הקדמת הבחירות: כמה זה יעלה לנו? מה יפסידו השרים?
אם המשאים והמתנים בין שותפות הקואליציה ייכשלו, תסתחרר המערכת הפוליטית להליך בחירות שיעלה הון למשק הישראלי. על איזו רפורמה יצטרך לוותר בנט? על איזו הבטחה יוותרו כחלון וליצמן? ומה ייגנז מהתחייבות ליברמן?
אחרי עוד יום ללא פתרון שימנע את הפלת הממשלה והקדמת הבחירות - ימשיכו השותפות הקואליציוניות לחפש גם היום (יום ב') את עמק השווה. אם בסופו של דבר המשאים ומתנים ייכשלו תתכוונן המערכת הפוליטית למערכת בחירות שעלותה הישירה נאמדת בכחצי מיליארד שקל.
העלות הישירה כוללת בין היתר מימון מפלגות, קלפיות, תפעול יום בחירות וכל ההוצאות הנוספות שקשורות למערכת הבחירות.
פרט לכך, המשק עלול להפסיד עוד כ-1.2 מיליארד שקל בעבור עלויות של יום עבודה. בסיכומו של דבר, שני אלמנטים אלה כולל הוצאות נלוות ולא צפויות מסוכמות בעלות של שני מיליארד שקל.
ומה יפסידו השותפות הקואליציוניות אם תקציב 2019 לא יאושר? שר החינוך ויו"ר הבית היהודי נפתלי בנט צפוי להפסיד את רפורמת קיצור החופשות במוסדות החינוך, כיוון שהתקציב למימונה ויציאתה אל הפועל לא יוזרם.
שר האוצר ויו"ר כולנו משה כחלון לא יוכל לפתור את משבר הנכים והקצבה שלהם תוקפא, כמו גם חלק מתוכנית הדגל של כחלון "נטו משפחה".
סגן שר הבריאות ויו"ר יהדות התורה יעקב ליצמן יפסיד את תוכנית הסיעוד הלאומית שהוביל בשיתוף עם השר כחלון. מדובר על התוכנית שכוללת בין היתר מתן טיפולי שיניים לקשישים.
שר הביטחון ויו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן עלול להפסיד סעיף שהוכנס להסכם הקואליציוני עם חבירתו לממשלה – תוספת ותק בפנסיה של עולים חדשים שהגיעו לישראל בשנות ה-90 ולכן לא הצליחו לחסוך מספיק כסף לפנסיה. בתקציב לשנה הבאה אמורים העולים לקבל תוספת קצבה לפי דרישתו של ליברמן.