כתף קרה לחמאס: לבבות לישראל בעמודי משרד החוץ בערבית ברשתות החברתיות
גולשים מסעודיה, מעיראק, מירדן וממקומות נוספים הגיבו בפייסבוק ובטוויטר לאירועים בגדר הגבול עם עזה והביעו תמיכה בישראל: "מקווים שהאחים הפלסטינים לא ייגררו אחרי מזימות הטרור של חמאס"
בעמודי הפייסבוק
והטוויטר
של משרד החוץ בערבית התקבלו ביומיים האחרונים הודעות ותגובות אוהדות מגולשים ממדינות ערביות, שהביעו תמיכה בישראל וסלידה מחמאס בעקבות ההפגנה ביום שישי האחרון.
גולש בשם איברהים כתב: "שאללה ישמור על ישראל ועל העם הישראלי האח. אני מוסלמי וערבי ואני אוהב את ישראל, ומאחל לה רק טוב". הגולש פנה למתפרעים הפלסטינים בגבול ואמר: "זו אדמתה (של ישראל), ומי אתם? לבי עם בני דודי היהודים. אין מנוס שהטרור הפלסטיני של חמאס יסתיים".
יונתן גונן, ראש ענף ערבית במחלקה לדיפלומטיה דיגיטלית במשרד החוץ, אומר כי תגובה זו היא דוגמה למגוון תגובות והודעות חיוביות שהתקבלו. "נכתבו אלפי תגובות לפוסטים שפרסמנו בנושא האירועים בשישי, חלק מהן הזדהו עם הפלסטינים וחלקן האחר עם ישראל. הבלטנו בפוסטים שארגון טרור, חמאס, עומד מאחורי האירועים האלימים ושלא מדובר בהפגנה בדרכי שלום, ואכן ראינו שהגולשים תוקפים בחריפות את הארגון".
בהקשר זה, הגולש אחמד מבצרה שבעיראק כתב: "אנחנו מקווים שהאחים הפלסטינים לא ייגררו אחרי מזימות הטרור של חמאס, אשר יפגעו אך ורק הפלסטינים. עלינו להפעיל את המחשבה ולפעול למען השלום בין מדינת ישראל והמדינה הפלסטינית".
אזרח ירדני כתב: "ילדים עזתים צריכים אוויר נקי ולא אוויר שזוהם בשריפת צמיגי השנאה. הם גם זקוקים למנהיגים חדשים שיעבירו אותם מעידן הסכסוכים והרעב אל אור ההומניטריות, הידע והאהבה". הגולש טען כי מנהיגי חמאס שואבים את רעיונותיהם מהיטלר ומאיראן. "הגיע הזמן להשליך אותם אל פח האשפה של ההיסטוריה, יחד עם צמיגי השנאה שלהם".
תמונה של תינוק פלסטיני שצולם לצד צמיגים שנועדו להבערה במהומות, עוררה כעס רב על חמאס בקרב גולשים שהגיבו בעמוד הפייסבוק של משרד החוץ. "הרחמים והאנושיות נמוגו מלבבותיכם, יא מנהיגי חמאס", כתב עומאר. גולש נוסף פנה לתינוק שבתמונה וכתב: "גופך הזעיר ינוצל על ידם (על ידי חמאס). הם יסחרו בדמך, ילדי, הם יסחרו בנשמתך הטהורה. יקירי הפלסטיני - הם יסחרו בסיפור שלך".
חלק מהתגובות התקבלו גם מאזרחים סעודים, ייתכן כי בהשפעת שריפת התמונות של המלך הסעודי ויורש העצר במהלך האירועים בעזה. גולש סעודי כתב למשל: "המלחמה בטרור מתחילה בהסרתו מבחינה רעיונית. אין ספק שארגון הטרור חמאס בולם כל אופציה לשלום ופועל להפצת שנאה ואלימות. ישראל היא בעלת ריבונות מוכרת מבחינה בינלאומית". סעודי נוסף כתב: "על העולם לדעת על הפגיעה של חמאס בתושבי עזה ולהיות ניטרלי, במקום לשתוק על ההתנהלות של חמאס ולהטיל את אור הזרקורים על ישראל בלבד".
הסיקור בעולם של העיתונאי שנהרג
כלי התקשורת ברחבי העולם המשיכו גם השבוע לסקר את ההפגנות והעימותים בגדר המערכת ברצועת עזה. ביממה האחרונה. הדיווחים התמקדו בעיקר במותו של יאסר מורתג'א (30), העיתונאי שנהרג במהומות ברצועת עזה.
"הוא לבש וסט שסומן 'עיתונות'. הוא נהרג בזמן שסיקר את ההפגנות בעזה", נכתב בכותרת הידיעה של הוושינגטון פוסט. "עיתונאי בין תשעת ההרוגים בעימותים האחרונים בעזה", הייתה הכותרת של CNN, כשכמה כותרות מתחתיה הופיע מאמר בשם: "התגובה האלימה של ישראל להפגנות בעזה".
ברוב האתרים בעולם העימותים בעזה כבר ירדו הלילה (א') מסדר היום. את תמונות העשן והמתפרעים החליפו הדיווחים על התקיפה הכימית בסוריה ולפעמים כדי לראות מה נכתב היה צריך לעשות חיפוש בתוך האתר. אבל ישנם אתרים שהחליטו עדיין לשים את העימותים בכותרות של חדשות העולם, כמו רשת הטלוויזיה הבריטית סקיי ניוז, ששמה תיעוד שאותו כינתה: "צלפים יורים בפלסטינים סמוך לגדר עזה".
אתרים כמו הניו יורק טיימס סיקרו את העימותים בצורה נקייה יותר ופשוט כתבו על תשעה הרוגים בעימותים בעזה. באינדיפנדנט הבריטי הופיע מאמר עם הכותרת: "ההפגנות בעזה מובילות להרוגים ופצועים רבים בקרב הפלסטינים, בזמן שישראל מתמודדת עם ביקורת מועטת".