שתף קטע נבחר

 

מכון אמריקני: ייתכן שסוריה בנתה כור גרעיני תת-קרקעי

ביום שבו ישראל מאשרת לראשונה כי תקפה בסוריה ב-2007, מכון מחקר בארה"ב אישר חלקית את הפרסום ב"דר שפיגל" וטען כי ייתכן שאסד בנה כור גרעיני תת-קרקעי. הוא קרא לסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית לבדוק את האתר. המכון פנה לטראמפ: "דרוש מצפון קוריאה שתספר על שיתוף הפעולה הגרעיני עם סוריה"

מכון מחקר אמריקני טען היום (ד') כי ייתכן שסוריה בנתה כור גרעיני תת-קרקעי. המכון קרא לסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א) לבחון את המקום ולברר את הסוגיה.

האזור שבו לטענת "דר שפיגל" הוקם כור גרעיני תת-קרקעי ()
האזור שבו לטענת "דר שפיגל" הוקם כור גרעיני תת-קרקעי

המכון למדע ולביטחון בינלאומי (ISIS) שמושבו בוושינגטון החליט לבחון את הדיווח ב"דר שפיגל" מינואר 2015 שלפיו סוריה בנתה כור גרעיני תת-קרקעי או מתקן תת-קרקעי להעשרת אורניום. לפי הדו"ח של המכון, מבחינה של כמה תצלומים שהתקבלו מלוויינים מסחריים לא ניתן לאמת את הטענות הללו ומטרת האתר נותרת לא ברורה. עם זאת, בחינה של כמה תצלומים אחרים יכולה לאשש את הטענות שפורסמו, כי אכן מדובר באתר גרעיני תת-קרקעי שהוקם בסוריה.

 

בהודעת המכון נכתב: "אנו מודעים למגבלות ולסכנות וסבורים כי על הסוכנות לאנרגיה אטומית לבדוק את האתר, למרות שייתכן שהבדיקה תיאלץ להידחות עד לסיום הסכסוך במדינה". המכון התייחס גם להודעה הישראלית כי היא זו שהפציצה את הכור הגרעיני בסוריה ב-2007.

 

ההפצצה הישראלית של הכור הסורי ב-2007    (צילום: ירון שרון ודובר צה"ל)

ההפצצה הישראלית של הכור הסורי ב-2007    (צילום: ירון שרון ודובר צה"ל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"הפעולה הישראלית מדגישה שוב את המחסור בהערכות של תוכנית הגרעין בסוריה ובידיעה של מיקום האתרים שנותרו מאותה תוכנית", נכתב בהודעת המכון. לטענתם, ייתכן שנשארו עשרות טונות של דלק אורניום ושל ציוד וחומרים אחרים הקשורים לייצור נשק גרעיני ולהפרדת אורניום, כחלק משאריות המיזם לבניית הכור שהופצץ לבסוף על ידי ישראל.

 

אחת הדאגות המרכזיות של המכון היא המעורבות הצפון-קוריאנית שנחשפה היום בפומבי על ידי ישראל. במסמכים הרשמיים שפרוסמו עלה כי מדעני גרעין צפון קוריאניים היו מעורבים בבניית הכור ובתוכנית הגרעין של סוריה.

 

במכון קראו לארצות הברית ובנות בריתה להעלות את נושא המעורבות בתוכנית הגרעין הסורית במהלך השיחות עם צפון קוריאה: "על ארצות הברית ובנות בריתה לזכור כי כל משא ומתן צריך לכלול התחייבות צפון קוריאנית שלא לעסוק בפיתוח נשק גרעיני, ביולוגי וכימי וכן למנוע התפשטותו. כמו כן צריכה להיכלל התחייבות ארוכת טווח של צפון קוריאה לפרט על שיתוף הפעולה הגרעיני שלה עם סוריה ומדינות נוספות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים