללום
מומלצים