סרקוזי על פרשת "מזוודות הכסף": "הפכו את חיי לגיהנום"
נשיא צרפת לשעבר נחקר יומיים בחשד שקיבל מיליוני אירו משליט לוב מועמד קדאפי עבור קמפיין הבחירות שלו ב-2007. העיתון "לה פיגארו" פרסם את דברי סרקוזי לחוקריו: "אני זה שהשיג את המנדט של האו"ם להפיל את משטר קדאפי בלוב. ללא מעורבותי, המשטר הזה היה ללא ספק נשאר על כנו"
מנהיג לשעבר בחקירה: נשיא צרפת לשעבר ניקולא סרקוזי אמר לחוקריו שההאשמות שלפיהם הוא קיבל מימון לא חוקי מלוב עבור קמפיין הבחירות שלו ב-2007 הן שקרים ו"הפכו את חייו לגיהנום". כך דיווח היום (יום ה') העיתון הצרפתי "לה פיגארו".
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
העיתון פרסם באריכות את הדברים שאמר סרקוזי לחוקריו במהלך היומיים שבהם נחקר בעיר נאנטר בחשד למעורבותו בשחיתות ובעבירות אחרות. סרקוזי כיהן כנשיא צרפת בשנים 2012-2007.
"העלילה הזו הפכה את חיי לגיהנום מאז 11 במרס 2011", ציטט העיתון "לה פיגארו" את סרקוזי בן ה-63 אומר לחוקרים. התביעה הצרפתית חוקרת אם קמפיין הבחירות של סרקוזי ב-2007, אז כיהן בתפקיד שר הפנים, קיבל מיליוני אירו משליט לוב דאז מועמר קדאפי - בניגוד לחוק.
"אין שום ראיות נגדי"
סרקוזי טען להגנתו, לפי הדיווח ב"לה פיגארו", שהוא קורבן של קמפיין הכפשות נגדו שהחל במרס 2011 והתבסס על האשמות מכיוון טריפולי ואיש העסקים הצרפתי-לבנוני זיאד טקיאדין. החקירה בפרשת מימון קמפיין הבחירות לנשיאות ב2007 החלה ב-2013, אולם רק השבוע נחקר סרקוזי במשטרה בעניינה.
לטענת סרקוזי, הוא "מואשם בלי שום ראיות" בגלל שדברים שאמרו קדאפי, מקורביו של הרודן הלובי המנוח ואיש העסקים טקיאדין.
"ההאשמות נגדי חלשות"
"הוכח במקרים רבים שהוא (טקיאדין) קיבל כסף מהמדינה הלובית", אמר סרקוזי לחוקריו. "אגב טקיאדין, אני רוצה להזכיר לכם שאין שום הוכחה לכך שהוא נפגש איתי בתקופה שבין 2005 ל-2011".
"במהלך 24 השעות שבהן הייתי במעצר ניסיתי בכל הכוח שברשותי להראות שההאשמות החמורות חלשות לנוכח המסמך החלש שהביא לחקירה ולנוכח האישיות החשודה והעבר הטעון של אדון טקיאדין", אמר הנשיא הצרפתי לשעבר.
סרקוזי המשיך בקו ההגנה שלו מול החוקרים: "זה אני שהשיג את המנדט של האו"ם להפיל את משטר קדאפי בלוב. ללא המעורבות הפיליטית שלי, המשטר הזה היה ללא ספק נשאר על כנו". לדבריו, "ההכרזות של אדון קדאפי , משפחתו וחבורתו, התחילו לא אחר מאשר ב-11 במרס 2011, זאת אומרת למחרת קבלת הפנים בארמון האליזה ל'מועצת המעבר הזמנית", כלומר המתנגדים לקדאפי. מאותו רגע ומעולם לא לפני כן, החל קמפיין העלילה נגדי".