שתף קטע נבחר

 

העלאות תמורת "שקט תעשייתי": נחתם הסכם תנאי השכר למורים

מורים מתחילים יקבלו 8,000 שקלים בחודש, הוותיקים יזכו לעוד 800 שקלים ומענק חד-פעמי וגם המנהלים ייהנו מהעלאה. המחיר: ארבע שנים בלי שביתות ועיצומים. שר החינוך נפתלי בנט ויו"ר ארגון המורים רן ארז בירכו, אך המתנגדים זעמו: "מעמד המורה יידרדר עוד יותר"

לאחר העיצומים, הלחצים ולבסוף ההבנות בין הצדדים - נחתם אתמול רשמית (ד') הסכם השכר החדש של המורים בחטיבות העליונות בין ארגון המורים לבין משרדי החינוך והאוצר והמרכז לשלטון מקומי. במסגרת ההסכם, שיישאר בתוקף עד פברואר 2022 ושעלותו נאמדת בכ-600 מיליון שקלים, יזכו המורים והמנהלים לתוספות שכר משמעותיות. בנוסף, שכר המורה המתחיל יעלה אף הוא. בתמורה, מובטח "שקט תעשייתי" בחטיבות העליונות - כלומר ארבע שנים ללא השבתות ועיצומים.

 

עיצומים בתיכון. ארכיון (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
עיצומים בתיכון. ארכיון(צילום: מוטי קמחי)
 

הסכם השכר הקודם, שנחתם ביולי 2014, היה בתוקף עד אוגוסט 2017. הדרך להסכם השכר החדש, כאמור, לוותה בעיצומים של ארגון המורים, המייצג את המורים בחטיבות העליונות. כך לדוגמה, הורה בחודש דצמבר 2017 יו"ר הארגון רן ארז שלא לקיים מבחנים - זאת בעיצומן של בגרויות החורף. המטרה הייתה ברורה: ללחוץ על משרדי החינוך, האוצר והמרכז לשלטון מקומי לחתום על הסכם שכר חדש.

  

השינויים העיקריים בעקבות הסכם השכר ()
השינויים העיקריים בעקבות הסכם השכר

 

כמו כן, יועלה שכר המורים הוותיקים ב-800 שקלים בחודש והם יקבלו מענק חד-פעמי בסך אלף שקלים. כמו כן, יוקצו 12 מיליון שקלים לקרנות ההלוואות, המצוקה וימי המחלה של המורים.

 

ריאיון עם רן ארז באולפן ynet

ריאיון עם רן ארז באולפן ynet

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

יו"ר ארגון המורים רן ארז אמר עם החתימה על ההסכם כי "מדובר בצעד נוסף לקידום מעמד המורה והפרופסיה - המקצוע החשוב בישראל. אלה צעדים חשובים, אך לא תמה הדרך. נמשיך בצעדים לקידום מעמד המורה בישראל".

 

שר החינוך נפתלי בנט התייחס גם הוא להסכם שנחתם: "אנו מציבים את מורי ישראל בראש סדר העדיפויות הלאומי. מאז כניסתי לתפקיד, רציתי שהורים יגידו לילדיהם: 'כשתגדל - לך תהיה מורה'. הוראה היא שליחות ואידיאל". עוד המשיך בנט: "מורי ישראל, התחייבנו בפניכם להביא תוספת משמעותית לשכרכם - היום אנחנו מקיימים. נמשיך לעשות כל שנדרש על מנת להביא אנשים מוכשרים ואידאליסטים לתוך מערכת החינוך".

 

המתנגדים להסכם: "לא הושג דבר, מעמד המורים ימשיך להידרדר"

ואולם, נראה כי לא כולם מרוצים מהסכם השכר החדש. "רן ארז וחבריו בארגון המורים מנסים לעשות רוח וצלצולים, אך בפועל לא השיגו דבר עבור עובדי ההוראה", אומר אייל נמר, מורה בתיכון ויו"ר ארגון העובדים יציגים - המהווה אופוזיציה לארגון המורים. "ההסכם של ארגון המורים כפי שפורסם בכלי התקשורת השונים יביא לסופה של מערכת החינוך הישראלית וידרדר את מעמד עובדי ההוראה למקום נמוך יותר מים המלח.

 

שר החינוך נפתלי בנט (צילום: מרק ישראל סלם) (צילום: מרק ישראל סלם)
שר החינוך נפתלי בנט(צילום: מרק ישראל סלם)

 

"התוצאה של ההסכם היא העברת כספים מהכיס של הוותיקים לכיס הצעירים שעדיין לא עובדים במערכת החינוך. הייתה הזמנות להסכם חדש, בפועל קיבלנו הסכם לטווח קצר וכיבוי שריפות פספסו כאן הזדמנות ענק לקדם ולשפר את מעמד עובדי ההוראה". בנוסף, רומזים בארגון כי מועד החתימה על ההסכם קשור לעובדה שבשבוע הבא יתקיימו הבחירות לוועידת הארגון".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאיר אוחיון
שביתה בתיכון. ארכיון
צילום: מאיר אוחיון
מומלצים