שתף קטע נבחר

 

התלמיד שהותקף בשל המבטא הרומני: "חולם להיות לוחם קומנדו"

העולה החדש שהוכה על ידי 30 תלמידים רק בגלל מבטאו הזר הוזמן לבית הנשיא "כדי לקבל חיבוק של חיזוק והעצמה". בפגישה עם ריבלין אמרו הוא ואימו כי הם אינם נוטרים טינה, והתלמיד הדגיש: "באנו לישראל כי אני חולם להיות חייל בקומנדו"

 

"חולם להיות חייל קומנדו". התלמיד שהוכה בפגישתו עם הנשיא (צילום: חיים צח / לע"מ) (צילום: חיים צח / לע
"חולם להיות חייל קומנדו". התלמיד שהוכה בפגישתו עם הנשיא(צילום: חיים צח / לע"מ)

 

נ', תלמיד כיתה ז' מנתניה ועולה חדש מרומניה, שהוכה על ידי 30 תלמידים רק בגלל מבטאו הזר, נפגש היום (ה') עם נשיא המדינה ראובן ריבלין. הנשיא שמע על סיפורו הקשה שפורסם בשבוע שעבר, וביקש להזמין את נ' בן ה-13 ואת אימו כריסטינה לביקור בבית הנשיא ולשיחה "כדי להעניק לו חיבוק של חיזוק והעצמה", בטרם ישוב לכיתתו.

 

הנער שהותקף בשל מבטאו

הנער שהותקף בשל מבטאו

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

האירוע התרחש לפני כשבועיים בחטיבת הביניים שבה לומד נ'. אז, במהלך יום הלימודים, הלך הנער יחד עם חברו לכיוון הקפיטריה בבית הספר, כשלפתע נטפל אליהם תלמיד אחר, ככל הנראה בגלל "חריגותו" בנוף המקומי של הראשון. "התוקף אמר לבן שלי שהוא לא יכול להיות בקפיטריה", שחזרה האם. "הבן שלי אמר לו שזו זכותו, אך הוא ניסה לשים לו רגל כדי שייפול ולאחר מכן תקף אותו".

 

"לאחר מכן", המשיכה האם, "בני הלך לאולם ההתעמלות והתלמיד התוקף הגיע לשם גם הוא והחל להכות אותו". בשלב הזה, היא מספרת, הפך הריב בין השניים לקטטה המונית כשעשרות תלמידים הצטרפו לתקיפה והכו בבעיטות ואגרופים את הנער בכל חלקי גופו. בעקבות המכות שקיבל אושפז נ' לארבעה ימים בבית החולים.

"איך ילדים יכולים לעשות מעשה כזה?". התלמיד בבית החולים לאחר האירוע ()
"איך ילדים יכולים לעשות מעשה כזה?". התלמיד בבית החולים לאחר האירוע

אימו של הנער, כריסטינה, הודתה לנשיא וסיפרה כי בנה חזק ומתגבר, וגם שיתפה את הנשיא בימים הלא פשוטים שעברו עליהם. היא הוסיפה כי הם אינם נוטרים טינה וכי הם בישראל מפני שבנה רוצה וחולם להיות חייל. "חייל בקומנדו", הדגיש נ' בפני הנשיא. בשיחתם סיפר הנער לנשיא כי המורה שלו מקסימה ומלווה אותו ללא הרף, "היא כמו אמא", אמר.

 

הנשיא שמע מנ' ואימו על מצבו היום ועל הדרך שעליו עוד לעבור בטרם ישוב לשגרת יומו ואמר לו: "אני בטוח שאתה תדע לחזור לבית הספר. עברת דברים לא פשוטים אבל אתה תחזור לבית ספר ותאמר לכולם באתי הנה, ועליתי למדינת ישראל, ואני רוצה להיות אחד מהאזרחים הטובים ולהתגייס לצבא, ואני אהיה הכי טוב שאפשר להיות. אתם, שלא מכירים אותי כל כך טוב, יכולים לדבר איתי ועוד תכירו אותי".

 

הנשיא הדגיש בפניו עד כמה חשובה ההתמודדות האמיצה שלו עם המקרה וביקש: "אתה צריך להיות חזק, תמיד. אני מבטיח לך שיש לנו מדינה נהדרת, וגם הילדים, שהם לפעמים לא כל כך נחמדים אחד לשני בסופו של דבר, בן יום, הם יכולים להיות גם החברים הכי טובים". עוד הדגיש הנשיא כי מעורבות הורי התלמידים במאבק בבריונות קריטית כדי להוקיע אותה ולוודא כי מקרים מעין זה לא יישנו.

"עברת דברים לא פשוטים". נ' מצלם סלפי עם הנשיא (צילום: חיים צח / לע"מ) (צילום: חיים צח / לע
"עברת דברים לא פשוטים". נ' מצלם סלפי עם הנשיא(צילום: חיים צח / לע"מ)
 

 (צילום: חיים צח / לע"מ) (צילום: חיים צח / לע
(צילום: חיים צח / לע"מ)

השניים עשו סדרת צילומי "סלפי" משותפת, ונ' זכה לחיבוק מחזק מהנשיא שהפציר בו לעדכן אותו בכל בעיה שתתעורר בהמשך. "אני סומך עליך שתתחזק ותתגבר", אמר הנשיא בטרם נפרדו.

 

נ' נולד בישראל, אך בגיל שנה שבו הוריו להתגורר ברומניה ולפני כחצי שנה עלו שוב לישראל. אמו סיפרה כי בנה לחץ עליה ועל אביו לחזור לגור בארץ: "הוא רצה לגור פה ולהתגייס לצה"ל. הוא כל הזמן דחף אותנו לעשות את זה".

 

לאחר האירוע סיפרה כי בנה שקע בדיכאון: "הוא מפחד לצאת מהבית, אני לא מבינה איך ילדים יכולים לעשות מעשה כזה לילד אחר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים צח / לע"מ
התלמיד נ' עם ריבלין
צילום: חיים צח / לע"מ
מומלצים