כחלון נגד מתווה מבקשי המקלט: "לחשב מסלול מחדש"
בדומה לביקורת שהשמיעו שורת שרים בקואליציה נגד ביטול תוכנית הגירוש, גם שר האוצר הביע תרעומת מהמתווה שהושג בין הממשלה לאו"ם: "היקף המסתננים שיקבלו מעמד של תושבות זמנית גדול ובלתי מתקבל על הדעת". גם שר התחבורה כץ מתנגד: "לא התוצאות שלהן ציפינו"
שר האוצר משה כחלון ושר התחבורה ישראל כץ הביעו הערב (יום ב') התנגדות למתווה שגובש בין הממשלה לסוכנות האו"ם לפליטים, שיבטל את תוכנית גירוש מבקשי המקלט. "שמעתי היום לראשונה על החלטת ראש הממשלה לסגת מהחלטת הממשלה על הוצאת המסתננים מישראל", אמר כחלון והוסיף: "המתווה המוצע אינו מספק. היקף המסתננים שיקבלו מעמד של תושבות זמנית גדול ובלתי מתקבל על הדעת. על הממשלה להתכנס ולחשב מסלול מחדש".
"אלה לא התוצאות להן ציפינו", הוסיף השר כץ. "טובת תושבי דרום ת"א ויתר אזרחי ישראל חייבת להיות בראש וראשונה לנגד עינינו. מדיניות הממשלה, כפי שנקבעה, היא לא לאפשר למי שלא הוכר כפליט להישאר בישראל, וכל הסדר שמתבצע חייב להיות במסגרת מדיניות זו".
שר התחבורה הוסיף כי "יש לברך על הסכמתן של מדינות שונות לקלוט חלק מסתנני העבודה לישראל, אבל לא להתנות זאת בהתחייבות ישראלית להעניק מעמד ולאפשר לחלק אחר להישאר בישראל. יש להמשיך בפעילות כוללת על מנת ליישם את מדיניות הממשלה".
התנגדותם של כחלון וכץ למתווה מצטפת להתנגדותם של שורת שרים בכירים שאמרו כי המתווה מסוכן ומהווה פרס למסתננים בלתי חוקיים.
ההתנגדות למתווה נרשמה בקרב שרים בכירים בליכוד דוגמת מירי רגב שיצאה נגד היוזמה ואמרה כי היא מודאגת מ"הוויתור על עקרונות היסוד של הממשלה בעניין מדיניות ההגירה".
בקרב השותפות בקואליציה השמיע השר נפתלי בנט ביקורת נוקבת על המתווה, אמר כי הוא מהווה "גן עדן למסתננים" וקרא להביאו לאישור הממשלה.
השרה איילת שקד הכחישה כל קשר למתווה ואמרה כי לא השתתפה באף ישיבה בעניינו למרות טענות לכאורה שהייתה שותפה לו.
רוב שרי הממשלה טענו לאורך היום כי מודרו ולא הכירו כלל את פרטי המתווה. הם הוסיפו כי שמעו עליו לראשונה במסיבת העיתונאים שערך נתניהו עם השר אריה דרעי.
בסרטון שפרסם הערב נתניהו בעמוד הפייסבוק שלו, הוא הכריז: "אנחנו נוציא את המסתננים מדרום תל אביב, נביא אותם למושבים, לקיבוצים, ליישובים החזקים, כדי שהנטל לא ייפול על שכונות המצוקה. את הכסף שנחסוך, וזה הרבה, אנחנו נשקיע בשיקום דרום תל אביב".