שתף קטע נבחר

 

הטקס הישראלי בפולין בוטל: "נתקלנו במכחישי שואה"

אירוע משותף לבני נוער מקריית ביאליק ומפולין בוטל לאחר שראש העיר אלי דוקורסקי נדרש לשנות את נאומו בשל אזכור מעורבות פולנים בשואה: "טענו שאני מעוות את ההיסטוריה. לא אתן שיסתמו לנו את הפה", אמר ראש העיר לאולפן ynet

 

טקס ישראלי בפולין בוטל: "הרגיש שנתקלנו במכחישי שואה"    (צילום: שמיר אלבז)

טקס ישראלי בפולין בוטל: "הרגיש שנתקלנו במכחישי שואה"    (צילום: שמיר אלבז)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

פולין נגד ראש עיריית קריית ביאליק. טקס שאמור היה להתקיים אתמול בעיר רדומסקו, בהשתתפות בני נוער ישראלים וצעירים פולנים, בוטל לאחר שראש העיר אלי דוקורסקי נדרש לצנזר נאום שהתכוון לשאת בגלל אזכור מעורבותם של אזרחים פולנים - זאת במסגרת אכיפת חוק השואה שאושר לאחרונה במדינה. "זה צבט לי בלב, הרגשתי שאני נתקל במכחישי שואה", סיפר לאולפן ynet עם חזרתו ארצה.

 

לפי החוק החדש, אמירות שיש בהן הטלת אחריות על פולין לפשעים נגד האנושות שביצעה גרמניה הנאצית יהיו בגדר פשע, והעונש עליו יהיה עד שלוש שנות מאסר.

 

אלי דוקורסקי במחנה פלאשוב (צילום: עיריית קריאת ביאליק)
אלי דוקורסקי בפולין: "מנסים לשכתב את ההיסטוריה"(צילום: עיריית קריאת ביאליק)

"שלחתי את הנאום שלי, כפי שעשיתי בפעמים הקודמות שבהן ביקרתי עם התלמידים ברדומסקו, על מנת שיוכלו לתרגם אותו גם לפולנית", סיפר ראש העיר. "ואז, ביום שישי, בעודי נמצא עם התלמידים באושוויץ, אני מקבל טלפון שבו נאמר לי שלא אוכל לשאת את הנאום כיוון שיש בו עיוות של ההיסטוריה והדברים אינם תואמים את המחקרים שיש בידיהם", הוסיף.

 

"הם רוצים לבוא ולומר לי שאמא שלי, ניצולת השואה, שהזיכרון היחיד שיש לה ממלחמת העולם השנייה הוא שבתום המלחמה, בשובה לפולין וכאשר הרכבת עצרה במדינה, יידו עליהם אבנים וצעקו להם 'יהודים הביתה' - שזה עיוות של המציאות. הם רצו לבוא ולומר לי שמקרים שמתועדים ביד ושם, של משפחות שנרצחו - כל זה מהווה שכתוב של ההיסטוריה. לא הסכמתי לדבר הזה".

 

 

דוקורסקי סיפר כי הגורמים בפולין הבהירו לו כי הטקס יבוטל אם לא ישנה את נאומו: "אמרתי להם שלנו לא יסתמו יותר את הפה - לא בפולין, לא על אדמת אירופה. אתם רוצים לבטל את הטקס? תבטלו".

 

לדבריו, "מדובר באירוע רשמי שהפך למסורת, של נאומים ומפגש בכיכר השילוחים ברדומסקו, ליד האנדרטה שמניחה את בני העיר. זו הפעם הראשונה שנתקלנו במין צנזורה כזו. אני בעד שהמסעות לפולין יימשכו כיוון שזו דרך היחידה להעביר לנוער ולתלמידים שלנו את מה שקרה שם. בני הנוער שיוצאים לפולין וחוזרים ממנה הם אנשי העדות של המחר. הם יהיו אלה שיספרו את הסיפור של מה שקרה אחרי שאחרון הניצולים יילך לעולמו".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עיריית קריאת ביאליק
ראש העיר דוקורסקי בפולין: "הלב נצבט"
צילום: עיריית קריאת ביאליק
מומלצים