שתף קטע נבחר

 

שלוש שעות חשמל ביממה: מצרים הפסיקה להכניס סולר לעזה

המשבר ברצועה מחריף: בפגישה משולשת ברמאללה בהשתתפות נציגי ישראל, הפלסטינים והאו"ם, נודע כי קהיר קטעה מאתמול את הכנסת הדלק לרצועה, מה שהביא להספקת פעילות תחנת הכוח ולצמצום משמעותי באספקת הזרם לתושבים.

 

המשבר בעזה. תמונת מצב

המשבר בעזה. תמונת מצב

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המשבר הגובר והולך ברצועת עזה  מגיע לשיא חדש. אתמול, (יום ד') בפגישה משולשת ברמאללה, נדונה העובדה שמצרים הפסיקה אתמול את הכנסת הסולר לעזה - מה שגרם להפסקת פעילות תחנת הכוח ברצועה. לפיכך, ביממה האחרונה מקבלים התושבים חשמל למשך שלוש שעות בלבד. במפגש, שנערך לבקשתו של ראש הממשלה הפלסטיני, נכחו מתאם פעולות הממשלה בשטחים אלוף יואב (פולי) מרדכי ושליח האו"ם למזרח התיכון ניקולאי מלאדנוב,

 

המחסור בחשמל ובמים ודילמת חמאס: עזה על סף פיצוץ

תושב עזה: "אין כסף, אין אוכל, אין חשמל, אין מים"

ליברמן על עזה: "המצב קשה, אך אין משבר הומניטרי"

 

במהלך הדיון הביעו הפלסטינים ושליח האו"ם את דאגתם בכל הנוגע להיבטים האזרחיים ברצועת עזה, כמו גם הצורך במתן סיוע באופן כללי בכל הקשור לאנרגיה ובפרט לסקטור הבריאות - שסובל ממחסור חמור בתרופות ואמצעים רפואיים. שליח האו"ם מלאדנוב דרש מהפלסטינים להקל על המצב באמצעות הסרת הסנקציות על הרצועה.

 

בנוסף, הועלו בפגישה דרישות מצד חמדאללה להסיר את החסמים הישראליים למעבר פלסטינים בין רצועת עזה לגדה המערבית. ישראל, באמצעות אלוף מרדכי, העלתה את הצורך למצוא פתרון לסוגיית החללים והאזרחים הישראלים המוחזקים בידי חמאס.

   

המשבר בעזה מחריף (צילום: EPA) (צילום: EPA)
המשבר בעזה מחריף(צילום: EPA)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: MCT) (צילום: MCT)
(צילום: MCT)

 

בשנה האחרונה גוברים הקולות במערכת הביטחון הישראלית שמתריעים כי המשבר ההומניטרי שהולך ומחמיר בעזה עלול להוביל לעימות צבאי, או לחילופין למצב שבו ישראל תיאלץ לקבל את האחריות על סוגיות תשתית אזרחיות ברצועה, זאת כדי לא להוביל לקריסה מוחלטת.

  

מתאם פעולות הממשלה בשטחים, אלוף מרדכי (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
מתאם פעולות הממשלה בשטחים, אלוף מרדכי(צילום: דובר צה"ל)

 

הצדדים הסכימו על הצורך לפקח באופן הדוק על ההקלות, כדי שחמאס לא ינצל אותם למען עשיית רווחים שישרתו את האינטרסים שלו. מלאדנוב מצידו עדכן כי הוא מקיים התייעצויות עם מקורות פיננסיים מקרב הקוורטט והאיחוד האירופי כדי להקהל על המשבר ברצועה.

 

ליברמן: "המצב קשה, אבל אין משבר הומניטרי"

בתחילת החודש התייחס שר הביטחון אביגדור ליברמן למצב ברצועה. "המצב בעזה אכן קשה וחייבים לטפל בו, אך אין שום משבר הומניטרי", אמר. "במדינת ישראל מי שמוסמך לקבוע האם יש משבר הומניטרי ברצועת עזה או ביהודה ושומרון הוא מתאם פעולות הממשלה בשטחים אלוף יואב (פולי) מרדכי", הבהיר ליברמן. "יש שם מצב קשה - הידרדרות ברמת השירותים והתשתיות הבסיסיים - וצריך לקחת אותו בחשבון".

 

שר הביטחון הפנה אצבע מאשימה כלפי חמאס, שלדבריו "הוציא ב-2017 260 מיליון דולר על ייצור רקטות וחפירת מנהרות, מתוכם כ-100 מיליון דולר הגיעו מאיראן וכל השאר מגביית מסים בתוך הרצועה ותרומות ממקורות כאלה ואחרים. חמאס לא היה מוכן להסיט אפילו שקל אחד לטובת מערכת המים, החשמל, הבריאות או החינוך ברצועה. חמאס מוכן להקריב את כל תושבי עזה עבור נשק".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים