שתף קטע נבחר

ילד בן 4 נשכח במכונית בנתיבות - ומת

צוותי מד"א ביצעו החייאה בילד ופינו אותו לבית החולים סורוקה בבאר שבע, שם נקבע מותו. המשפחה סיפרה כי הילד נשכח במכונית במשך כשעתיים

ילד בן ארבע נשכח ככל הנראה במכונית בנתיבות והערב (יום ד') נקבע מותו בבית החולים סורוקה בבאר שבע. צוותי מד"א ומשטרה הוזעקו לבית. חובשים ופרמדיקים העניקו טיפול ראשוני, ביצעו בו פעולות החייאה ופינו אותו במצב אנוש לבית החולים סורוקה בבאר שבע. אחד השכנים סיפר שהפנייה למד"א התעכבה בגלל חוסר קליטה סלולרית, אך במד"א אמרו כי העיכוב נאמד בדקה לכל היותר.

זירת האירוע בנתיבות (צילום: הרצל יוסף)
המכונית שבה נשכח הילד (צילום: הרצל יוסף)
 

 

 

בעיות הקליטה מנעו מהורי הילד להתקשר למד
בעיות הקליטה יצרו עיכוב בהתקשרות למד"א

מהמשטרה נמסר כי הם בודקים אם הילד נשכח במכונית. חובש רפואת חירום במד"א אוריאל דהאן מסר: "בתוך הבית ראינו ילד כבן ארבע מחוסר הכרה, ללא דופק וללא נשימה כשהוא חם למגע וסובל מסימני מכת חום. סיפרו לנו שהוא שהה ברכב סגור, ככל הנראה זמן ממושך. הענקנו לו טיפול רפואי וביצענו בו פעולות החייאה מתקדמות וממושכות והוא פונה לבית החולים סורוקה תוך כדי פעולות החייאה כשמצבו אנוש".

 

אחד השכנים סיפר: "הייתי פה בחוץ ושמעתי את האימא צועקת 'תציל אותנו, מה צריך לעשות?'. אמרתי להם לעשות החייאה, ניסיתי להתקשר למד"א. ראיתי שהם הוציאו את הילד מהאוטו ואז התקשרתי דרך הטלפון הקווי ומד"א הדריכו אותנו מה צריך לעשות. אבא שלו עשה לו הנשמה, שטפתי לו את הפנים עם מים, אמרו לנו ללחוץ על החזה. מד"א הגיעו וביצעו בו החייאה. זאת משפחה נהדרת, הם סיפרו שהוא נשכח באוטו".

 

מנתוני ארגון "בטרם לבטיחות ילדים" עולה כי בין השנים 2018-2008 אירעו 647 מקרים של השארת ילדים לבד ברכב או של הילכדות/נעילה ברכב. 27 מן המקרים הללו הסתיימו במות הילד.

 

בשנת 2016 אירעו שבעה מקרי תמותה עקב השארת ילדים לבד ברכב.

 

בשנת 2017 אירע מקרה תמותה יחיד עקב השארת ילדים לבד ברכב, ושני מקרי תמותה עקב הילכדות ברכב.

 

קבוצת הגיל הבולטת היא של תינוקות ופעוטות בני 0-3 (כ- 76% מכלל המעורבים בהיפגעות), כאשר פעוטות עד גיל שנתיים מהווים כ-44 מכלל המקרים המעורבים.

 

אורלי סילבינגר, מנכ"לית ארגון "בטרם לבטיחות ילדים" אמרה: "שכחה ברכב זאת טרגדיה נוראית וחשוב מאוד לזכור כי האירוע הזה עלול לקרות לכל אחד מאיתנו בעיקר בעת שינוי שגרה, וכן עקב עייפות ולחץ אז אנו עוברים לעשות פעולות באוטומט. אנו קוראים לציבור ההורים, בייחוד עכשיו עם עליית הטמפרטורות, להבין כי חייבים לנקוט אמצעי בטיחות על מנת למנוע את המקרה הבא".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הרצל יוסף
ליד ביתו של הילד
צילום: הרצל יוסף
מומלצים