שתף קטע נבחר

 

נשיא לבנון: "אם ישראל תפגע בזכותינו לנפט - יהיו מלחמות חדשות"

הנשיא מישל עוון התייחס לבניית הגדר בצפון ולמחלוקת על שדה הגז "בלוק 9", ואמר כי הוא "לא מאמין שישראל תמשיך להתגרות". עם זאת, איים כי אם ישראל תפגע בשטחה או תפעל במים הכלכליים, לבנון תגן על אדמתה

בזמן מתיחות השיא מול האיראנים לאחר הפלת המל"ט והתרסקות מטוס ה-F-16 מירי טיל נ"מ סורי, גם בגזרת לבנון לא שקט: נשיא לבנון מאיים היום (ב') בריאיון כי "אם ההתגרות הישראלית תעבור לשלב הביצוע יהיו מלחמות חדשות". הוא הדגיש כי "לא ייתכן שישראל תבנה גדר באדמותינו".

 

נשיא לבנון מישל עוון (צילום: AP) (צילום: AP)
נשיא לבנון מישל עוון(צילום: AP)

על רקע המתיחות סביב שדות הנפט ובניית החומה בגבול הצפון אמר הנשיא עוון בריאיון לערוץ טלוויזיה לבנוני כי "לבנון החליטה להגן על אדמתה אם תהיה פגיעה ישראלית בשטחה או בזכויותינו לנפט". עוון ציין כי "עד כה לא קרתה פגיעה כזו ומדובר רק בהצהרות. גורמים דיפלומטיים מעורבים בעניינים כדי לסייע בפתרון המחלוקת".

 

עוד הוסיף: "הדיבורים הישראלים אינם מעניינים אותנו, אך אם ההתגרות תעבור לשלב הביצוע יהיו מלחמות חדשות". יחד עם זאת, עוון שלל את האפשרות שישראל תתחיל לבצע את איומיה.

בניית החומה סמוך לראש הנקרה (צילום: AP) (צילום: AP)
בניית החומה סמוך לראש הנקרה(צילום: AP)

האיומים הלבנוניים על הפעילות בשדה הגז ()
האיומים הלבנוניים על הפעילות בשדה הגז

 

השר שטייניץ על המחלוקת עם לבנון    (צילום: אלי מנדלבאום)

השר שטייניץ על המחלוקת עם לבנון    (צילום: אלי מנדלבאום)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"אנחנו הצענו פתרון", אמר הנשיא הלבנוני, "ישנן נקודות בגבול שיש מחלוקות לגביהן עם ישראל. קודם כל נפתור את המחלוקת הזאת כי לא ייתכן שישראל תבנה גדר על אדמותינו".

 

בתוך כך, ברשת "אל-מיאדין" הלבנונית מדווחים כי עוזרו של מזכיר המדינה האמריקני, דייוויד סאטרפילד, שביקר בשבוע שעבר במדינה, הציע פתרון להסדרת המחלוקת על שדה הגז "בלוק 9" שהלבנונים טוענים כי הוא שייך לשטח הכלכלי שלהם. לפי הדיווח, סאטרפילד הציע שלבנון תקבל שני שליש מהשטח וישראל תקבל את השליש הנותר, אך לבנון דחתה את ההצעה.

 

שר האנרגיה יובל שטייניץ אמר בשבוע שעבר באולפן ynet כי הוא מאמין ששתי המדינות מעוניינות לפתור את המחלוקת דרך הדיפלומטיה. "רק שלא יאיימו, ודאי שלא יחדרו למים הכלכליים שלנו", הזהיר שטייניץ. "אם חס וחלילה יתקפו אותנו התגובה תהיה הרבה יותר חריפה, מהירה וחד-משמעית מבעבר".

 

שטייניץ הדגיש כי למרות האיומים ישראל תמשיך לקדוח כרגיל. "אנחנו חייבים לפתח את מקורות האנרגיה שלנו, בראש ובראשונה את שדות הגז העצומים שמצאנו בים התיכון, את לווייתן, כריש ותנין. זה חשוב לא רק מבחינה כלכלית ולא רק מבחינה גאופוליטית, אלא מבחינת היכולת שלנו למכור גז לאירופה והחשיבות המדינית שיש בכך. זה חשוב בראש ובראשונה מבחינת בריאות הציבור".

 

שטח המים הכלכליים של לבנון מוערך בכ-22 אלף קמ"ר, בעוד גודלו של בלוק 9, מוקד המחלוקת, הוא 860 קמ"ר. לאחרונה פרסמה לבנון מכרזים לחברות זרות לחיפושי נפט בכמה אתרים בחופי לבנון, ובין היתר גם בשטחו של בלוק 9. במכרזים זכו חברות מרוסיה, איטליה וצרפת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים