הבכיר שחשוד בשוחד: סגן ראש העיר ירושלים מאיר תורג'מן
תורג'מן, שעומד בראש הוועדה לתכנון ובנייה בירושלים ואף הכריז על התמודדות בבחירות לראשות העיר, חשוד בעבירות שוחד והלבנת הון. נציג המשטרה: "גרסתו של תורג'מן לא מתיישבת באופן מלא עם חומר החקירה". מעצרו, כמו גם זה של שני עצורים נוספים - דוד קליינר ומשה הבא - הוארך עד ליום חמישי
בית משפט השלום בראשון לציון האריך היום (ב') עד ליום חמישי את מעצרו של מאיר תורג'מן, סגן ראש העיר ירושלים, שנעצר בחשד לעבירות שחיתות. תורג'מן חשוד בעבירות של לקיחת שוחד, הלבנת הון ושימוש לרעה בכוח המשרה. החשד הוא שקיבל טובות הנאה שוות כסף בתמורה לקידום תועלתם של אחרים וזאת בניגוד לחוק.
נציג המשטרה עודד רעם אמר בדיון: "מדובר בפרשה של שחיתות ציבורית, חבירה של הון ושלטון עם פקיד בכיר בעיריית ירושלים. יש פרשה אחת גדולה ויש בה פרשות משנה, פרשת שחיתות שבה מעורב על פי החשד מר תורג'מן וכמה פרשיות משנה. אירועי המשנה הם נושא המלון ברחוב כורש (בית הדואר ברחוב יפו), אולם האירועים ארטימסיה ולגבי השאר אני מבקש לא להשיב כרגע. הפרשה שהוא נחקר לגביה היום זה המלון ברחוב כורש. גרסתו לא מתיישבת כרגע באופן מלא עם חומר החקירה".
סנגורו של תורג'מן, שמשמש כיו"ר ועדת התכנון והבנייה בעיריית ירושלים ואף הכריז על התמודדות בבחירות בסוף השנה לראשות העיר, עו"ד איתן פלג, אמר שעניין המלון פורסם כבר לפני שנתיים ותהה אם יש חשש לשיבוש בפרשה. נציג המשטרה השיב בחיוב והשופט הסכים על כך.
נוסף על תורג'מן, הוארך בשלושה ימים מעצרו של יזם הנדל"ן דוד קליינר, שלו מיוחסות עבירות של מתן שוחד, הלבנת הון וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות. כמו כן, הוארך בחמישה ימים מעצרו של איש העסקים משה הבא, לשעבר יו"ר "בזק בינלאומי" שכיהן בשורת תפקידים ציבוריים.
לגבי הבא אמר השופט כי "נגד החשוד הוגשה בקשה עבירות מתן שוחד קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות הלבנת הון. חומר החקירה מבסס קיומו של חשד סביר ולא ניתן להתעלם מזה שהחשוד מסר גרסה מפורטת ובמהלך הדיון הוצגו מסמכים שיפריחו את הדברים. עילת המעצר היא חשש לשיבוש חקירה, לא מצאתי כי ניתן להוראות בעת הזו על שחרורו של החשוד ומורה על מעצרו לתקופה זהה של מר תורג׳מן".
יחד עם תורג'מן, קליינר והבא, נעצרו שלושה חשודים נוספים, בהם גם קרוב משפחתו של תורג'מן. שניים מהם מחזיקים בבעלות על אולם אירועים בירושלים.
מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: "אנו לא מכירים את פרטי החקירה, אך כמובן נשתף פעולה באופן מלא וגורף עם משטרת ישראל ורשויות החוק ככל שנתבקש כדי להגיע לחקר האמת ולמגר כל שחיתות ציבורית באם ישנה כזו ללא פשרות".
עו"ד רועי אטיאס המייצג שני חשודים בפרשת השחיתות בירושלים, אמר: "ההליך הבירוקרטי בישראל בתחום המוניציפלי - הוא מסורבל באופן קיצוני והדברים ידועים. קידום ההליכים הללו בדרגים הגבוהים, ככל שקיימים, הינם מבורכים וראויים להערכה רבה, ככל שהם ניתנים שלא בניגוד לחוק. היחידה החוקרת אינה טוענת ולו ברמז, שקודם אישור או רישיון שלא היה צריך להינתן. אלא זריזות ההליך שהתרחש 'מהר מידי' הוא מעורר החשד, שהקידום הזה נעשה בגין תמורה אסורה. מאידך אנחנו בטוחים במאת האחוזים, שבדיקת המשטרה תלמד כי הכל נעשה כדת וכדין. לא היה כאן שום "תן וקח" חלילה כמו שנטען לגבי חשודים אחרים, וממילא ללקוחות שאני מייצג אין ולא הייתה שום מוטיבציה לשלם עבור מה שמגיע להם מלכתחילה".