שתף קטע נבחר

 

עד המדינה גנור: "שמרון אמר לי: הגיס כבר ידבר עם החבר"

נתניהו מתעקש שאין לו שום קשר לפרשת הצוללות, אבל במשטרה סבורים שצריך לכל הפחות לזמנו לעדות. אחת הסיבות היא עדותו של עד המדינה מיקי גנור, שגילה כי שוחח עם פרקליט ראש הממשלה עו"ד שמרון בשפת קוד: נתניהו כונה "החבר" ועו"ד יצחק מולכו "הגיס". משרד המשפטים: לא הוגשה בקשה לגביית עדות מרה"מ. סנגורו של עו"ד שמרון: "לא היו שמות קוד ולא פגישות"

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

אחרי חודשים שבהם הבהירו בלשכת היועץ המשפטי לממשלה שראש הממשלה אינו מעורב בפרשת הצוללות, ייתכן כעת ששמות קוד שבהם השתמשו עד המדינה מיקי גנור ועו”ד דוד שמרון מעידים בכל זאת על מעורבותו של בנימין נתניהו - או לכל הפחות על הצורך לשמוע את גרסתו לדברים.

 

במשטרה מעוניינים כבר זמן רב לגבות עדות מנתניהו בפרשת רכישת הצוללות מהתאגיד הגרמני טיסנקרופ, המכונה גם "תיק 3000". לדעת החוקרים, בעקבות חקירת המעורבים האחרים עלה הצורך לשמוע גם את התייחסותו של ראש הממשלה לאירועים, אולם עד כה לא ניתן לכך אישור מהיועמ"ש מנדלבליט. כעת מתברר כי דברים שעלו בעדותו של עד המדינה, מיקי גנור, מחזקים את הצורך הזה, ואולי יהיו בין הגורמים שיכריעו את הכף בעד מתן האישור המיוחל.

 

גנור העיד כי שכר את שירותיו של עו"ד דוד שמרון - פרקליטו, בן דודו ואיש סודו הקרוב של נתניהו - בגלל קשריו בצמרת השלטון, במיוחד קרבתו לראש הממשלה. על פי עדויות שהגיעו ל"ידיעות אחרונות", גנור טען כי שמרון אף אמר לו שעירב את ראש הממשלה בפרשה. 

 

לדברי גנור, כדי לשמור על חשאיות וערפול ולהסתיר את זהות המעורבים בעסקת הצוללות, לו ולשמרון היו שמות קוד שבהם השתמשו כשדיברו על הנושא. כך, למשל, נתניהו כונה "החבר", ואילו עו"ד יצחק מולכו, שותפו של שמרון למשרד וגיסו ומי ששימש עד לאחרונה גם כשליחו המיוחד של נתניהו, כונה "הגיס".

כונה "החבר". בנימין נתניהו (צילום: AFP) (צילום: AFP)
כונה "החבר". בנימין נתניהו(צילום: AFP)

כונה "הגיס". עו"ד יצחק מולכו (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
כונה "הגיס". עו"ד יצחק מולכו(צילום: אלכס קולומויסקי)
 

 

עו"ד מולכו מסתבך בפרשת הצוללות    (צילום: אלי סגל)

עו"ד מולכו מסתבך בפרשת הצוללות    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לטענת גנור, באחת השיחות הוא שאל את שמרון כיצד מתקדם הטיפול שלו בקידום העסקה של טיסנקרופ מול משרד הביטחון וביקש ממנו לערב את נתניהו. לדבריו שמרון השיב לו: "אבקש מהגיס, הוא כבר ידבר עם החבר".

 

על פי עדות נוספת שבידי המשטרה, שגם אותה החוקרים מעוניינים לבדוק, התקיימה פגישה בקיסריה בין שמרון לנתניהו בנושא רכישת הצוללות, ולאחר מכן שמרון דיווח עליה לגנור.

שוחחו על העסקה. עו"ד דוד שמרון ועד המדינה מיקי גנור (צילום: יובל חן, אוראל כהן) (צילום: יובל חן, אוראל כהן)
שוחחו על העסקה. עו"ד דוד שמרון ועד המדינה מיקי גנור(צילום: יובל חן, אוראל כהן)

עו"ד חדד ()
עו"ד חדד

במרכז חקירת פרשת הצוללות עומדות העסקאות לרכש צוללות וספינות שיט מתאגיד טיסנקרופ. גנור, ששימש מתווך בין טיסנקרופ לישראל, היה חשוד מרכזי והפך לעד מדינה. בעדותו הוא הפליל שורה של בעלי תפקידים החשודים שהיו מעורבים בעסקה, ביניהם מפקד חיל הים לשעבר אלוף אליעזר (צ'ייני) מרום, ראש המל"ל לשעבר אבריאל בר יוסף, ראש הסגל לשעבר בלשכת נתניהו דוד שרן והשר לשעבר מודי זנדברג. בפרשה נחקרו גם עורכי הדין שמרון ומולכו.

 

שמרון מכחיש מכל וכל שעירב את נתניהו, ואילו גרסתו של ראש הממשלה טרם נשמעה כאמור. בשלב זה החוקרים אינם יכולים להצביע על פעולה קונקרטית שנקט נתניהו עבור שמרון לקידום העסקה, אולם הם סבורים שיש הצדקה לגבות ממנו עדות, שבמקרה הצורך תהפוך לחקירה באזהרה. "הנושא הזה נמצא כמעט למתחילת החקירה", אומר גורם במערכת אכיפת החוק המעורה בפרטים, "ונראה שזה עניין של זמן עד שמהלך כזה יאושר על ידי היועמ"ש".

 

מטעמו של ראש הממשלה נמסר בתגובה: "עוד הדלפה מגמתית בניסיון לפגוע בראש הממשלה. ראש הממשלה לא מכיר את גנור ולא ידע דבר על קשר כלשהו בין גנור לדוד שמרון וחברת טיסנקרופ. שמרון ומולכו מעולם לא שוחחו עם ראש הממשלה בנושא. כל ההחלטות על הצוללות וכלי השייט התקבלו בתהליכים מוסדרים ומתועדים, והשיקולים היחידים שהנחו את ראש הממשלה בנושאים אלה ואחרים הם ביטחון המדינה וטובתה".

 

עו"ד עמית חדד ממשרדו של ד"ר יעקב וינרוט שמייצג את שמרון מסר בתגובה: "לא שמות קוד ולא פגישות בקיסריה - לא היה, ולא נברא והדברים אפילו לא הוצגו לעו"ד שמרון בחקירות המשטרה. מדובר בדברים תלושים מהמציאות וכל כך מופרכים עד שקשה לנו להאמין שגנור אמר אותם. עו"ד שמרון מעולם לא טיפל בעסקת הצוללות, לא הפיק ממנה רווח כלשהו, ולא אמור היה להפיק ממנה רווח כלשהו. כל טענה אחרת היא מגוחכת".

 

ממשרד המשפטים נמסר: "נבקש להבהיר כי אין שחר לטענה כאילו חוקרי המשטרה העבירו ליועץ המשפטי לממשלה בקשה לגבות את עדותו של ראש הממשלה בפרשה 3000, והוא לא נתן אישור לכך". במשטרה הבהירו כי "בקשה כזו לא הועברה עד כה ליועץ המשפטי לממשלה מטעם המשטרה, וגם לא לפרקליט המדינה או לפרקליטות המלווה".

 

עוד מסרו לגבי יתר הפרטים, "אנו מציעים להיזהר מפרסומים כאלה ואחרים על מהלך החקירה, שמטבע הדברים הם חלקיים, לעתים גם מגמתיים, ולא בהכרח משקפים את המציאות. נוכח העובדה שהחקירה מתנהלת ועל מנת שלא לפגוע בה, לא נוכל לפרט מעבר לכך לעת הזו".

 

אחר הצהריים הגיב נתניהו לדברים בעמוד הפייסבוק שלו וכינה אותם "ידיעה שקרית". לדבריו, "הנה עוד דוגמה חיה לפייק ניוז, כפי שקורה כמעט כל יום במסגרת קמפיין ההכפשות שמטרתו הפלת ממשלת הליכוד בראשותי שלא באמצעות הקלפי. גם הפעם זה לא יעזור להם. אתם כבר יודעים למה". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
צוללת של חיל הים
צילום: רויטרס
מומלצים