שפכי הרצועה זיהמו מאגר מים בעוטף עזה - והשקיית שדות נאסרה
המאגר הישראלי שקולט את מי השפכים של רצועת עזה זוהם, וכעת, בהוראת משרד הבריאות, לא ניתן לעשות במים שימוש לחקלאות ביישובי עוטף עזה. ראש המועצה האזורית שער הנגב: "המעשה הטוב שלנו מביא עלינו עונש כבד"
הסיוע לעזה עולה לחקלאים ביוקר: מי השפכים שישראל קולטת מהרצועה ומוזרמים למאגר מי השפכים של שדרות ושער הנגב, זיהמו את המאגר וכעת לא ניתן לעשות במים שימוש לחקלאות באזור עוטף עזה.
היום (ג') אסר משרד הבריאות על החקלאים בעוטף להשקות את השדות בשל הזיהום במים. כזכור, בחודש יוני האחרון קיבלה ישראל החלטה באמצעות רשות המים להזרים לשטחה את מי השפכים של שכונות בית חנון ובית להייה בצפון רצועת עזה, זאת לאחר שהתושבים ברצועה הזרימו את מי הביוב שלהם אל נחל חנון וממנו אל ישראל - ובכך יצרו מפגע תברואתי חמור.
בעקבות זאת, פרסה רשות המים קו המוביל למתקן שאיבה שקולט את המים במאגר שמשמש את שדרות ויישובי המועצה האזורית שער הנגב. בתקופה האחרונה ערך משרד הבריאות סדרת בדיקות במקום ולאחריה התברר כי איכות המים במאגר ירודה בגלל אותם שפכים.
החקלאים בעוטף עזה מודאגים: "עושים מעשה טוב - ונענשים"
המתקן לטיהור שפכים קולט מדי יום כ-2,000 קוב מי שפכים מרצועת עזה מדי יום. בשנים האחרונות דרשו משרד הבריאות והמועצה האזורית שער הנגב לקדם תוכנית לשדרוג המתקן, אך הדבר לא יצא לפועל מסיבות שונות ותקציביות בעיקרן.
החקלאים בעוטף עזה מודאגים מהמצב החדש, שכן בעוד שבועות ספורים אמורים להתחיל לשאוב מהמאגר מים לצורך השקיית שדות ופרדסים - דבר שלא נעשה במשך כל החורף.
אלון שוסטר, ראש המועצה האזורית שער הנגב, אמר כי "המעשה הטוב שאנו עושים בכך שאנו אוספים את שפכי עזה כדי שלא יזהמו את מי התהום של ישראל – מביא עלינו עונש כבד". לדברי שוסטר, "אנו עושים מאמץ כדי לטהר את אותם שפכים ומקווים שמשרד הבריאות יעניק לנו ארכה לפתור את הנושא".
בחודש יולי האחרון גדלה משמעותית כמות מי השפכים שהוזרמו לנחל. הוא הוצף במים מזוהמים וכמעט עלה על גדותיו - דבר שגרם לכך ששאיבת מי הביוב לא הייתה יעילה עוד. באותם ימים חסם צה"ל את הנחל מהצד העזתי בעזרת סוללות עפר בניסיון לעצור את זרם מי השפכים, אך הפלסטינים פרצו את הסוללות ושבו להזרים שפכים לנחל.