שתף קטע נבחר

 

שבעה בעקבות פוטין. המועמדים לנשיאות רוסיה

בחודש הבא תלך רוסיה לקלפיות, והנשיא הוותיק צפוי לנצח בקלות. שבעה מועמדים מקווים לפחות להביך אותו, בהם מנחת טלוויזיה ומיליונר קומוניסט

ועדת הבחירות ברוסיה רשמה היום (ה') את שמונת המועמדים שישתתפו ב-18 במרס בבחירות לנשיאות, בראשם הנשיא ולדימיר פוטין. הנשיא, שמקבל בסקרים יותר מ-80%, צפוי לנצח בקלות ולהיבחר לכהונה רביעית.

 

רוסיה אסרה על יריבו המר אלכסיי נבלני להשתתף בבחירות בגלל הרשעה פלילית, בהחלטה שנטען שיש מאחוריה מניע פוליטי. נבלני ואנשי האופוזיציה קראו לציבור להחרים את הבחירת בחודש הבא.

 

ולדימיר פוטין

פוטין בן ה-65 כיהן שתי קדנציות של ארבע שנים כנשיא, בין 2000 ל-2008, ואז עבר למשרד ראש הממשלה בגלל ההגבלה על מספר הקדנציות. הוא חזר לתפקיד הנשיא ב-2012. בכפוף להגבלות על משך הכהונה פוטין לא יוכל להתמודד שוב ב-2024, אך הפרשנים מעריכים שהוא ימשיך להשפיע על הפוליטיקה הרוסית גם לאחר מכן.

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

קסניה סובצ'ק

מנחת הטלוויזיה בת ה-36 מגדירה את עצמה כבחירה של הרוסים שעייפו מפוטין ויריביו הוותיקים, ומעוניינים בשינויים ליברליים. קסניה סובצ'ק היא בתו של ראש העיר המנוח של סנט פטרסבורג, אנטולי סובצ'ק, שהעסיק את פוטין בראשית שנות התשעים. במערכת הבחירות סובצ'ק תוקפת את המדיניות של הקרמלין, אך משתדלת להימנע מביקורת ישירה על הנשיא.

 

ההערכה היא שהמעורבות של סובצ'ק במירוץ תעזור נגד האדישות של קהל הבוחרים, תעלה את אחוז ההצבעה ותגרום לניצחון של פוטין להיראות מרשים אף יותר. חלק מעריכים שהיא יכולה לעזור לקרמלין להתמודד מול הקריאות של נבלני להחרים את הבחירות, ותפצל את המחנה הליברלי. סובצ'ק הכחישה טענות שהיא למעשה "שתולה" של הקרמלין. בכלי תקשורת בעולם כינו אותה "פריס הילטון של רוסיה".

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

פאבל גרודינין

מיליונר בן 57 שמנהל חוות תותים הוא מועמד המפלגה הקומוניסטית בבחירות. פאבל גרודינין מתנגד לדוגמות הקומוניסטיות הבסיסיות וגאה בהון שצבר. עד 2010 הוא היה חבר במפלגת השלטון של הקרמלין, רוסיה המאוחדת. הוא נחשב למתנגד קולני למדיניות הכלכלית והמדינית של רוסיה. כמו סובצ'ק, גם הוא נמנע מביקורת ישירה על פוטין.

 

המועמדות של גרודינין נחשבת כניסיון של המפלגה הקומוניסטית להרחיב את בסיס המצביעים שלה, שכרגע כולל בעיקר מצביעים מזדקנים או אחרים שמתגעגעים לימיה של ברית המועצות.

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

ולדימיר ז'ירינובסקי

המנהיג בן ה-71 של המפלגה האולטרא-לאומנית, המפלגה הליברל-דמוקרטית, ידוע באג'נדה קיצונית של שנאת זרים. זו תהיה הפעם השישית שבה הוא רץ לנשיאות. במקביל לאמירות פופוליסטיות שהוא סיפק למצביעים הלאומנים, ז'ירינובסקי הביע תמיכה עקבית בפוטין. בקרמלין המפלגה שלו יישרה קו עם האג'נדה של מפלגת השלטון. ב-2012 הוא קיבל 6% מהקולות.

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

גרגורי יבלינסקי

כלכלן ליברלי בן 65, שהתמודד נגד פוטין בבחירות ב-2000 וקיבל כ-6% מהקולות. יבלינסקי גינה את מדיניות הקרמלין והתנגד ממושכות לפוטין, קרא להרחיב את חופש הביטוי ולהפוך את הכלכלה לליברלית יותר. בסיס התמיכה שלו מורכב מקהל קטן יחסית של בוחרים בגיל העמידה, וזקנים ליברלים שחיים בערים הגדולות ברוסיה.

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

בוריס טיטוב

טיטוב בן ה-57 היה נציב תלונות הציבור של פוטין. זו הפעם הראשונה שבה הוא רץ לנשיאות. טיטוב מתמודד מטעם מפלגה שתומכת בבעלי העסקים. בעבר הייתה לו קריירה מוצלחת בעסקי דשנים וכימיקלים, שבה התמקדת ביצירת סביבה עסקית נוחה יותר.

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
 

סרגיי בבורין

מומחה משפטי בן 59 ששיחק תפקיד מרכזי בפוליטיקה הרוסית בשנות התשעים, התנגד לפירוק ברית המועצות והפך לאחד מנהיגי המרד בפרלמנט נגד בוריס ילצין ב-1993. בבורין כיהן כסגן יו"ר הבית התחתון בשנות התשעים והאלפיים. אחרי שלא הצליח להיבחר לפרלמנט ב-2007 הוא עזב את הפוליטיקה והיה רקטור באוניברסיטה במוסקבה. הוא מועמד לנשיאות מטעם מפלגה לאומנית שולית.

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

מקסים סורייקין

בן ה-39 הוא מועמד מפלגת "הקומוניסטים של רוסיה", מפלגה קטנה שמחשיבה את עצמה כאלטרנטיבה למפלגה הקומוניסטית הראשית. סורייקין הוא מהנדס בהכשרתו ובעבר ניהל כמה עסקים בתחום המחשבים. ב-2014 הוא רץ לתפקיד מושל מחוזר ניז'ני נובוגורוד וקיבל רק 2% מהקולות.

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים