שתף קטע נבחר

 

מתקפה דיפלומטית: ארה"ב ואירופה מגרשות רוסים

המערב מאחד כוחות ומעניש את פוטין על הרעלת המרגל: טראמפ הורה לגרש 60 דיפלומטים רוסים, ולסגור את הקונסוליה בסיאטל. בקנדה, צרפת, גרמניה ו-12 מדינות נוספות באירופה מגיבים בעונש דומה: "מזדהים עם בריטניה"

 

 

טראמפ: "נראה שהרוסים עומדים מאחורי המקרה"    (צילום: רויטרס)

טראמפ: "נראה שהרוסים עומדים מאחורי המקרה"    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הורה לגרש 60 רוסים, ולסגור את הקונסוליה הרוסית בסיאטל, בתגובה להרעלת המרגל הרוסי בגז עצבים בבריטניה. לפי בכירים בממשל האמריקני הגירוש כולל 12 עובדים במשלחת הרוסית במטה האו"ם בניו יורק, שאינם דיפלומטים אלא סוכני מודיעין. הגורמים אמרו שההחלטה משקפת חשש שהפעילות המודיעינית של רוסיה בארה"ב תוקפנית.

 (צילום: רויטרס, MCT) (צילום: רויטרס, MCT)
(צילום: רויטרס, MCT)
 

בשבת דיווח אתר בלומברג שטראמפ שוקל בחיוב להעניש את מוסקבה ולסלק דיפלומטים רוסים, אך רוצה לוודא שבעלות הברית של ארה"ב באירופה יעשו צעד דומה. אחר הצהריים, במקביל לדיווח מוושינגטון, הודיעו מדינות רבות באירופה על גירוש דיפלומטים רוסים. לפי דונלד טוסק, נשיא המועצה האירופית, 14 מדינות ביבשת החליטו לגרש דיפלומטים רוסים. בין המדינות: צרפת, גרמניה, הולנד, איטליה, אוקראינה, צ'כיה, אסטוניה, ליטא, דנמרק, לטביה ופולין. גם בקנדה החליטו לגרש דיפלומטים רוסים.

 

דוברת הבית הלבן שרה האקבי סנדרס אמרה שההחלטה של טראמפ "תהפוך את ארה"ב לבטוחה יותר". סנדרס אמרה שארה"ב ובעלות בריתה רוצות לשלוח לרוסיה מסר ש"למעשים יש השלכות". לדבריה הנשיא טראמפ "מגיב לשימוש של רוסיה בנשק כימי צבאי על אדמת בריטניה". היא אמרה שהתגובה האמריקנית תפחית את "היכולת הרוסית לרגל אחרי אמריקנים ולערוך פעילות שמאיימת על הביטחון הלאומי האמריקני".

אנגלה מרקל, תרזה מיי ו עמנואל מקרון בבריסל (צילום: AFP)
אנגלה מרקל, תרזה מיי ועמנואל מקרון. מתקפה דיפלומטית של המערב נגד רוסיה(צילום: AFP)
 

משרד החוץ של גרמניה, שהודיע על גירוש ארבעה דיפלומטים רוסים, אמר שמדובר בצעד של סולידריות עם בריטניה. "היום אנחנו סילקנו ארבעה דיפלומטים רוסים", מסר משרד החוץ הגרמני. "רוסיה עדיין לא משתפת פעולה עם חקירת ההרעלה בסולסברי". במערב מאשימים את רוסיה ב"מתקפה כימית ראשונה באירופה מאז מלחמת העולם השנייה".

 

שר החוץ הבריטי בוריס ג'ונסון בירך על איחוד הכוחות ואמר שמדובר בגירוש הגדול אי פעם של מרגלים רוסים. הוא אמר שזו "תגובה בינלאומית יוצאת מהרגיל" ושרוסיה "לא יכולה להפר את החוקים הבינלאומיים ולהיות פטורה מעונש". ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי בירכה גם היא על המהלך. מיי אמרה שהפעולה המשותפת "מראה לרוסיה שהיא לא יכולה להמשיך להפר את החוק הבינלאומי".

חוקרים ליד אתר ההרעלה בסולסברי, אנגליה (צילום: AP) (צילום: AP)
חוקרים ליד אתר ההרעלה בסולסברי, אנגליה(צילום: AP)
 

בתחילת החודש הודיעה בריטניה על גירוש 23 דיפלומטים רוסים, שלטענתה היו מרגלים. במוסקבה הגיבו בסילוק 23 דיפלומטים בריטים. תרזה מיי קראה למדינות האיחוד האירופי לאחד כוחות נגד רשתות הריגול של רוסיה. "התקרית בסולסברי היא חלק מדפוס של תוקפנות רוסית נגד אירופה ושכנותיה הקרובות, ממערב הבלקן ועד למזרח התיכון", אמרה מיי בכנס של האיחוד בבריסל.

 

השגריר הרוסי בוושינגטון אנטולי אנטונוב זעם על ההחלטה האמריקנית, ואמר שארה"ב מחריבה את המעט שנותר מיחסי שתי המדינות. "ארה"ב מבינה רק כוח", צוטט בסוכנות הידיעות RIA, אך במקביל אמר שהתגובה של מוסקבה תהיה מידתית. גורם במשרד החוץ הרוסי מסר שרוסיה תגיב בגירוש דיפלומטים מאותן ארצות באיחוד האירופי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים