שתף קטע נבחר

 

דיווח: ארה"ב דחתה הצעת החלטה של מועצת הביטחון לחקירת העימותים בעזה

ארה"ב הודיעה שתתנגד לטיוטת ההצעה שהגישה כוויית למועצת הביטחון של האו"ם שלפיה המועצה תביע צער על "מותם של פלסטינים חפים מפשע". לפי הטיוטה, המועצה תקרא לחקירה שקופה ועצמאית של האלימות בעימותים ותדגיש את "הזכות למחאה שקטה"

ארצות הברית דחתה טיוטת הצעה של מועצת הביטחון של האו"ם שוקראת לחקור את העימותים שהיו בסוך השבוע בגבול רצועת עזה בין צה"ל לפלסטינים, שניסו לחצות את גדר המערכת. כך דיווחה סוכנות הידיעות הצרפתית (AFP). הטיוטה גם ביטאה את צער המועצה על "אובדן חייהם של חפים מפשע". בצה"ל אמרו אמש כי לפחות עשרה מההרוגים הם מחבלים שפעילים בארגוני טרור.

 

עימותים בגבול רצועת עזה    (צילום: דובר צה"ל)

עימותים בגבול רצועת עזה    (צילום: דובר צה"ל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 יום האדמה (צילום: AP)
העימותים בגבול הרצועה. "חקירה שקופה ועצמאית של האלימות"(צילום: AP)

 יום האדמה (צילום: AP)
(צילום: AP)

הטיוטה הוגשה על ידי כוויית, שמייצכת במועצה את המדינות הערביות, והיא קוראת ל"חקירה עצמאית ושקופה" של האלימות בעימותים שהביאה למותם של 16 בני אדם, לפי משרד הבריאות בעזה. ההצעה גם הביעה "דאגה עמוקה מהמצב בגבול" וחזרה על "הזכות למחאה שקטה".

 

ההצעה גם ביטאה את "צער המועצה על אובדן חייהם של פלסטינים חפים מפשע" וקראה ל"כיבוד חוקי זכויות האדם הבינלאומיים והמשפט ההומניטרי הבינלאומי, כולל הגנה על אזרחים". כך עולה מנוסח הטיוטה שהגיע לידי AFP. חברי המועצה "קראו לכל הצדדים לשמור על איפוק ולמנוע הסלמה נוספת", נכתב בטיוטה שהדגישה את הנחיצות שבקידום שלום בין ישראל לפלסטינים על בסיס פתרון שתי המדינות.

מועצת הביטחון של האו
מועצת הביטחון. ההצעה שהביעה צער "על מות חפים מפשע" נדחתה על ידי ארה"ב(צילום: AP)

כוויית הגישה את ההצעה כבר ביום שישי, אך אתמול הודיעה ארצות הברית שהיא מתנגדת ואינה תתמוך בטיוטה שהוצגה, כך אמר גורם במועצת הביטחון ל-AFP. המשלחת האמריקנית באו"ם לא התייחסה לבקשת התגובה מסוכנות הידיעות.

 

אתמול קיימה מועצת הביטחון של האו"ם דיון מיוחד בנוגע לעימותים. יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן הורה לשגרירו באו"ם, ריאד מנסור, לנקוט בכל הצעדים המיידיים כדי לדרוש עבור העם הפלסטיני שמירה והגנה של הקהילה הבינלאומית. אבו מאזן אמר עוד כי "ישראל היא האחראית המלאה לכל התוקפנות שהייתה היום בעזה והאחראית המלאה להרג הפלסטינים".

מזכ"ל האו"ם. "להימנע מכל פעולה שעלולה להביא לנפגעים נוספים" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מזכ"ל האו"ם. "להימנע מכל פעולה שעלולה להביא לנפגעים נוספים"(צילום: רויטרס)

מזכ"ל האו"ם, אנטוניו גוטרש, קרא לחקירה עצמאית ושקופה של האירועים. חאק, דוברו של גוטרש, אמר אתמול כי המזכ"ל "פונה לגורמים המעורבים להימנע מכל פעולה שעלולה להוביל לנפגעים נוספים, במיוחד אזרחים". בכיר באו"ם אמר למועצת הביטחון כי המצב בעזה "עלול להידרדר בימים הקרובים" וקרא לישראל לא לפגוע באזרחים, במיוחד בילדים. "על ישראל לעמוד במחויבויות שלה בהתאם לחוק הבינלאומי בנושא זכויות אדם. אין להשתמש בכוח קטלני אלא כמוצא אחרון, כשכל מקרה מוות נחקר כראוי על ידי הרשויות", אמר טיי-ברוק זריהון מהמחלקה לעניינים מדיניים של האו"ם.

מועצת הביטחון של האו
הנציג האמריקני. "מצער שישראל לא יכולה להשתתף בישיבה בגלל פסח"(צילום: AP)

הדיפלומט האמריקני וולטר מילר אמר בדיון כי זה מצער שישראל לא הייתה יכולה להשתתף בדיון, בשל חג הפסח. "אנו חשים עצב עמוק בעקבות אובדן החיים היום. אנו מפצירים בגורמים המעורבים לנקוט צעדים כדי להפחית את המתיחות ולהקטין את הסיכון לעימותים נוספים. שחקנים רעים שמשתמשים בהפגנות ככיסוי על מנת להסית לאלימות מסכנים חיי חפים מפשע", אמר מילר למועצה.

 

כשלושים אלף מפגינים פלסטינים הגיעו ביום שישי לעבר גדר המערכת ברצועת עזה. בצה"ל העניקו אמש גיבוי ללוחמים שירו שלשום לעבר עשרות מפרי סדר פלסטיניים והרגו 16 מהם. לפי צה"ל ושב"כ, לפחות עשרה מהם הם פעילי טרור מובהקים וחלקם שייכים לחמאס.

עימותים בגבול עזה (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

אתמול העימותים היו בעצימות נמוכה בהרבה והסתיימו ב-25 פצועים פלסטינים, במצב קל עד בינוני. לעומת זאת, ביום שישי נפצעו מאות פלסטינים, פרט ל-16 שנהרגו. בבית החולים שיפא אמרו כי טופלו בו 284 פצועים באותו היום, רובם מפגיעות ירי. דובר בית החולים טען כי 70 מהפצועים בני 11 עד 18 היו נערות. גם בימים הקרובים צפויים להימשך העימותים על הגדר במינון נמוך יותר בימות השבוע ולהתגבר בימי שישי אחרי תפילות הצהריים.

 

בששת מחנות האוהלים שהוקמו בגבול הרצועה צפויים להתקיים פעילויות ואירועים שונים הקשורים לשיבת הפליטים ולמדיניות של הממשל האמריקני הנוכחי, שאותו הציבור הפלסטיני מחשיב כעוין. מחנות האוהלים יאוכלסו גם בלילות בידי קבוצות שונות שיתחלפו אחת לכמה ימים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים