שתף קטע נבחר

 

הגרסה הפלסטינית ל-MeToo: "לא החביבתי שלך"

צעירה פלסטינית שבה עם משפחתה לשטחים לאחר שנים בארה"ב והחליטה להוביל קמפיין נגד הטרדות מיניות כדי לעורר מודעות לתופעה גם בחברה הפלסטינית: "צריך להוביל דו-שיח על נושא שכולם מפחדים לדבר עליו"

 

יסמין והז'קט עם סיסמת הקמפיין (צילום: AP) (צילום: AP)
יסמין והז'קט עם סיסמת הקמפיין(צילום: AP)
"אני מוכנה לפתוח את הדלת שמאחוריה נמצא חושך שכולם מעדיפים להחביא ולהעמיד פנים שהכול בסדר". אלה הדברים של צעירה פלסטינית בת 21 שמובילה בימים אלה קמפיין בגדה המערבית כחלק ממאבק ההטרדות המיניות במסגרת קמפיין MeToo שצבר תאוצה ברחבי העולם.

 

הצעירה יסמין מג'ללי החליטה לצאת בקמפיין תחת הסיסמה "לא החביבתי שלך" ולהטמיע אותו על בגדים. היא החלה בכך עוד בזמן ששהתה בארה"ב עם משפחתה שהיגרה לשם והעלתה תמונה של הז'קט שלה עם הכיתוב. אחרי כמה חודשים היא החלה למכור בגדים עם הסיסמה בשיתוף פעולה עם בתי מלאכה בעזה ובגדה המערבית.

 

משפחת מג'ללי היגרה לארה"ב וחזרה לגדה לפני חמש שנים כשהיא משתקעת ברמאללה. הבת יסמין שבה בשנה שעברה לאחר שסיימה את לימודיה באוניברסיטת צפון קרוליינה במגמת אומנות היסטורית.

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

"אני רוצה להוביל דו-שיח על נושא שכולם מפחדים לדבר עליו", אמרה הצעירה הפלסטינית בשיחה עם סוכנות הידיעות AP. "זה נושא שמוגדר טאבו בחברה הפלסטינית. קיבלתי לא מעט ביקורות מצד פעילים שטענו כי אני מעדיפה להתעסק בהטרדות מיניות במקום בכיבוש הישראלי. גם ההורים שלי לא אהבו את מה שאני עושה".

 

 

אפילו ברמאללה, שנחשבת לעיר בסגנון מערבי ברשות הפלסטינית, נתקלות הנשים בתופעות של הטרדות מיניות. "נשים מסתכנות בכך שהן עצמן יואשמו אם יתלוננו", אמרה וואפה עבד אל-רחמן שמנהלת קבוצת פייסבוק של עיתונאיות פלסטיניות. "האשמה תמיד תהיה עלינו הנשים. את נתת סימן לגבר והדרך שבה את מתלבשת ומדברת. אז את תהיי אשמה".

 

נדין מוסא, סטודנטית בת 22 הלומדת בעיר, מסכימה עם דבריה של העיתונאית הפלסטינית. "לעולם לא הלכתי במרכז רמאללה מבלי להיות מוטרדת מילולית, אבל מעולם לא נעמדתי איתנה מול המטרידים", היא סיפרה.

 

ב-AP דווח כי בשנת 2017 התקבלו מתוך כאלפיים תלונות על פשעים ברשת, כשליש מהן היו בגין הטרדות מיניות. "לנשים אין הגנה משפטית על אף שנעשו צעדים כדי לשפר את המצב כמו הקמת יחידה משטרתית פלסטינית נגד עבירות מין ברשת", תיארה אמאל קרישה, מייסדת תנועת העבודה הנשית הפלסטינית, שמג'ללי תורמת לה חלק מההכנסות של הבגדים שהיא מוכרת. לקרישה יש טענות כלפי הנשיא הפלסטיני אבו מאזן. "כל הדיבורים על שוויון לנשים כרגע בגדר מס שפתיים", היא מאשימה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
מובילת הקמפיין יסמין מג'ללי
צילום: AP
מומלצים