הפיגוע בדומא: "המדינה מבקשת לקבוע שעינוי הנאשמים היה חוקי"
במשפחותיהם של שני הנאשמים בהצתת ביתם של בני משפחת דוואבשה טוענים כי הודאתם במעשים נעשתה בשל הפעלת "אמצעים מיוחדים" - שבהם - לטענתם - מבקשת המדינה מבית המשפט להכיר כחוקיים: "כל אזרח שהיה רואה את הבקשה לא היה נרדם בלילה"
הרחק מהעין התקשורתית מתנהל תיק הצתת בני משפחת דוואבשה בכפר דומא במה שנחשב לאחד המשפטים המסקרנים והקשים ביותר בכל הקשור לטרור יהודי. במסגרת המשפט צפוי ביום חמישי הקרוב להתקיים דיון בבית המשפט המחוזי מרכז בלוד שבו יוחלט האם הודאות הנאשמים בתיק נגבו כחוק, וזאת לאור הפעלת 'אמצעים מיוחדים' בחקירות.
לאחר חודשי חקירה מאומצים עצרו חוקרי השב"כ והמשטרה את עמירם בן אוליאל וקטין נוסף בחשד שהיו מעורבים בהצתה. בסופו של דבר ולאחר הודאתם הוגש נגד בן אוליאל כתב אישום בגין ההצתה ומותם של בני משפחת דוואבשה, ונגד הקטין הנוסף בגין סיוע.
עניין קבילות ההודאות של הנאשמים משמעותי ביותר שכן על פי חוקרי השב"כ מדובר במעין "ראיית הזהב" שלה חיכו. אלא שלקראת הדיון, מספרות משפחות הנאשמים בתיק, כי המדינה הגישה בקשה מבית המשפט שיכיר ב"חקירות הצורך", בהם נעשה שימוש פיזי, כחוקיים.
המשפחות של עמירם בן אוליאל והקטין השני טענו כי בבקשה נכתב שאומנם עינויים הם אסורים ופסולים בחקירות בישראל, אך למרות זאת מבקשת המדינה כי בית המשפט יקבע שבתיק דומא "לא מדובר באמצעים פסולים ולא באמצעים שהופעלו שלא כדין, ויפסוק כי העינויים בדין נעשו", לדבריהם.
"הכל תחת סודיות, הכל רחוק מעינו של הציבור, כל אזרח שהיה רואה את הבקשה הזו לא היה נרדם בלילה", אמרו ל-ynet גורמים במשפחתו של הקטין הנאשם. "הם מבקשים מבית משפט בישראל להכיר בעינויים כחוקיים. זה הזוי, זה מדאיג, ויותר מהכל זה לא חוקי בעליל".
במסגרת בירור קבילות ההודאות נערכו עשרות דיונים שבהם העידו אנשי שב"כ ומשטרה רבים על אופן החקירה ועל האמצעים המיוחדים שהופעלו. בדיונים ניסתה הפרקליטות לשכנע את השופטים כי למרות הפעלת 'האמצעים החריגים' בחקירות הנאשמים, הודאותיהם ניתנו 'מרצון חופשית'".
המשפחות סיפרו: "כדי להראות שהעינויים זה לא נורא, הפרקליטות מעזה לכתוב לבית המשפט כי בעינויים הם הקפידו על הכללים, הפעילו שיקול והכי מקומם - הם כותבים שהכול נעשה תוך 'שמירה ככל האפשר על כבודם של הנאשמים'. עינו אותם תוך שמירה על כבודם - כך נכתב במסמך של מדינת ישראל בשנת 2018. אי אפשר להאמין".
את הנאשמים מייצגים עורכי הדין אשר אוחיון, איציק בם, ציון אמיר ועדי קידר.