אחותו של קים בדרום קוריאה: לחיצת יד לנשיא, תמונה לצד מייק פנס
קים יו ג'ונג, אחותו של שליט צפון קוריאה, הגיעה לביקור היסטורי במדינה השכנה לרגל אולימפיאדת החורף ובטקס הפתיחה לחצה יד לנשיא המקומי מון ג'ה-אין. האחות אף התיישבה סמוך לסגן נשיא ארה"ב פנס - אך הוא נמנע מללחוץ את ידה. מחוץ לאצטדיון: מאות מחו ושרפו תמונות של נשיא הצפון
ביקור היסטורי ברקע מחאה: קים יו ג'ונג (28), אחותו של שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און, נחתה הבוקר (ו') בדרום קוריאה לרגל טקס פתיחת אולימפיאדת החורף. קים האחות, הראשונה מבין בני משפחת השליטים שמבקרת במדינה מדרום מאז המלחמה, הגיעה מלווה במשלחת רבת משתתפים מצפון קוריאה שכוללת את קים יונג נאם, ראש המדינה ליחסי חוץ, צ'ו הווי, יו"ר ועדת הספורט הלאומית, ורי סון גוון, האיש שהוביל את שיחות המשא ומתן עם הדרום בחודש שעבר.
קים חייכה לעבר הצלמים בקבלת הפנים שנערכה לכבוד המשלחת מצפון. שר האיחוד, צ'ו מיונג-גון, קיבל את פניה בחדר ישיבות בנמל התעופה הבינלאומי אינצ'ון. בהמשך, עם הגעתה לאצטדיון שבו נערך טקס פתיחת משחקי החורף, לחצה האחות יד לנשיא דרום קוריאה, מון ג'ה-אין, וישבה בתא המכובדים בסמוך לשורת מנהיגים דוגמת סגן נשיא ארה"ב מייק פנס וראש ממשלת יפן שינזו אבה - מבלי זכר למתיחות בין פיונגיאנג לאותן מדינות.
סגן הנשיא פייס נכח בטקס לזמן קצר בלבד, כנראה כדי להימנע ממפגש מביך עם אחותו של מנהיג צפון קוריאה, שהמתיחות בינו לבין ארה"ב הגיע לשיא לאחרונה. פנס לחץ יד לרוב המנהיגים שנכחו בטקס, ובהם ראש ממשלת יפן אבה - אך נמנע מללחוץ את ידה של קים.
מוקדם יותר היום, אמר פנס כי נשיא הדרום מון הביע בפניו את תמיכתו בצעדים נוספים שארה"ב מתכננת לנקוט בניסיון לרסן את תוכניות הטילים והגרעין של צפון קוריאה. פנס הבהיר כי פירוז צפון קוריאה מנשק גרעיני נחוץ כדי לשמור על השלום באופן קבוע.
פרשנים טוענים כי החלטתו של השליט קים לשלוח את אחותו לאירוע, מעידה על שאיפתו לסיים את הבידוד והלחץ הדיפלומטיים. זאת באמצעות שיפור היחסים עם דרום קוריאה, שיכולה לשמש גשר להתקרבות לארצות הברית.
במקביל להגעתה של האחות, הפגינו כ-800 בני אדם מחוץ לאצטדיון, שרפו דגלים של צפון קוריאה ותמונות של מנהיג המדינה. היחסים בין שתי המדינות לא הפשירו מאז המלחמה ביניהן בשנות ה-50.
המפגינים מתחו ביקורת גם על נשיא דרום קוריאה, מון ג'ה-אין, שלטענתם משתמש באולימפיאדה כדי לסלול את הדרך לשיחות על תוכנית הגרעין והטילים של המדינה.
הם נשאו כרזות הקוראות "משטר מון מוביל את קוריאה לאבדון", ושלט אחד הזכיר פנייה לנשיא ארה"ב: "אדוני הנשיא, הפצצה הצפון קוריאנית, בבקשה".