שתף קטע נבחר

 

אלשיך: "לשמור על עצמנו מקצועיים ולא להיות חלק מהמשחק הפוליטי"

מפכ"ל המשטרה נאם בוועידת הנשיאים בירושלים בהופעה פומבית ראשונה מאז פרסום ההמלצות להעמיד לדין את רה"מ נתניהו בגין שוחד. "אנחנו לא בצד שמאל או ימין. אנחנו בצד החוק", אמר אלשיך שהוסיף: "בעידן האינטרנט, תדמית השוטר נפגעת בקלות". עוד הבוקר: אלשיך בוועדת הפנים

 

אלשיך: "אנחנו בצד של החוק"    (צילום: יובל עוזרי)

אלשיך: "אנחנו בצד של החוק"    (צילום: יובל עוזרי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מפכ"ל המשטרה, רב-ניצב רוני אלשיך, התייחס הבוקר (יום ג') למתקפות של פוליטיקאים על המשטרה, ולדבריו, "הדבר המרכזי הוא לשמור על עצמנו מקצועיים ולא להיות חלק מהמשחק הפוליטי". אלשיך נואם הבוקר (ג') בוועידת הנשיאים בירושלים. זו הופעה פומבית ראשונה של המפכ"ל, שישה ימים לאחר שהמשטרה בראשותו העבירה לפרקליטות את סיכום תיקי החקירה בפרשות 1000 ו-2000 ובהם הקביעה כי ישנה תשתית ראייתית להעמדתו לדין של ראש הממשלה בנימין נתניהו. ynet העביר את דבריו בשידור חי.

 

"המשטרה נוגעת בנושאים רגישים בחברה. כל הזמן וכל יום. זה לא כמו הצבא שמתמודד עם דברים מעבר לגבול. זה פנימי. ההשפעה של המשטרה בשטח היא יומיומית. אנחנו חוקרים ראש ממשלה, או שר זה נושא רגיש. אנשים חושבים שזו עבודה טובה ונכונה ויש כאלה שחושבים אחרת. הדבר המרכזי הוא לשמור על עצמנו מקצועיים ולא להיות חלק מהמשחק הפוליטי. זה מאוד חשוב למשימה שלנו. אם אנחנו רוצים לעבוד כמקצועניים, המשטרה מחוץ לעניין הפוליטי", אמר אלשיך.

 

הוא הוסיף ואמר: "אנחנו רואים את זה בתקשורת. אין שום אפשרות לעשות את העבודה מקצועית וטבעית ללא התנהגות כזו. אנחנו לא רוצים להיות בצד השמאלי של המפה או הימני. אנחנו רוצים להיות בצד של החוק. זו הדרך היחידה לשמור על מקצועיות. אני מאמין שזו הדרך הנכונה". 

 

המפכ"ל התייחס גם לסוגיית אמון הציבור במשטרה: "המשטרה צריכה את אמון הציבור לא רק בשביל צרכים של יחסי ציבור. כשאמון הציבור נפגע, פחות פשעים מדווחים למשטרה", אמר, "כל אזרח הופך בקלות לעיתונאי. הטלפון שהוא מחזיק משמש אותו לצרכים שעלולים לפגוע באמון הציבור במשטרה. תדמית השוטר נפגעת בקלות בגלל האינטרנט".

 

מפכ"ל המשטרה, רב-ניצב רוני אלשיך, בוועידת הנשיאים  (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
מפכ"ל המשטרה, רב-ניצב רוני אלשיך, בוועידת הנשיאים (צילום: אוהד צויגנברג)
 

המפכ"ל התייחס בדבריו בעיקר לסכנות הגלובליות בפשיעה ברשת. הוא התריע כי "ללא הרחבה משמעותית של הקצאת משאבים נוספים למשטרה ושיתוף פעולה רחב עם משטרות בעולם, יהיה קשה להתמודד עם אתגרים אלה". לדבריו, "האינטרנט הוא כלי לא רק בשביל הטרוריסטים אלא גם לפושעים. למה להסתכן במוות בירייה אם אפשר לגנוב מרחוק? אפשר לגנוב מיליונים דרך הרשת, אפשר לבצע אונס דרך הרשת. לאינטרנט אין גיאוגרפיה. הסכנות לפשעים נגד ישראל הן מכל העולם".

 

הוא נשאל לגבי חופש התפילה ליהודים בהר הבית, והשיב: "זה נושא מאוד רגיש באתר מאוד רגיש. זו החלטה של הממשלה. אם הממשלה רוצה שיהודים יתפללו בהר הבית, אנחנו נעשה את עבודתנו להגן עליהם. אנחנו עובדים לפי החוק ולפי החלטות ממשלה". בתשובה לשאלה על ההסתה ברשתות החברתיות, אמר אלשיך כי "הרשתות החברתיות משתפות איתנו פעולה יותר טוב מבעבר".

 

לאחר מכן יגיע אלשיך לדיון שאליו זומן בוועדת הפנים של הכנסת, שמתכנסת לדון בטענות שהשמיע המפכ"ל בתוכנית "עובדה" ולפיהן חוקרים פרטיים ביצעו מעקבים אחר החוקרים שעסקו בתיקי נתניהו.

 

נאומו של אלשיך והגעתו לוועדת הפנים מגיעים גם על רקע התפוצצות הספיח החדש בתיק 4000, הלוא הוא תיק בזק, ומעצרם של בכירי בזק, בהם הבעלים שאול אלוביץ', רעייתו איריס ובנו אור, יועץ התקשורת לשעבר של נתניהו, ניר חפץ ומנכ"לית בזק סטלה הנדלר.

 

בשבוע שעבר הודיעה המשטרה לראש הממשלה כי היא ממליצה להעמידו לדין בעבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים בשני תיקי החקירה שבהם הוא מעורב - תיק 1000 (פרשת המתנות) ותיק 2000 (שיחות נתניהו-מוזס).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
רוני אלשיך בהופעה בוועידת הנשיאים
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים