תיק 4000: הוארך מעצרם של בכיר בבזק ויועץ תקשורת המקורב לנתניהו
בזה אחר זה מובאים החשודים בפרשה לבית המשפט השלום בתל-אביב, שם מבקשת המשטרה להאריך את מעצרם, בין היתר בחשד לסיוע ממשלתי לבזק והטיית סיקור ב"וואלה". הראשון שמעצרו הוארך היה בכיר בבזק, שיישאר במעצר עד יום חמישי. גם יועץ תקשורת המקורב לראש הממשלה יישאר במעצר תקופה זהה. נתניהו התייחס למעצרים ומטעמו נמסר: "מדובר בבועה מלאכותית שגם היא תתפוצץ"
החשודים בתיק 4000 מובאים בזה אחר זה אחר-הצהריים (יום א') לבית המשפט השלום בתל-אביב, שם מבקשת המשטרה להאריך את מעצרם בשמונה ימים. ראשון החשודים שהובא לדיון היה בכיר בבזק, שמעצרו הוארך בחמישה ימים על-ידי השופט רונית פוזננסקי-כץ. מעצרה של חשודה נוספת הוארך לתקופה זהה. גם מעצרו של יועץ תקשורת המקרוב לנתניהו - החשוד בשוחד ובשיבוש הליכי חקירה - הוארך בחמישה ימים. בסך הכל מובאים להארכת מעצר שני המקורבים ועוד חמישה בכירים בבזק.
בהודעת המשטרה, שפורסמה הבוקר, נכתב כי נוכח ראיות שמצאה רשות ניירות ערך בחקירת הפרשה, שהעלו חשדות לביצוע עבירות נוספות, נפתחה חקירה משותפת חדשה. כמה חשודים נעצרו בינתיים, בהם נושאי משרה בכירים בקבוצת בזק ושני האישים המקורבים לנתניהו. שני המקורבים לנתניהו הגיעו היום למשרדי רשות ניירות ערך בתל אביב כדי למסור עדות בפרשת בזק. השניים כיהנו בעבר בתפקידים בכירים ביותר בלשכת ראש הממשלה ושמו של אחד מהם כבר נקשר לפרשה פלילית אחרת שנחקרת במשטרה.
הבוקר מסרו עדות מנכ"ל "וואלה" אילן ישועה, העורך אבירם אלעד ועורך האתר לשעבר ינון מגל. הם מסרו עדות על הטענות כי הופעל עליהם לחץ מצד אלוביץ' וסביבתו בנוגע לנושאי סיקור, בהם זה של ראש הממשלה. השלושה אינם מוגדרים חשודים. חברת בזק הודיעה לבורסה על החקירה המחודשת. בהודעה לא מפורט מעבר להודעה שפרסמה המשטרה.
דו"ח המבקר: קשרי נתניהו-אלוביץ', הדיונים שהוסתרו וההטבה לבזק
בנובמבר האחרון הודיעה רשות ניירות ערך כי מצאה תשתית ראייתית להעמדתם לדין של בעלי בזק שאול אלוביץ' ומנכ"ל משרד התקשורת, שלמה פילבר. הרשות המליצה גם להעמיד לדין את בנו של אלוביץ' אור; מנכ"לית בזק, סטלה הנדלר; מנכ"ל yes, רון אילון; סמנכ"ל הכספים של yes, מיקי ניימן ומזכירת בזק, לינור יוכלמן.
יוכלמן קיבלה בשורות רעות היום לאחר שהחברה הודיעה כי היא הודחה מתפקידה כמזכירת החברה לאחר שחקירה פנימית שהתנהלה גילתה חשד שהיא האזינה לדיונים בדירקטוריון על אף שאין לה סמכות לכך. בבזק הודיעו כי הועברה מתפקידה.
ראש הממשלה פרסם תגובה, במהלך הדיונים בבית המשפט. בתגובה מטעמו של נתניהו נכתב: "זו עוד חקירת סרק בלחץ התקשורת. מסע הצייד התקשורתי נמשך במלא עוזו. אחרי שיצא האוויר מ-1000 ו-2000 ואחרי שמתברר שאין בכלל אוויר ב3000, התקשורת יצרה לחץ כביר לייצר בלון חדש - 4000. גם ממנו יצא כל האוויר. משרד המשפטים הבהיר בדו״ח מבקר המדינה ביחס לבזק: 'רה״מ לא קיבל החלטות שנויות במחלוקת... לא הייתה החלטה שהיטיבה עם בזק באופן ספציפי שניתן היה להצביע עליה כהחלטה שעשויה להיות שנויה במחלוקת, וככזו שעשויה להיות נעוצה בפגם של ניגוד עניינים'. לכן מדובר בבועה מלאכותית שגם היא תתפוצץ".
החקירה הגלויה בתיק נפתחה בהוראת יו"ר הרשות ביוני 2017, לאחר חקירה סמויה. במהלך החקירה נבדק חשד לביצוע עבירות פליליות ובכללן עבירות דיווח, קבלת דבר במרמה, מרמה והפרת אמונים בתאגיד ועבירות שיבוש מהלכי משפט. החקירה נגעה להתנהלות חשודה של בכירים בחברות בזק, יס וחלל, וכן של כמה עובדי מדינה הקשורים מתוקף תפקידם בממשקי עבודה מול חברת בזק.