שתף קטע נבחר

 

פרשת ישראל ביתנו: עבודות שירות לנותנת שוחד לקירשנבאום

אירנה וולדברג עמדה בראש עמותה שמימנה טיסה לחו"ל של דוד גודובסקי, נאשם נוסף בפרשת ישראל ביתנו. השופט: "היא מימנה את הטיסה בעד פעולות עתידיות של קירשנבאום. מדובר ברף התחתון של עבירת השוחד. הנסיבות אינן מצדיקות מאסר בפועל"

 

גזר הדין של אירנה וולדברג, היום    (צילום: גלעד מורג)

גזר הדין של אירנה וולדברג, היום    (צילום: גלעד מורג)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

בית המשפט המחוזי בתל אביב גזר הבוקר (יום א') שישה חודשי מאסר, אשר ירוצו בעבודות שירות, על אירנה וולדברג, לשעבר מנכ"לית התאחדות היזמים בישראל. בחודש ינואר השנה חתמה וולדברג על הסדר טיעון בעקבותיו הורשעה במתן שוחד, בין השאר לסגנית שר הפנים לשעבר פאינה קירשנבאום, הנאשמת המרכזית בפרשת ישראל ביתנו. קירשנבאום, המזכ"לית לשעבר של המפלגה, עדיין מנהלת את משפטה ולא הורשעה בפרשה. כמו כן נגזרו עליה תשעה חודשי מאסר על תנאי ו-30 אלף שקל קנס.

 

השופט צבי גורפינקל אמר במהלך גזר הדין היום: "וולדברג שימשה כמנכ"לית עמותה שמעודדת עלייה. העמותה נתמכת בכספי המדינה, לרבות כספים קואליציונים. קירשנבאום הייתה אמונה על כספי ישראל ביתנו ודוד גודובסקי היה מנהל אגף הארגון של המפלגה. בין וולדברג לסגנית השר נוצרו קשרי עבודה. ב-2014 גודובסקי ביקש לטוס לאוקראינה וסרביה, וולדברג הסכימה לממן את הטיסות והניחה כי הוא נוסע לשם במסגרת תפקידו והנסיעה קשורה לקידום עלייה. היא מימנה את הטיסה בעד פעולות עתידיות של קירשנבאום". 

אירנה וולדברג בבית המשפט (צילום: גלעד מורג)
אירנה וולדברג בבית המשפט(צילום: גלעד מורג)

 

פאינה קירשנבאום, הנאשמת המרכזית בפרשת ישראל ביתנו (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
פאינה קירשנבאום, הנאשמת המרכזית בפרשת ישראל ביתנו(צילום: מוטי קמחי)

דוד גודובסקי, לשעבר מנהל אגף הארגון של המפלגה (צילום: שאול גולן) (צילום: שאול גולן)
דוד גודובסקי, לשעבר מנהל אגף הארגון של המפלגה(צילום: שאול גולן)

השופט הסביר מדוע החליט שעונשה של וולדברג לא יכלול מאסר בפועל. "בתי המשפט פסקו כי עבירת השוחד דינה מאסר מאחורי סורג ובריח. בנותני שוחד יש להבחין בין נותני שוחד שיזמו והשחיתו עובדי ציבור, לבין כאלה שלא יזמו את העבירה אלא נדרשו לתת שוחד לבקשת מקבל השוחד, כמו הנאשמת כאן. נעברה עבירה שבוצעה באופן חד פעמי לדרישת קירשנבאום. מדובר ברף התחתון של עבירת השוחד. הנסיבות אינן מצדיקות מאסר בפועל".

 

לפי כתב האישום המתוקן, שבו הודתה וולדברג והורשעה, בינה לבין קירשנבאום נוצרו קשרי עבודה בעשור הקודם. קירשנבאום פעלה על מנת להשיג תקציבים עבור פעילות התאחדות היזמים שוולדברג עמדה בראשה, שהסתכמו בכמיליון וחצי שקלים. בנוסף היא סייעה בחידוש הקשר המקצועי שהיה לוולדברג עם הרשות למלחמה בסמים.

 

באוגוסט 2014 ביקש דוד גודובסקי, שנאשם אף הוא בפרשת ישראל ביתנו, לטוס ולשהות בסרביה ובאוקראינה. על פי הנחייתה של קירשנבאום, גודובסקי פנה לוולדברג כדי שההתאחדות תממן את הנסיעה. וולדברג הסכימה לממן את נסיעתם של גודובסקי ושל יועץ התקשורת של קירשנבאום לסרביה ולאוקראינה, בעלות כוללת של כ-15 אלף שקל. לטענתה, היא הניחה כי גודובסקי נוסע במסגרת תפקידו במפלגת ישראל ביתנו, וכי הנסיעה קשורה לנושא קידום עלייה.

 

התיק נוהל על ידי עורכי הדין ד"ר מאור אבן חן, ד"ר יונתן קרמר, נטלי קוקוי ומשה עקירב מהמחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה. וולדברג חתמה על הסדר הטיעון עם הפרקליטות, שתחילה ביקשה לגזור עליה שישה חודשי מאסר בפועל. מנגד, עורכי דינה עתרו לעונש של 5.5 חודשי מאסר שיומרו לעבודות שירות בלבד. כאמור, בית המשפט גזר על וולדברג שישה חודשי מאסר שאותם היא תרצה עבודות שירות, תשעה חודשי מאסר על תנאי וקנס של 30 אלף שקל.

 

עורכי הדין ליאת בכור, בן גופמן ואורי שפיגל, ממשרד נשיץ-ברנדס-אמיר, מסרו בתגובה: "אנו שמחים שבית המשפט קיבל את עמדתנו וגזר עונש של עבודות שירות לאירנה וולדברג. אכן היא הודתה בעבירת שוחד, אבל מדובר ברף הנמוך של העבירה. לא היה אינטרס ציבורי או בכלל לשים אותה מאחורי סורג ובריח. אנחנו שמחים שהסיפור מאחוריה והגיע לסיומו".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גלעד מורג
אירנה וולדברג
צילום: גלעד מורג
מומלצים